Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 13:51 4 855 13

Премиерът: Имате избор - моята сделка, без сделка или изобщо да няма Брекзит

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • ирландия-
  • суела бравърман

Тереза Мей предупреди депутатите, че могат да избират между три варианта за развод с ЕС

Премиерът: Имате избор - моята сделка, без сделка или изобщо да няма Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей предупреди депутатите, че могат да избират между три варианта за Брекзит, предаде ВВС.

"Изборът е ясен: можем да изберем да напуснем ЕС без споразумение, да поемем риска да няма Брекзит или да подкрепим най-доброто споразумение, което можеше да се договори", заяви тя в реч пред парламента в Лондон.

Междувременно и държавният министър в министерството за Брекзит Суела Бравърман обяви, че подава оставка заради проектоспоразумението на министър-председателя за излизане на Великобритания от ЕС.

Премиерът: Имате избор - моята сделка, без сделка или изобщо да няма Брекзит

"Оказвам се неспособна искрено да подкрепям сделката, договорена вчера от правителството", заяви Бравърман в писмо, публикувано в Тwitter.

Според нея предложеното уреждане на въпроса със Северна Ирландия не е нещо, за което са гласували британците и заплашва да разцепи Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    35 13 Отговор
    Ало, това да няма бекзит не е хубаво! ЕС живее вече две години в еуфория, защото се оттърва от вас (подлоги на САЩ, с комплекс за величие). Без вас договори гранични войски и армия, накара Русия и САЩ да пикаят газ и сега няма връщане назад - изпълнете волята на народа - ВЪН!!!
  • 2 Morgoth

    27 1 Отговор
    Ооо, до вчера нямаше опция за нов референдум и да няма Брекзит, сега вече я има и нея :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Емил

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Не, без референдум! Ингилизите смятат, че могат да оттеглят молбата си за напускане само с политичрско решение.

    Коментиран от #5

  • 4 БреКъЗит

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Хахахаха да, а сега ще изпълнят най-култовия вариант да се опитат да се измъкнат от Брекзит - "Ми няма да правиме Брекзит, щото не можеме да измислиме как да го направиме." Ама няма да им мине номера - ЕС няма да пропусне уникалния шанс хем да се отърве от тях, хем и да послужат за нагледен пример на всички други мераклии да извиват ръцете на съюза, че и да напускат даже.
  • 5 Няма да стане

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Да бе, те се опитаха още от ден първи да си правят оглушки, обаче от ЕС им го казаха - "Ааааа, народа ви каза, че иска вън от съюза - значи, или сами се махате, или ние ви гониме, как тъй няма да спазвате демократичния принцип". Та, няма да ги огрее без референдум, а пък и със - докато го организират, и вече ще трябва да са аут. Най-много да си направят референдум дали искат пак да се присъединят и да се почват предприсъединителните неща....
  • 6 1122

    10 3 Отговор
    На тия енглизи няма угодия. Да се махат от Еу.
  • 7 До Емил

    7 11 Отговор
    Живея в Англия и ги казвам че те ще излязат както те (англичаните )го искат.И никой не го е грижа ти кого искаш или не искаш в ЕС.По-добре мисли как ще си платиш тока че зимата дълга...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ток и жици

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "До Емил":

    Ти нашият ток не го мисли, английски българино. Аха, от къде ще излизат англичаните? От ЕС или от GB или от двете. Да не останете само Англия и Уелс? По нагли сте и от братовчедите си зад океана и също толкова неумни
  • 9 Доктор УдХаус

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "До Емил":

    Ти пък какво разбираш... Да, може всички евролидери да казват, че са изключително разстроени от решението на Обединеното Кралство да излезе от ЕС. Да, може Обединеното Кралство да е най-големия пазар за стоки и услуги на ЕС, затова половината компании от общността ги тресе нервна криза, а евро-лидерите се чудят как да убедят британците да сключат споразумение и да останат поне в митническия съюз...И, да, може Обединеното Кралство да беше така добро към нас да гласува приемането ни, преди да сме готови и с близо 10 млрд. годишна нетна вноска към бюджета на ЕС, да е допринесло такива като Емил да имат хляб на масата и вече да не ходят до тоалетна на двора, но... Важното е, че Емил и още няколко изкукали пенсионера не ги искат и ги гонят от ЕС, така че край с Обединеното Кралство - ще го закриват...

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Емил

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Доктор УдХаус":

    "Обединеното Кралство" беше сила преди братовчедите им (САЩ) да го разграбят след ВСВ. А ти щото си голям разбирач, помисли защо САЩ и Русия (най-големите врагове на ЕС) са против излизането на "Велика"британия!

    Коментиран от #12

  • 11 Майна

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Доктор УдХаус":

    Колко е gbp-то днес? :)
  • 12 Доктор УдХаус

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Нещо си се объркал, Емо. САЩ изобщо не са разграбвали Обединеното Кралство след Втората световна война, войната го е разграбила, а САЩ са сторили не малко, за да го вдигнат на крака (както са сторили тогава и с всички останали държави от онази страна на желязната завеса). А, САЩ и Русия са твърдо "ЗА" излизането на Обединеното Кралство - кръговете, които стояха зад избирането на Тръмп (Робърт Мърсър, Стив Банън и т.н.), открито участваха в кампанията ЗА Брекзит, а и руската фабрика за тролове, финансирана и контролирана от Кремъл, агитираше британците през социалните медии за същото. Самият Тръмп нееднократно също се изказваше в полза на Брекзит и то - за твърд Брекзит и скъсване на всички връзки с ЕС. Затова, помисли ти - защо...
  • 13 wanker

    0 0 Отговор
    Esther McVey, душице сладичка, не ми разбивай сърцето! Не си подавай оставката! Как ще ти гледам муцунката сега?
Новини по държави: