13 Ноември, 2018 11:21 1 828 7

Кралството скочи срещу поклонници на фюрера

  • ку клукс клан-
  • адолф хитлер-
  • великобритания-
  • национално действие

Признаха за виновни двойка с неонацистки възгледи, нарекли сина си в памет на Хитлер

Кралството скочи срещу поклонници на фюрера - 1
Снимки: БТА/АР

Мъж и жена с неонацистки възгледи, нарекли сина си в чест на Адолф Хитлер, бяха признати за виновни в членуване в забранена крайнодясна организация във Великобритания, предаде АР.

Съд в Бирмингам призна 22-годишния Адам Томас и 38-годишната Клаудия Пататас за виновни в членство в организацията "Национално действие". По същото обвинение бе признат за виновен и 27-годишният Даниъл Богунович. Трима други обвиняеми се признаха за виновни преди началото на процеса.

По време на процеса на съдебните заседатели бяха показани снимки на Томас, облечен в бяла роба на Ку Клукс Клан, да държи на ръце малкия си син, чието второ име е Адолф.

Правителството на Великобритания забрани "Национално действие" няколко месеца след като през юни 2016 г. депутатката Джо Кокс беше убита от крайнодесен екстремист.

Кралството скочи срещу поклонници на фюрера

Според полицията на Острова заплахата от нападения на крайнодесни групи продължава да се засилва. Само до март са били осуетени четири атаки.

Присъдите по делото ще бъдат произнесени на 14 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пророк

    23 2 Отговор
    Абе ще го търсите вие Гитлерчо......
  • 2 ванката

    17 3 Отговор
    гнусните евреи настръхват само при изричане на името му !!! толкова ги е страх че чак съдят хора които му симпатизират аз пък ще им кажа слава на фюрера и паметник в центъра на лондон!!!
  • 3 Bubbles

    16 0 Отговор
    ХАХАХАХА опасност викат от атаки на крайно десни...
    Ама нема грижи ако атакуващите са чаршафи нали?
    Те могат да си ходят чаршафосани навсякъде, за тях да има специални щандове в магазините, да им се дават помощи и т.н,
    А те на свой тед да ни колят и взривяват, нема грижи, един анти-чифут е по-опасен щото току-виж отворили завода за перилни препарати Аушвиц!
  • 4 Нацист

    9 1 Отговор
    Хайл
  • 5 Пеньо

    3 13 Отговор
    Носталгия по Хитлер е като носталгия по чума! Светът ще свърши, но психично болните-не!
  • 6 jforfk

    11 0 Отговор
    Значи в Добрата Стара ДЕМОКРАТИЧНА Англия има закони, забраняващи собственото мнение на хората?! И свободите на човека?! Ами къде е правото на сдружаване? Къде е Хага?! Не стига дето им нарушават правата, но и ги съдят за това?! Тяхна английска работа си е да си правят каквито закони си искат ... И да съдят и да натикват в затвора, който си искат по собствените си закони ... Но крайно много се дразня, когато същите тези ингилизи и европейци после идват тук да ни учат на ... ДЕМОКРАЦИЯ. АМАН ОТ ДВОЙНИ АРШИНИ !!! Защо досега съдът по правата на човека не се е самосезирал?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: