Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Ноември, 2018 08:56 3 572 23

Спорен вот в Източна Украйна пак повиши напрежението (СНИМКИ)

  • украйна-
  • донецк-
  • луганск-
  • избори-
  • петро порошенко

Сепаратистките региони гласуваха на избори, определени като нелегитимни от Запада

Спорен вот в Източна Украйна пак повиши напрежението (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Жителите на източните украински региони, контролирани от проруските сепаратисти, гласуваха на избори, отхвърлени като нелегитимни от Киев и Запада, предаде АР.

Гласуването беше за избор на ръководители на правителства и членове на законодателни събрания на самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР).

Подкрепяните от Русия бунтовници в тези региони се бият срещу украинските сили от пролетта на 2014 г., а конфликтът е отнел живота на над 10 000 души.

Спорен вот в Източна Украйна пак повиши напрежението (СНИМКИ)

Споразумение от 2015 г. за спиране на войната призовава за произвеждане на местни избори в Донецк и Луганск, но украинският президент Петро Порошенко, САЩ и Европейският съюз казват, че гласуването е нелегитимно, защото се провежда на места, където Киев няма контрол.

Сепаратистите обаче твърдят, че изборите са важна стъпка към същинска демокрация в регионите. Изборите вероятно ще утвърдят изпълняващите длъжността ръководители на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник.

Спорен вот в Източна Украйна пак повиши напрежението (СНИМКИ)

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон разкритикуваха изборите в сепаратистките региони, определяйки ги като "незаконни и нелегитимни".

След среща с Порошенко в Париж лидерите заявиха, че "така наречените избори" подкопават териториалната цялост и суверенитета на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    30 0 Отговор
    Мюнхенското споразумение от 1938 година е споразумение, съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор.....................Откъсването на Судетската област е само началото на процеса по разделяне на Чехословакия.

    На 1 октомври 1938 година Полша в ултимативна форма иска от Чехия да ѝ се предаде Тешинската област, предмет на териториални спорове между нея и Чехословакия през 1918 - 1920 г. Останало в международна изолация, чехословашкото правителство се принуждава да приеме условията на ултиматума.
  • 2 Шахтьор

    54 6 Отговор
    На някои не им стана ясно, че тези райони вече не са част от Украйна, а и самите тамошни жители би трябвало да са луди да поискат да се върнат след всичко което им причиниха "техните" съграждани от управлението.
  • 3 Borislav Popov

    49 3 Отговор
    САЩ анексира република Вермонт (Vermont Republic) на 04.03.1791 г. САЩ анексира Тексас (от Мексико) на 29.12.1845 г. САЩ в периода 1846-1848 анексира почти половината от територията на Мексико - Горна Калифорния, Ню Мексико, земите на днешните щати: Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. САЩ анексира Хавайските острови на 07.07.1898 г.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El comandante

    18 11 Отговор
    Слава РОССИИ!!!!украйнски ебани сороспийййййй!!!,

    Коментиран от #20, #23

  • 6 Мирослав

    39 3 Отговор
    А "така наречените избори" в Косово не подкопават ли териториалната цялост на Сърбия? Не съм чул "лидерите" да се изказват за това.
  • 7 Относно

    10 28 Отговор
    Мюнхенското споразумение Чърчил е казал, че когато между унижението и войната избереш унижението, ще получиш и двете. Украинците избраха да се бият за родината си. Получиха война, но не унижение.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 Кръст

    29 8 Отговор
    Украйна подкопава териториалната цялост на Русия така както Македония подкопава териториалната цялост на България. С малката разлика че цяла Южна и източна Украйна и до ден днешен е с руско самосъзнание. Просто хората там са нормални и не искат смърт разруха и война. Но! Рано или късно Южна и източна Украйна от Одеса до Харков ще си бъдат отново Русия. Историята можеш да я забавиш, но не и да я излъжеш.
  • 9 Относно

    18 3 Отговор
    Там е работата, че Русия не иска отцепилите се области в състава си. Иска да бъдат в състава на Украйна. Автономни, независими и пр., но в състава на Украйна. Нещо като трън в петата на Киев.
  • 10 Кръст

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Относно":

    Тогава Чърчил вече е в пряка финансова зависимост от Натаниел Ротшилд. След поредица от катастрофални грешки като разгрома при Галиполи и профукването на семейноъо състояние, Уйнстън Спенсър Чърчил, херцог Марлборо е принуден да продаде семейното имение, замъкът Бленъм в Оксфоршър и практически да обяви несъстоятелност. През 30-те години той вече е купен и маша в ръцете на евреите. Затова обявява война на Германия. Тази война банкрутира и разрушава британската империя. Суецката криза след войната е най-унизителният епизод за Кралството, когато Америка им показва кой е господарят на света. Чърчил води страната си до финансов и политически разпад. Намерил си и ти кого да цитираш
  • 11 Китаец

    5 15 Отговор
    До десет години и ние ще направим референдум за присъединяването на Сибир към Китай.

