Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Ноември, 2018 09:07 3 815 43

Учат деца как да убиват в украински лагер

  • украйна-
  • деца-
  • лагер-
  • обучение-
  • униформи

Целта - да обучат децата как да защитават страната от руснаците

Учат деца как да убиват в украински лагер - 1
Снимка: БТА/ AP

Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, внимателно насочват пушките си. Инструкторът им ги съветва: не мислете за мишената като за човешко същество. Затова, когато тези момчета и момичета стрелят, те стрелят, за да убият.

Повечето са между 13 и 19-годишни, но някои са само на 8 години. Те са в създаден от една от украинските радикални националистически групи летен лагер, скрит в гора в западната част на страната, който беше посетен от Асошиейтед прес. Лагерът има две цели: да обучи децата как да защитават страната си от руснаците и техните симпатизанти и да разпространява националистическа идеология.

"Никога не насочваме оръжие срещу хора" им казва инструкторът Юри "Чорнота" Черкашин. - "Но не броим за хора сепаратистите, малките зелени човечета, окупаторите от Москва. Затова можем и трябва да се целим в тях". Националистите са обвинявани в насилие и расизъм, но те играеха централна доброволческа роля в конфликта на Украйна с Русия - и поддържаха връзки с правителството. По-рано тази година министерството на младежта и спорта отдели 4 милиона гривни (около 150 000 долара) за финансиране на някои от десетките младежки лагери, построени от националистите. Целта, според министерството, е "национално патриотично образование".

Говорителката на министерството Наталия Вернигова каза, че парите се разпределят от комисия, която следи за "признаци на ксенофобия и дискриминация, но не прави анализ на дейността на конкретни групи". Черкашин е ветеран от битката с проруските сепаратисти в Източна Украйна; бил е ранен в сражение и по-късно дошъл да оглави "Сокил" (или "Сокол"), младежкото крило на партия "Свобода". Важно е, казва той, да утвърдим сред младите националистическото мислене, така че да могат да се борят с Русия на Владимир Путин, както и с "предизвикателства, които могат да разрушат напълно" европейската цивилизация.

Сред тези предизвикателства са: правата на ЛГБТ, които лекторите заклеймяват като пример за упадъчния Запад. "Трябва да сте наясно с всичко това", каза инструкторът Руслан Андрейко. - "Всички тези джендър неща, всички тези извращения на съвременните болшевики, дошли на власт в Европа и опитващи се да вкарат всички тези ЛГБТ неща като гей парадите част от образователната система".

Някои юноши дремеха по време на занятия, но други внимаваха. Очевидно, някои възприемаха. По време на почивката тийнейджър изсвири националистически марш на китарата си. Тя беше украсена с лепенка, на която бели бомби удрят джамия и надпис: "Нашата цел е бяла Европа". Като се изключат занятията и песните около лагерния огън, животът на няколко десетки млади хора в лагера "Свобода" беше тежък.

Лагерниците бяха събуждани посред нощ с експлозия на зашеметяваща граната. Препъвайки се, докато излизаха от палатките си, обучаващите се войници се мъчеха да държат автоматите АК-47, които в някои случаи бяха толкова големи, колкото тях. Длъжни бяха да носят по цял ден тежкото оръжие, а едно от момичета избухна в сълзи от изтощение. Осемнайсетгодишният Михайло беше най-възрастният от лагерниците. Той каза, че обучението е необходимо: "В нашата страна нещата във всеки момент могат да се объркат. И човек трябва да е подготвен. Затова дойдох в този лагер. За да уча как да защитавам себе си и хората, които обичам", предаде Дир.бг.

Учат деца как да убиват в украински лагер
Снимка: БТА/ AP

Учат деца как да убиват в украински лагер
Снимка: БТА/ AP

Учат деца как да убиват в украински лагер
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НКВД

    44 7 Отговор
    Тия фашистчета едва ли са проблем ще напълнят памперсите още при появата на,, първото зелено човече"
  • 3 Джигит

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Тебе сутрин не те ли повиват на ново?

    Коментиран от #11

  • 4 Пеньо

    20 22 Отговор
    А при нас преди години имаше предмет "Военно обучение" и в 10-ти клас се ходеше на военен лагер със стрелби. Тогава лошите бяха западните империалисти. Нищо не се е променило, само империалистите са други.

    Коментиран от #5, #35, #36

  • 5 Джигит

    26 10 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Лъжец! Основното беше гражданска защита. Учеха ни как се слага противогаз и оказване на първа помощ както в Червени кръст. Най мн. веднъж да е преподавано разглобяване на АК47!

    Коментиран от #12, #15, #21

  • 6 А сега

    13 9 Отговор
    По добре да се обучават така! А не като евро-джендър педалчетата! Тях дали негри и мангали ще ги завладеят както педитата в ЕС...
  • 7 Един

    20 4 Отговор
    Оптимистите учат английски, песимистите – китайски, а реалистите – „Калашников”!
  • 8 Санитар

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Марш в изолатора !

    Коментиран от #13

  • 9 БайМиле

    22 4 Отговор
    Евала, само няколко поколения са нужни за да се насади омраза в един народ с общ корен!

    Коментиран от #14

  • 10 ТАС

    16 0 Отговор
    Това са стандартни военни техники за дехуманизация на противника. Използват се още от римската империя. Обвяването, че врага не човек. Значи е животно и може да бъде убито. Човечеството има генетично предаван наследствен блок за ненападение на себеподобните. Около 97-98% от него не могат да го преодолеят волево. Тази част от хората само при високи нива на адреналин са способни да го подтиснат и в последствие изпадат в шок. За преодоляването на този блок помага въздействието на някой наркотици, алкохол и др. За това за наркомани и пияни се водят толкова опасни при тях е подтиснат от химическите съединения. Останалите 2-3% са способни да го преодолеят волево по-логически и мотивационен път. Като около 1% от тези 2-3% са психопати или социопати. А съвременните компютърни игри (FPS стрелец от първо лице) също помагат за изграждане на навик за преодоляване на този блок. За мен те се справят много по добре от, което и да е военно обучение. Защото разрушават инстинктивната връзка причина следствие в още не изградените мозъци на децата. Правят всичко да изглежда в някаква степен нереално.

    Коментиран от #17

  • 11 Само питам

    5 25 Отговор

    До коментар #3 от "Джигит":

    Колкото си българин, толкова си и джигит. руските подлоги се различават от далеч.
  • 12 Само питам

    6 18 Отговор

    До коментар #5 от "Джигит":

    Не лъже човека. А за теб са сметнали, че не можеш да усвояваш сложни манипулации като разглобяване и сглобяване на АК-47.
  • 13 Само питам

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Санитар":

    ЯМХ!

    Коментиран от #23

  • 14 Наблюдател

    3 21 Отговор

    До коментар #9 от "БайМиле":

    В руската кочина я насадиха за половин година.

    Коментиран от #37

  • 15 Барчо

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Джигит":

    В общи линии си прав, но имаше за цялото Военно обучение една единствена стрелба с АК47 с 3 - три патрона. Единия на единична и двата на автоматична. И си прав че военното обучение беше най-вече за защита и нямаше врели некипели. Военното беше по-скоро полезно за сплотяване на класовете и набора, отколкото да се научи нещо кой знае колко за войната. Единственото, което се научи е как да не се застреляме взаимно с каквото и да е огнестрелно оръжие и как да се скрием в миша дупка навреме при атомна атака.

    Коментиран от #18

  • 16 Хохол

    15 4 Отговор
    Сега само остава да се напише украинска история и азбука и цъфна новата Македония. Както комунистите подредиха България, сега американците(евреите) ще нагласят Русия.

    Коментиран от #20

  • 17 Барчо

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "ТАС":

    Ако това не си го преписал отнякъде и е твой извод, евала. Тук рядко се пишат читави коментари и с най-голямо удоволствие го прочетох. До същия извод стигнах и аз, но има и още едно нещо, което остава трайно в изграждането на мирогледа на подрастващите. Неприязън към една или друга нация вменявана сега, която не може да се изтрие във времето, ако вятъра задуха в друга посока. За национализма го разбирам, но той трябва да се възпитава не на основата на тази или онази други националности, а само на собствената. Точно това е и основната доктрината на евреите в Израел, като религията е най-големия лост.

    Коментиран от #27

  • 18 Историк

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    За коя година беше три патрона? Винаги е било 12.

    Коментиран от #22

  • 19 Хохол

    15 3 Отговор
    И тия терористи ги пуснаха да влизат в ЕС без визи??
  • 20 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хохол":

    Няма да смеят, защото това е само територия в която са властвали какви ли не, та даже прабългари и славяни.
  • 21 Пеньо

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Джигит":

    Изпилен, гражданската защита е част от военното обучение. В училището имахме импровизирано стрелбище с въздушни пушки, водиха ни и на градското спортно стрелбище за стрелба с малокалибрени, а на лагера стреляхме с АК. Дори учителят ни беше пенсиониран офицер и идваше в училището с униформата. Беше готин човек, а не сбъркана фуражка, като прецедента. Ако ти си учил в джендърско училище аз нямам вина. Аз учих в обикновено българско училище с прекрасни учители.
  • 22 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Историк":

    Няма да изпадам в подробности за коя година. Знам колко съм стрелял и точно това беше смешното, че са два на автоматична. От друга страна пък и ти си знаеш колко си стрелял/ла, така че нямам претенции. Имам смътен спомен че тази година на Военното бяхме на друго място, а не като тези преди нас и че нещо бяхме ощетени. Никой не е казал, че всичко тогава е било по мед и масло.
  • 23 Санитар

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "Само питам":

    Марш в изолатора , куку !

    Коментиран от #25

  • 24 Руските свине

    5 12 Отговор
    трябва да знаят, че всяка педя украинска земя ще им струва много скъпо. Но от друга страна за тях дори собствените им войници са разходен материал, така, че братята украинци трябва да се държат много твърдо с руските окупатори.

    Коментиран от #34

  • 25 Само питам

    3 9 Отговор

    До коментар #23 от "Санитар":

    В психиатриите обикновено най-лудите се представят или за лекари или за санитари. Ти трябва да си от тях.

    Коментиран от #26

  • 26 Санитар

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Марш в изолатора откачалко !
  • 27 САП

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    За преписване нищо не е преписано, а мое лично мнение основано на доста прочетени книги, изследвания и публикации. За всичко което съм написал има изследвания. Някой са направени на базата на статистически анализи на боевете по време на втората световна война. За някой бяха пускани филми за тях по национал географик за тях. За дехуманизацията на противника всеки служил в армията е минавал някаква форма на това обучение. А аз съм служил в гранични войски, на всяка стрелба има определени фрази и дефиниции с които постепенно свикваш и приемаш, а стрелбите бяха страшно много при нас миниум по две седмично. Точно какво ми е набивано в главата взех да осъзнавам постепенно след години. И благодарение на някой бивши военни роднини около мен. Те се придържаха към определени модели на поведение(към членовете на семейството си), които се набиваха на очи в цивилния живот. С течение на времето взех да се интересувам повече по темата и картинката се оформи. А за игрите като играеш няколко дена по над 12 часа, в даден момент почваш да усещаш че реакции ти в живота почват да се променят и да стават не типични. А съм играл доста, като студент. В даден момент неминуемо почваш да си задаваш. Въпроси защо става така и др. подобни

    Коментиран от #28

  • 28 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "САП":

    За всички доктрини даващи оправдание за определени действия на база на някакво превъзходство. Основна цел е да се накарат хората да пренебрегнат този генитичен блок. На времето го учихме, като "Влечугов комплекс" сега не го преподават така. В него влизат неща като разпознаване на бебетата, и децата при хората, птиците бозайниците. Инстинкти за грижа за поколенията. Инстинкти за ненападение на себеподобните и да не ги използваш за храна. Оказва се, че има други неща към него. Хормоналния коктейл се включва по време на бременност при жените(влияещ на емоциите и интелигентноста им по време на бременност), целящ да ги накара да приемат самия риск на бременността и да не изоставят бебето след раждане. Въобще природата е най-големия манипулатор, който никога не е спрял да експериментира с нас, а ние се мъчим да и се месим. Да видим до кога ще ни трае.
  • 29 Каубой

    3 4 Отговор
    Пеньо е абсолютно прав . И по мое време изучавахме в техникума предмета Начално Военно Обучение . Във втори курс имахме двуседмичен Военно Полеви Лагер в Рила .Обучаваха ни редовни офицери от БНА във военна медико-санитарна подготовка и огнева-стрелби.Основно стрелбата беше с малокалибрена Флоберка , но последните два дни стрелбите бяха с АК и доколкото си спомням събрах повече от 10 гилзи след стрелбата. Имаше един лейтенант , който буквално викаше “Представяте си , че мишените са грък или турчин и им теглите огъня” .Така ни надъхваше копелето .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мммм

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Руските свине":

    Я, марш при твоите нацистки братя,които обучават пеленачета да убиват хора. Ти си откачалка и то абсолютна,и трябва да бъдеш въдворен в изолатор с тежки железо-бетонни врати.
  • 35 Мммм

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Доста се е променило, едно е да обучаваш на 17г. друго на 8,10,14..г,трябва да си доста откачен да промиваш детски мозък в такава крехка възраст,но то е така,защото другите вече осъзнати не можеш ги пречупи.
  • 36 Мммм

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Доста се е променило, едно е да обучаваш на 17г. друго на 8,10,14..г,трябва да си доста откачен да промиваш детски мозък в такава крехка възраст,но то е така,защото другите вече осъзнати не можеш ги пречупи.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Kcaniba

    2 2 Отговор
    бандеровската кочина отглежда хитлерюгенд!!
    Че ви бесим по трамвайните стълбове джендърня!!!
  • 39 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    а нас не ни ли учиха на военно обучение
    по времето на комунизма бяхме 10 клас

    мога да стрелям с калашник рпг 7 пистолет макаров лека картечница баба дона карам танк и мтлб
    поздрави на всички ветерани от трета армия
  • 40 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    а нас не ни ли учиха на военно обучение
    по времето на комунизма бяхме 10 клас

    мога да стрелям с калашник рпг 7 пистолет макаров лека картечница баба дона карам танк и мтлб
    поздрави на всички ветерани от трета армия
  • 41 СТАРОТО

    3 2 Отговор
    абре манипулатори гадни-тези курсове за деца не са в Украйна а в Русия. Потърсете в мрежата и ще намерите снимките и коментарите на руските инструктори!!! Ега ти манипулаторите гадни !!!
  • 42 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    "оня с магарето" -тидобре ,ли си бре или си настинал та пишеш такива врели-некипели???
  • 43 Благодарности

    0 0 Отговор
    Благодаря на анонимния коментатор, който спомена тази статия от преди 6 години. Едно истинско бижу съхранено във времето.
Новини по държави: