Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 16:33 1 963 3

Мей: Сделката с ЕС отговаря на волята на британците (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • лео варадкар-
  • ирландия

Премиерът посочи, че нейното правителство никога няма да проведе втори референдум за Брекзит

Мей: Сделката с ЕС отговаря на волята на британците (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей заяви пред парламента в Лондон, че проектът на правителството за сделка с Европейския съюз по Брекзит отговаря на волята на британците, изразена на референдума през 2016 г., предаде Reuters.

Мей посочи, че нейното правителство никога няма да проведе втори референдум за Брекзит.

"Няма да провеждаме втори референдум и ще се съобразим с решението на британския народ. Ще реализираме Брекзит и Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г.", категорична бе Мей.

Премиерът обеща също така веднага да уведоми британския парламент при евентуално постигане на сделка за Брекзит.

Мей: Сделката с ЕС отговаря на волята на британците (СНИМКИ)

"Правителството ще реши какви стъпки да предприеме в интерес на Великобритания. Уверена съм, че това ще ни доближи по-близо до изпълняването на волята на британския народ, изразена на референдума. Ще дойда отново в парламента, за да го известя за резултата от преговорите", каза Мей.

Председателят на долната камара на парламента Джон Бъркоу заяви, че му е било казано да очаква изявление на правителството за Брекзит.

"Беше ми казано, че ще има изявление по въпроса най-вероятно утре", посочи Бъркоу.

В случай, че британското правителство одобри проекта за сделка за Брекзит, вероятната дата за среща на европейските лидери ще е 25 ноември, заяви ирландският премиер Лео Варадкар.

Мей: Сделката с ЕС отговаря на волята на британците (СНИМКИ)

"Очевидно е, че много неща могат да се объркат днес и през следващите няколко дни, но в случай, че британското правителство изрази съгласието си с проектоспоразумението, то работната група на Европейската комисия ще може тази вечер да публикува неговия текст. При това положение е възможно или вероятно провеждането на среща на Европейския съвет около 25 ноември", посочи Варадкар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калинка

    9 0 Отговор
    Защо я е страх да попита британците за мнението им ДНЕС?
  • 2 Факт

    7 2 Отговор
    Защото ангетата разбраха че без черно работници са заникаде тая кукумявка ди брезкид няма да стигне
  • 3 Коректор

    7 1 Отговор
    Права е буля Тереза - нейното правителство няма да направи 2-ри референдум. Ще има предсрочни избори и новото правителство ще направи нов референдум. И цялата какофония ще свърши с фиаско.
Новини по държави: