Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 18:31 3 715 2

Един бъдещ крал на 70 години (СНИМКИ)

  • принц чарлз-
  • великобритания-
  • принцеса даяна-
  • кралица елизабет-
  • бъкингамски дворец

Принц Чарлз празнува юбилей и участва в обществени тържества

Един бъдещ крал на 70 години (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският престолонаследник принц Чарлз празнува 70-годишнината си. Той участва в обществени и частни тържества, а канцеларията му разпространи нови снимки, на които е с най-близките си роднини, предаде АР.

Принцът на Уелс, който е най-големият син на кралица Елизабет Втора, ще пие чай със 70 вдъхновяващи личности, които са негови връстници. След това ще отиде на частно парти в Бъкингамския дворец, домакин на което ще е майка му, кралица Елизабет Втора.

За 70-годишнината на принца канцеларията му разпространи два семейни портрета, на които е със съпругата си Камила, синовете си принц Уилям и принц Хари, съпругите им Кейт и Меган, и внуците си - 6-годишния принц Джордж, 3-годишната принцеса Шарлот и 6-месечния принц Луи.

Един бъдещ крал на 70 години (СНИМКИ)

Снимките са направени от фотографа Крис Джаксън в градината на Кларънс хаус - лондонската резиденция на принц Чарлз.

Принц Чарлз, който е много ангажиран с опазването на околната среда, използва годишнината си, за да призове хората да не възприемат природата като нещо дадено, а да "мислят в перспектива какво нашите внуци ще искат и от какво ще имат нужда".

Един бъдещ крал на 70 години (СНИМКИ)

В чест на принц Чарлз по традиция имаше топовни гърмежи от Грийн парк и Лондонската кула в 13 ч. по Гринуич. Камбаните на Уестминстърското абатство също забиха за него.

Кларънс хаус разпространи видеомонтаж с кадри от всички години от живота на принц Чарлз с любимите му занимания като поло, уиндсърф и летене, както и в изпълнение на официални задължения. Има и кадри с принцовете Уилям и Хари като деца и една с майка им принцеса Даяна.

Един бъдещ крал на 70 години (СНИМКИ)

Бъкингамският дворец разпространи за годишнината 70 любопитни факта за принца на Уелс. Ето някои от тях:
- Любимият чай на принц Чарлз е дарджилинг с мед и мляко.
- Принц Чарлз не обядва.
- Принцът е художник-любител. Негов акварел е излаган в лятната изложба на Кралската академия през 1987 г., като е представен анонимно.
- Когато сади дръвчета на официални церемонии винаги подръпва клонче, за да пожелае всичкo хубаво на фиданката.
- На принц Чарлз е наречена дървесна жаба - Hyloscirtus Princecherlesi.
- Той е първият престолонаследник завършил университет през 1970 г. Учи археология и антропология през първата година, а след това сменя специалността и завършва история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    19 4 Отговор
    Риадко симпатичен мъж чак красиф
  • 2 Веселяк

    23 1 Отговор
    Има да чака, дъртия рептил е братчедка на Дънкан Маклауд!
Новини по държави: