Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 12:05 937 2

Жертвите на огнения ад в Калифорния станаха 56

  • калифорния-
  • сащ-
  • жертви-
  • пожар-
  • загинали-
  • ад-
  • огън

Броят на загиналите расте

Жертвите на пламъците в Северна Калифорния достигнаха 56. Част от загиналите в най-смъртоносния пожар в историята на щата все още не са идентифицирани. Властите очакват потвърждение от ДНК тестовете, преди да обявят кои са последните открити тела на загинали в бедствието.

Пожарите в Северна Калифорния все още се считат за „извънредна ситуация“, въпреки че площта, обхваната от огнената стихия, е била ограничена с около 35 процента. В службата на местния шериф са постъпили сигнали за 130 души, които се считат, че са в неизвестност. Екипите следователи, които са на място, обаче са успели да намерят или да установят местонахождението на други 200 човека.

В последните часове са добавени още близо 300 служители на Националната гвардия, които да помогнат при търсенето на тела на загинали в кошмарния огън, който гори от 8 ноември насам. В издирването са включени и 22 кучета. Секретарят по вътрешните работи Райън Зинке се присъедини към губернатор Джери Браун и двамата посетиха сринатия до основи град Парадайз. По техни думи, това е най-ужасното опустошение, което някога са виждали, предаде БНР.

Браун, който често критикуваше политиката на президента Доналд Тръмп, сега заяви, че е говорил с държавния глава, който му е обещал съдействие. От Федералната агенция за управление при извънредни ситуации коментираха, че ще са нужни дълги години, за да се възстанови градът в предишното му състояние. В момента подножието на планината Сиера Невада изглежда като истинска пустош. Скоро се очаква да бъдат разкрити временни училища и болници, планирано е също да бъдат доставени мобилни домове за хилядите хора, останалите без подслон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още огнен ад за вас

    4 3 Отговор
    Нема лошо.Те от години изби-
    ват маса хора по света,сега да
    видят как господ ги наказва.
  • 2 12345

    5 3 Отговор
    На мене ми е чудно как все още не са обявили Русия и лично Путин за пожарите. Това май го бяха измислили гърчолята лятото.