Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 13:24 3 075 18

Враг на Путин остава под блокада

  • алексей навални-
  • европейски съд за правата на човека-
  • русия-
  • владимир путин

Забраниха на опозиционера Алексей Навални да напуска Русия

Враг на Путин остава под блокада - 1
Снимки: БТА/АР

Руският опозиционер Алексей Навални съобщи в Тwitter, че му е забранено да напуска страната, предадe ТАСС. Навални е трябвало да излети за Франция, за да чуе в четвъртък решението на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург по негови жалби, но е бил спрян на летището.

"Пристигнах на летището, за да отпътувам за огласяване на решението на Европейския съд по моето дело. На граничния контрол ми взеха паспорта" за извършване на специална проверка", написа Навални. След това служителите на граничния контрол му казали, че съгласно разпореждане на съдебни пристави му е забранено да напуска Русия.

"Има някакво писмо, че ми е забранено да напускам страната, но не се дава обяснение защо", посочва Навални.

ЕСПЧ трябва да се произнесе по въпроса дали многобройните арести на опозиционера са били политически мотивирани. Това може сериозно да разтревожи Кремъл, който се стреми да маргинализира изявите на най-изявения политически опонент на Владимир Путин.

Aдвокатът на Навални - Иван Жданов публикува копие от разпореждането за забрана за напускане на страната, в което няма дата и не се дават никакви подробности.

В миналото две съдебни дела попречиха на Навални да пътува, но забраната бе вдигната през пролетта на миналата година, когато трябваше да замине в Испания за спешно лечение.

Навални, който стана популярен с разследванията си на корупцията в държавната администрация, оглави сериозни антиправителствени протести, които привлякоха хора от целия политически спектър.

Враг на Путин остава под блокада

Опозиционерът, който заявява, че е "жертва на незаконни арести" и на "произволно лишаване от свобода", безрезултатно оспори тези мерки срещу него пред руски съдилища, преди да сезира ЕСПЧ, внасяйки пет жалби между 2012 и 2014 г.

Заради предишна присъда Навални не беше допуснат да участва в президентските избори през март, което според него е било направено с политически мотиви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горбачов

    23 25 Отговор
    Цяло чудо е че този е жив,ама и това няма да е задълго, кръвожадното джудже ще му намери цаката я с Новичок или с нещо подобно.

    Коментиран от #2

  • 2 Пеньо

    17 18 Отговор

    До коментар #1 от "Горбачов":

    И аз мисля, че диктатора ще прати "туристи" за да премахнат този трън в задните му части.
  • 3 хост

    19 12 Отговор
    А пък аз си мисла,че търси да се прибере при дедо си ЦеРе Ушко,ама он още не го иска.Трябва да мъти вода още!
    Колкото до смешната креатура-ЕСПЧ,то някой Антарктически съд би имал по-голям респект!

    Коментиран от #5

  • 4 Диди

    15 21 Отговор
    Лъжливо,корумпирано, диктаторско руско правителство.

    Коментиран от #6

  • 5 тост

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "хост":

    Ако този е дедо му, то полуръстът да го бе надушил и да го бе удушил.
  • 6 Гюнтер

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Ти днес чинии няма ли да минеш?

    Коментиран от #7

  • 7 Диди

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Гюнтер":

    Добре че питаш. Няма да ги мия, ще ги чупя на главата ти,тъй като,, пращиш ,,от интелигенция.
  • 8 Наблюдател

    12 14 Отговор
    Обикновено противниците на джуджето не живеят дълго.
  • 9 Borislav Popov

    19 7 Отговор
    Как аналога на нашия Волен може да бъде конкурент на Путин ? Тоя циркаджия си е направо за психиатрията.

    Коментиран от #10

  • 10 Наблюдател

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Волен е по-голям русофил и от теб, защо го обиждаш?
  • 11 Опечален

    14 5 Отговор
    Ха-ха-ха.........не мога да разбера от какъв зор някой тука се интересува от една руска (всъщност, не съм сигурен, че е руска) плюнка, едно нещастно същество, което няма акъл за нищо друго, освен да се пречи на всички!!! "Одобрението" за него е по-малко от 0,1%, но тука му объщат внимание САМО ЗАЩОТО ГО ПРИПИСВАТ към "противниците" на Путин!!! Нали знаете, от безсилна злоба срещу някого, остава само да подскачате като шутове и да се хипнотизирате сами!!! КОЛКО СТЕ НЕЩАСТНИ!!!

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Опечален":

    много лош тоя навални,а ?плюнка с плюнка!!!трябва да го разстрелят демократично и то веднага,заедно с цялата му рода.няма да е доволен тои от путин!!!!ха ма ха!!!!в русия всички са доволни от царя слънце ,без него няма да има ни въздух, ни слънце над необятната руска шир и крепостните селяни няма да могат да си купят лосион за баня ,нали другарю,а те толкова много го харесват на вкус!интересно що мразите борисов другари ,а харесвате путин?борисов като краде и фалшифицира изборите е проблем,а путин като го прави е много хубаво!!!!????после обяснявате колко много харесвате руснаците ама всъщност одобрявате тяхното прецакване!!!
  • 13 Borislav Popov

    6 9 Отговор
    Руските чифути ги е страх,че Навални ще отиде в Страсбург и ще ги осъди, затова и не го пускат.
  • 14 681 БГ

    4 5 Отговор
    Навални със Сталин -2 шега не бива !!
  • 15 Барчо

    7 4 Отговор
    На луд се прави. Много добре знае какви ги е свършил. Сега ще си бере плодовете.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 витман

    4 1 Отговор
    Ами този национален предател и служител на американското посолство в Москва да се благодаря че са го спряли защото в чужбина щяха да го убият британскоамериканските служби и да обвинят за това Русия. Не разбраха ли тия идиоти че когато станат непотребни на американските си господари те американци и британци ги принасят в жертва за да използват и смърта им за да обвинят родината им Русия както стана и с нашия Георги Марков дето съчених глупоста за българския чадър
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания