12 Ноември, 2018 18:02 2 685 6

Северна Корея с 13 секретни военни бази

  • северна корея-
  • военни-
  • бази

В базите може да има балистични ракети

Северна Корея с 13 секретни военни бази - 1
Снимка: БТА/AP

В Северна Корея са открити 13 тайни ракетни бази, съобщава БНР, като се позовава на доклад на вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания.

Предполага се, че в страната има около 20 секретни бази. Според експерта на Центъра Дожузеф Бермудес властите поддържат базите в добро състояние, независимо, че се водят преговори със САЩ за ограничаване на разработките на ядрено оръжие.

Базите са в отдалечени планински райони и се предполага, че в тях има балистични ракети с различна далекобойност. Някои от тях могат да достигнат територията на САЩ и могат да бъдат изстреляни при извънредна ситуация.

Базата Сакканмол, намираща се близо до границата с Южна Корея, според доклада е в много добро състояние.

На 12 ноември The New York Times публикува спътникова снимка на обекта. Според изданието американското разузнаване е открило 16 тайни военни бази в Северна Кория.

Reuters посочва, че режимът в Пхенян досега не е признал за съществуването на обектите.

След срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни беше съобщено, че властите в комунистическата държава започват демонтаж на основния полигон Сохе, който се използваше за изстрелване на междуконтитенталните ракети „Хвасон-15), както и на ядрения полигон Пунгери.

За последно Северна Корея проведе ракетни изпитания на 28 ноември 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барал

    16 2 Отговор
    щом вие знаете за тях, значи не са секретни!
  • 2 НКВД

    21 6 Отговор
    А за какво ги шпионират? Разбирасе че ще имат секретни бази С. КОРЕЯ! В САЩ да не би да нямат? С. Коря че е склонна да се откраехне не означава че е готова да се предложи на западните алчняци!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Араб добар

    7 5 Отговор
    САЩ са базата на Сатаната, оттам и Израел идва цялото зло на света! Аллаху Акбар!

    Коментиран от #5

  • 5 Расулюлах

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Араб добар":

    Забравяш швейцярия и ватекана заедно със саш и израил са оста на злото
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: