Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 07:39 2 854 16

Не могат да загасят пламъците в Калифорния. Жертвите се увеличават

  • калифорния-
  • пожар-
  • сащ

Пожарите в щата са взели 31 жертви, а 228 човека са в неизвестност

Не могат да загасят пламъците в Калифорния. Жертвите се увеличават - 1
Снимки: БТА/АР

Броят на жертвите на горските пожари в американския щат Калифорния достигна 31, а 228 човека са в неизвестност, предаде АР, като се позова на властите.

Спасителните екипи засилиха издирвателните дейности в град Парадайс, който беше до голяма степен изпепелен.

8000 огнеборци се опитват да изгасят три големи пожара на площ почти 1040 квадратни километра в Северна и Южна Калифорния.

Най-сериозните пожари бушуват в Северна Калифорния, където броят на жертвите нарасна на 29.

Не могат да загасят пламъците в Калифорния. Жертвите се увеличават

В Южна Калифорния огънят е отнел живота на 2 души, а сред хората, принудени да напуснат домовете си, бяха знаменитости като Лейди Гага, Ким Кардашиян Уест и Мартин Шийн. Актьорът Джерард Бътлър заяви в Инстаграм, че домът му в Малибу е полуразрушен, а представител на риалити звездата Камил Грамър Майър каза, че къщата й в Малибу е разрушена.

В Северна Калифорния са унищожени над 6700 сгради, а в Южна Калифорния - около 180. На близо 300 000 жители в щата е било наредено да се евакуират.

Не могат да загасят пламъците в Калифорния. Жертвите се увеличават

Пожарникарски синдикати заявиха, че най-малко 39 огнеборци са загубили домовете си, докато са се опитвали да спасят хиляди други от най-смъртоносните пожари в Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    28 7 Отговор
    Да живееш в град Парадайс и Малибу - мечта за всеки американец преследващ "американската мечта"..!? Не е ли някакъв вид "пародия" на фона на бедствието, което бушува там..!? ПАРАДАЙС - Рай..!? Когато строим "рай" на земята не по божиите закони, винаги идва момент този илюзорен "рай" да се превърне в "ад"..!? Жалко за загиналите хора..!!!
  • 2 Karma

    1 16 Отговор
    Комунягите горят в ада...
  • 3 123

    17 2 Отговор
    Да си вдигнат армията, и по точно инженерните войски! Единственото спасение при тези дървета по горите и къщите е ров!

    Коментиран от #7

  • 4 Барчо

    24 2 Отговор
    Уж много велика държава, най-гоуемите гъзари, а с един пожар не могат да се справят. 123 е прав. Още от самото начало на огнеборците и е ясно какво ще се получи и в този случай армията трябва да се намеси с пълна сила!!! Само че армията на Кравария не е в Кравария, а навсякъде по света в базите си по статистически данни де. Те там армия не и е останала, а само военните училища. Така войничетата ще гледат отдалече как домовете и горят и нищо не могат да направят по случая. Да ти имам великата държава!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Тодоров

    20 0 Отговор
    Що не си купят руски самолети за гасене на пожари или да се понаучат от руснаците. Няма нищо лошо. Руснаците са доказани "пожарникари" и огнеборци. Нали руснаците единствени успяха да ликвидират огромните нефтени пожари в Либия и Близкия изток, причинени от сводолюбивите мисии на "най-демократичната" държава в света.
  • 6 Тесла помага на пострадалите

    5 6 Отговор
    Между другото Тесла Моторс осигурява безплатно зареждане на електроенергия за всички собственици на електрически коли в районите засегнати от пожарите. Това е поредното доказателство, че не ги интересуват само печалбите, а и спасяването на хората, на света.
    Що се отнася до пожарите, те са директно последствие от промяната на климата. В бъдеще се предвижда в Калифорния да има много суши и горски пожари.
  • 7 Японеца

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Погледай клиповете в тубата и тогава говори за инженерните войски и армията.
    В тази ситуация от жегата дърветата се самозапалват.
    Огъня не се пренася, той възниква навсякъде.
  • 8 Райчо циганина

    9 3 Отговор
    Господ вижда всичко , рано или късно наказва
  • 9 Боко нали уж е пожарникар,

    8 1 Отговор
    да се товарят със соросоидите и да заминават да гасят. Дори да изгорят загуба няма да има, а само полза.
  • 10 Прав си но донякъде

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Човек, прав си, но отчасти. САЩ бяха велика държава, така както и СССР беше велика страна. Но нещата се промениха и за едните и за другите. Глобалното затопляне не е мит, а факт, потвърден и от американски и от руски и от китайски учени. САЩ ги удрят яко промените, защото са по на юг. Но Русия също страда от горски пожари и температури, които само преди 20 г. бяха нечувани.
    Идва период, в който хората ще трябва все повече да работят ЗАЕДНО и да си ПОМАГАТ ако искат да оцелеят и да просперират.

    Коментиран от #11

  • 11 jforfk

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Прав си но донякъде":

    Не съм съгласен с Вас. Всяка статия, отричаща глобалното затопляне обикновено не и се дава гласност. Съвсем скоро прочетох нови изследвания за намаление на слънчевата активност и, че ни чака глобално застудяване. Но това е "една птичка". Навсякъде се пише единствено за затопляне. Защото трябва да се плащат "въглеродни емисии", а от застудяването полза никаква. А иначе колегите по-долу са прави. САЩ наскоро направиха поръчка за руски самолети за гасене на пожари. Сами дето не знам докъде са преговорите и доставките. Но наистина ако се изкопае ров може би ще се прекрати пожара. Друг е въпроса защо армията на САЩ не е впрегната да помага и защо не се използва наличната военна техника. При толкова жертви отдавна трябваше да впрегнат армията да помага.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 бай Коста

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "jforfk":

    недей да береш грижа за Америка , да изгори цялата
  • 13 Прав си но донякъде

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "jforfk":

    97% от световните учени от всички държави по света потвърждават, че става дума за глобално затопляне и то вследствие на човешката дейност. Няма как това да е конспирация. По принцип нито затопляне, нито застудяване и добре. Добре е да не променят средните температури, при които е възникнала и се е развила човешката цивилизация. Но кофти, оказва се, че Земята е някаква екосистема, с някакви правила, и 8+ млрд души, които горят нефт и влияят.
    По въпроса за помощта на ВС на САЩ в гасенето на пожарите. САЩ е федерална държава, която се състои от 50+ щати с отделни правителства, сенати, губернатори, национални гвардии и т.н. Губернаторът на Калифорния е демократ, докато Тръмп е републиканец, тоест не се обичат. Докато се стигне федералните въоръжени сили да се включат на щатско ниво си минава време, има са разни правила и т.н.
  • 14 Бодибилднер

    2 1 Отговор
    Големи некадърници са в щатите и не им пука за хората
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Само питам

    3 1 Отговор
    Какво става с " Раят"? Защо стана Ад ? Къде са холивудските герои , които потушават всеки пожар ? Май им изгоряха къщичките .