12 Ноември, 2018 14:39 3 645 13

Путин: Поскъпването на петрола не означава гарантирани свръхпечалби

  • владимир путин-
  • русия-
  • нефт-
  • петрол-
  • опек

Владимир Владимирович помоли вицепремиера Козак да докладва как се работи за овладяването на цените в сектора

Путин: Поскъпването на петрола не означава гарантирани свръхпечалби - 1
Снимки: БТА/АР

Поскъпването на петрола не означава, че на компаниите трябва да се гарантира аналогична свръхпечалба при продажбите на вътрешния пазар. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Държавният глава направи това изказване на съвещание с членовете на правителството.

"Ситуацията трябва да бъде, без съмнение, пазарна, и тя е такава. Когато обаче на световния пазар на петрол цените са се вдигнали и то са се вдигнали доста, това съвсем не означава, че ние трябва да гарантираме същата свръхпечалба и вътре в страната. Така или иначе тази сфера трябва да се регулира", допълни президентът.

Путин помоли вицепремиера Дмитрий Козак да докладва как се работи за овладяването на цените на петролните продукти вътре в самата Русия.

Путин: Поскъпването на петрола не означава гарантирани свръхпечалби

Междувременно ТАСС информира, че средните цени по бензиностанциите в страната на бензин Аи-92 и Аи-95 от 5 до 9 ноември тази година са се повишили с 2 и с 1 копейка до съответно 41,72 и 44,8 рубли за литър.

Дизеловото гориво е поскъпнало с 8 копейки до 45,58 рубли за литър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНАЛлизатор

    15 2 Отговор
    Лесно е да си играеш с цените на бензина, когато си производител на петрол. А когато внасяш?!!.....се молиш на господ.....

    Коментиран от #11

  • 2 123

    9 4 Отговор
    Ама, разбира се! Ако кажете, че има свръхпечалби, после ще трябва да обяснявате къде са отишли парите.
  • 3 Бай хой

    17 4 Отговор
    Уважавай Народа си за да те уважава и Той. Не като тиквата да се кланя в посока на ветеопоказателя и да дере по десет кожи от Народа.
  • 4 onq s konq

    13 7 Отговор
    Колкото по-скъп бензин, толкова по-добре за нас българите!!! Важното е да сме в ЕС, въпреки че се разпада-тралала... тралала... тралалейко.. лала...???:):)

    Коментиран от #5

  • 5 Диди

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Точно така, точно така!!! тралала... тралала... тралалейко.. лала...???:):)

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    А така, а така!!! тралала... тралала... тралалейко.. лала...???:):)
  • 7 никси

    10 0 Отговор
    епа щом не долюбваме русняците са чехни ебаваю прави су си да ни го мушнат през панталонките товасме си заслужили
  • 8 Анонимен

    4 14 Отговор
    Наяждане нямат а преди им казваме братушки.
  • 9 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    Бати Анатоли да си оправя статията, бензина бил поскъпнал с 2 и с 1 копейка... Това 1, 2, 10, 50, копейки копейки отдавна никой не ги смята за пари в Русия, даже за 1 рубла нищо не можеш да си купиш там. За 2 рубли можеш да си купиш само кибрит и пластмасова чаша, ако си решил да удариш 100-200 грама водка направо на улицата, както и правят руските пияндета ! Мисълта ми е, че поскъпването на бензина с 1 или 2 копейки, това не е новина, на такова поскъпване , там никой няма да обърне внимание.
  • 10 Шейх от Куртово Конаре

    2 2 Отговор
    Когато цената на петрола беше около 25$ , руснаците твърдяха, че производствените разходи им са 2$ и за тях няма проблем от ниските цени, а сега ми се правят на ощипани госпожици.
  • 11 1944

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "АНАЛлизатор":

    вальо белота от фалиралия боклукойл ли ви е господ? мъко червена, край нямаш.
  • 12 Дед Мороз и Снегурочка

    0 1 Отговор
    Путин - величайший воин на небесах. Ад дрожит от нищеты и страха, хотя он санкционирует Россию.
  • 13 сба

    1 2 Отговор
    бензин 92 октана? бананова република с ядрени ракети и без банани.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания