16 Ноември, 2018 16:20 1 224 1

Финландия е готова да поеме председателството на ЕС

  • финландия-
  • ес-
  • румъния

Страната може да даде време на Румъния

Финландия е готова да поеме председателството на ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Финландия е готова да поеме председателството на ЕС вместо Румъния, съобщи Die Presse.

Предложението на Хелзинки беше обявено от финландския премиер Юха Сипиля.

В момента нараства загрижеността, че румънското правителство ще може да се справи с председателството. Според Сипилия така на страната ще й бъде дадено още време за подготовка.

Румъния трябва да поеме европейското председателство в началото на следващата година. Ако приеме предложението на Финландия, това ще може да стане в средата на 2019 г.

Румънското министерство на външните работи категорично отхвърли предложението на Финландия. От там заявиха, че страната е добре подготвена за председателството.

По-рано обаче румънският президент Клаус Йоханис призна, че страната му не е готова за европейското председателство. Според него в момента ситуацията в нея е излязла от релси.

Според него румънското правителство е неспособно да се справи със задълженията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chovek

    4 0 Отговор
    Тази снимка е от Хага, Холандия, а не от Хелзинки
Новини по държави: