12 Ноември, 2018 14:56 6 090 12

Истинска стихия връхлита Тръмп

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп

Демократите готвят серия от разследвания срещу президента

Истинска стихия връхлита Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Демократите в Камарата на представителите готвят разследване за всеки аспект от живота и работата на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Axios.

Готви се разследване за данъчната декларация на президента, неговите семейни връзки, семейния му бизнес и плановете му за създаване на космически сили.

Демократите поеха контрола над Камарата на представителите след частичните избори през миналата седмица. Новото мнозинство ще започне работа през януари.

Представител на партията обяви, че от там готвят серия от призовки за кръга на президента. Демократите са съставили списък от 85 теми, за които може да разследват държавния глава.

В това число влизат уволнението на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, уволненията на прокурори, действията на зетя и основен съветник на Тръмп Джаред Къшнър, както и финансовите отношения на финансовия министър Стивън Мнучин.

Бъдещият председател на Комисията по разузнаване Адам Шиф заяви, че очаква Тръмп да се противопостави на призовките.

Проучва се и възможността за евентуална процедура за импийчмънт, въз основа на разследване за руската намеса в изборите преди две години на специалния прокурор Робърт Мълър. Републиканците обаче контролират Сената и Тръмп по-скоро може да е спокоен при подобен вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    7 18 Отговор
    Комунистите в Демократическата партия имат шанс за успех,колкото Йончева от БСП!!!:):):)

    Коментиран от #4

  • 2 Брежнев

    12 11 Отговор
    Тези прихванаха номерата на нашите комунисти.
  • 3 Володя

    11 4 Отговор
    Дреме му на Тръмп за техните разследвания,той си беше милиардер преди да стане президент.
  • 4 Бай хой

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Шанса на Йончева клони към 100 процента.
  • 5 ЕвроЗона

    16 0 Отговор
    Камерата на представителите могат само да отварят разследвания за
    щяло и нещяло... докато обаче Конгреса не ги приеме (гласува) на Тръмпи могат само да му еди какво си....
  • 6 Пеньо

    6 0 Отговор
    А някой бе казал, че е победил на изборите. Тогава не би трябвало да се тревожи.
  • 7 Нима не е

    16 0 Отговор
    Демократическите ценности в действие. Още ли не е станало ясно, че за демократите свободата е само това, което влиза в рамките на техните разбирания, а срещу всяко инакомислие всички мерки са позволени, дори и да става дума за действия на които те самите до вчера са били яростни противници и които ако бяха използвани срещу тях щяха да нададат вой до небето.
  • 8 българче

    10 2 Отговор
    Две думи се въртят ВСЕКИ ДЕН в новините от задокеанската кочина: "разследване" и "санкции". То вече и от Марс си личи, че "демокрацията" в кочината си е чисто гонене на вещици навсякъде "по света и у нас".
  • 9 Eee

    5 1 Отговор
    Ще му пръднат на дедовия.
  • 10 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Неолибералният ,,демократизъм,, е най-голямата подигравка с демокрацията...абсолютна власт на глобалният финансов капитал и джендъризма.
  • 11 редник

    2 2 Отговор
    Демокрацията е гавра с народа !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.