Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 13:40 1 655 1

ЕС запазва пълния контрол

  • ес-
  • brexit-
  • великобритания

Европа е във водеща позиция в споразумението с Великобритания

ЕС запазва пълния контрол - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС ще запази пълен контрол след излизането на Великобритания от Съюза. Това заяви заместникът на главния преговарящ от европейска страна, цитиран от „Таймс“.

Сабине Веянд е говорила пред европейски посланици. Тя е заявила, че ЕС ще запази пълен контрол след Brexit. Това предвижда договореното споразумение между Лондон и Европа.

Вестникът допълва, че Мей е направила още отстъпки, след като е приела мерки, които обвързват Обединеното кралство с правилата на ЕС в областта на околната среда, защитата на правата на работниците и други.

„Трябва да сме в най-добрата позиция за бъдещите преговори. Митническият съюз трябва да е база за бъдещите отношения. Те ще приемат своите правила, но ЕС ще запази пълния контрол. Великобритания очаква много от бъдещите отношения, така че ЕС ще запази своето преимущество“, заяви Веянд.

Тереза Мей вече говори с всеки британски министър за споразумението. То трябва да бъде одобрено на последната среща на Съвета на Европа, която ще се проведе през декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Онази статуя не е ли на пингвина от батман ???
Новини по държави: