1 929 2

Лондон: Сделка за Брекзит до 48 часа?

Все още има значителни проблеми, но двете страни се приближават към финалната фаза

Лондон: Сделка за Брекзит до 48 часа?
Снимки: БТА/АР

Обединеното кралство и Европейският съюз почти са постигнали сделката за Брекзит и тя може да бъде сключена окончателно в рамките на следващите 24 до 48 часа, каза заместник на министър-председателя Тереза Мей по радио ВВС.

"Сега сме почти на финала. Премиерът Мей каза, че не може да има сделка на всяка цена", посочи министърът от кабинета Дейвид Лидингтън.

Запитан дали казва, че е възможно да има сделка през следващите 24 до 48 часа, той отговори: "Все пак е възможно, но изобщо не е категорично, мисля, че това обобщава нещата. Предпазлив оптимист съм".

В понеделник Мей обяви, че все още има значителни нерешени проблеми по Брекзит, но двете страни се приближават към "финалната фаза" в преговорите.

Външният министър Джереми Хънт каза, че около 95 процента от споразумението за развода са готови, но оставащите пет са трудни и затова не е ясно кога ще приключат преговорите. "Не мога да отговоря на този въпрос, защото това са преговори, а в преговорите има две страни. Още нямаме решение", каза Хънт в Рияд.

"Мисля, че и двете страни са насърчени от факта, че е постигнато толкова много", каза още първият дипломат на Лондон.

Лондон: Сделка за Брекзит до 48 часа?

"Числото 95% беше използвано и вероятно това е вярно. Петте процента обаче са трудни пет процента, затова не знаем кога ще е възможно да завършим тези преговори. Оставам уверен, че има възможно решение, но това е заключителният критичен период", изтъкна Хънт.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кико
  Отговор
  1 13:12  13.11.18
  Айде, гудбай!
 • hmhmhm
  Отговор
  2 13:37  13.11.18
  - Чичо Кольо, ти бил ли си джендър? - Бил съм ! И ако ми падне пак ще бия!

Напиши коментар:


Публикувай