    Коментиран от #15

  • 12 Барчо

    12 3 Отговор
    При положение, че са отнети над 10 000 човека и статистиката е от преди 2 години това е непреодолима пречка двата района да бъдат присъединени отново към Украйна. Дори това да стане документално, ще тръгне саморазправа на укрите, а пък от обратната страна ще се отвърне. Да не говорим за роднините на убитите от двете страни какви ще ги вършат. Така че който натиска за обединение иска точно това. Да има постоянно огнище на проблеми и Украйна да остане една мижава държава с възможностите на провинция. Това е същото като да се върнат Босна на сърбите.
  • 13 jforfk

    19 2 Отговор
    Аман от двойни стандарти. Когато Косово е отделено от Сърбия това е "суверено решение на народа на Косово". Когато Каталуния гласува за отделяне от Испания това е "незаконен референдум". Когато Крим гласува за присъединяване към Русия, това е също "незаконно". Виж когато Хавай през 50-те години гласува за присъединяване към САЩ това също е "проявяване на волята на населението". Не може аршините да са двойни. Защото сега, ако решението не устройва САЩ, то е незаконно. А мнението на народа на съответните области е деветата дупка на кавала. Ами не може ли да се обяви за "незаконен" референдума в Хавай и да се даде свобода на островите те да си изберат независим президент?! Ами този референдум е точно толкова незаконен, както и този в Каталуния. Или в Косово. Та пак защо за ездни да може а за други не??

    Коментиран от #16

  • 14 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Относно":

    Само дето никой не разбра с точно коя чужда държава води война Украйна?!?! Та ако ти нещо си разбрал и ние сме неведущи е хубаво да го споделиш, че и ние да знаем.
  • 15 Кръст

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Китаец":

    90% от населението на Китай живее в 30% от територията - на югоизток между Пекин и Хонгког. Защо ли не заселват собствената си територия? И кой ще тръгне да заселва Сибир при положение че си имат предостатъчно китайска земя за заселване? И кой ще им изгради пътищата, жп линиите, инфраструктурата и телекомуникациите на руска територия без съгласието на Русия? Може да има много китайци във Владивосток, но има много китайци и в Лондон, и това не е нещо лошо ако питаш мен. Но в дивите сибирски полета китайците няма да се преместят доброволно, и едва ли някой ще ги засили срещу волята им, както Сталин правеше с руснаците навремето.
  • 16 Барчо

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "jforfk":

    Гледах едни интересни интервюта на хавайски коренни жители. Когато нещо ги удари, имам в предвид природни бедствия, майка Америка ги загърбва. Никаква помощ за нищо. Хиляди пъти съжаляват, че са ги присъединили, защото така нямат помощ хем от Америка, хем от други държави, щото тя нали е американска територия и ако друг помага, ще е излагация за цялата американска нация.

    Коментиран от #17

  • 17 Велика България

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Каза толкова голяма глупост, но някак вярвайки си. Но пък толкова ти е интелекта. Нищо , трябват и такива комунета на кака Корни...

    Коментиран от #18

  • 18 Яшар

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Велика България":

    На сбъркани джендърчета комунетата им пречат...😎
  • 19 Наблюдател

    2 6 Отговор
    Много путлерасти има за чистене!
  • 20 1944

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "El comandante":

    на български можеш ли да го кажеш? или си рожба на пияна рускиня и мустакат тъмничък българин?
  • 21 Обективно

    0 4 Отговор
    Просто не е редно в 21 век на официално очертани държави и тяхни територии да бъдат окупирани от по силни държави и да бъдат превземани тяхни части и във тях да с обявява автономност това е против всички моралин политически и всякакви принципи, нека не забравяме какво направи пак през 2008 година Русия в Грузия по точно област Южна Осетия и Абхазия, но действителността си е че просто Русия не пожелаели Украйна никога не може да си върне нито Крим нито Донецка и Донбаска област единствения вариант е да бъде спасени останалите не превзети територии е Украйна да бъде приета в ЕС и НАТО и съвместно САЩ и ЕС да започнат да я подпомагат защото тя е стратегическа страна нека не забравяме че тя е най голямата държава изцяло в европа и САЩ имат изгода от нея и ЕС !
  • 22 Относно

    1 3 Отговор
    С коя точно чужда държава води война Украйна ли? С Русия води война. Руската инвазия от 2014 г. бе посрещната и прекъсната до днешните завзети области предимно от доброволци. До тогава Русия се беше погрижила украинската армия, и въобще Украйна да се полуразпаднат. Руснаците мислеха, че с лекота ще окупират цяла югоизточна Украйна до Крим и покрай азовското крабрежие, но украинците се вдигнаха. В Киев по това време трудно се е намирало военно снаряжение, оръжие и пр. защото масово са изкупени от доброволци. Те защитиха Дебалцево, Мариупол и др. и спряха руснаците. Едва днес украинската армия стъпи на краката си, военното производство е възстановено /поне частично/ Стабилно са изолирани т.н. Донецка и Луганска република. Путин видя, че тоя път зина за голяма хапка. Сега целта му е да ги пробута на украинците, плачейки как не се спазвали минските съглашения, които предвиждат наистина да са в състава на Украйна. Но как да стане. Не му ли е ясно, че както тук писа някой, ще последва саморазправа с отцепниците. Украинците не са лесни. Поне заради това да си прибере Донецк и Луганск. Но не ще.
  • 23 mdamda

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "El comandante":

    Не бива да прославяш една част от целокупен славянски род, а друга да я плюеш, не си наясно, че нормалните мирни хора, руснаците и украинците реално са много по-близки, отколкото си представяш, и те не одобряват политиката на раздора, както от страна на щатите, така и от към Русия. Тук проблемите са много по-сложни и са набъркани много геополитически интереси в ущърб на Украина и Русия.
Новини по държави: