Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 14:02 2 490 3

Постът на Тереза Мей мощно виси

  • тереза мей-
  • премиер-
  • великобритания

Според британски медии консерваторите са събрали 48 гласа за вот на недоверие

Постът на Тереза Мей мощно виси - 1
Снимка: БТА/AP

Консервативната партия на Великобритания е събрала подписите на 48 свои депутати, с които може да оспорва лидерския пост на премиера Тереза Мей, пишат британски медии.

48 писма към председателя на специалната комисия ще са достатъчни за започването на процедура по вот на недоверие към премиера.

През вчерашния ден няколко министри подадоха оставки от правителството. Те се обявиха срещу споразумението, което Мей сключи за излизането на Великобритания от ЕС.

По-рано днес Тереза Мей коментира, че защитният механизъм за ирландската граница, включен в нейното споразумение за Брекзит с ЕС, не задължава страната да запази свободното движение на хора.

Представители на крайните крила на Консервастивната партия вече обявиха, че ще търсят вот на недоверие. Все още няма официално обявен такъв,

Според запознати обаче това може да стане скоро. Сега парламентът трябва да одобри споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 2 Отговор
    Йессс..."МОЩНО ВИСИ"!...А можеше да виси и "немощно":)
  • 2 РЗС

    12 0 Отговор
    уникално заглавие майкоооооо мила
  • 3 Пророка

    6 1 Отговор
    На Бойко още по мощно.
Новини по държави: