Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 18:30 1 376 4

Димен ад на брега на океана (СНИМКИ)

  • калифорния-
  • пожар-
  • дим-
  • сан франциско

Сан Франциско се задушава в пушеци след катастрофалните пожари в Калифорния

Димен ад на брега на океана (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Властите в Сан Франциско, където държавните училища останаха затворени, приканиха жителите да си останат у дома заради замърсения въздух в резултат на гигантските пожари в Северна Калифорния, предаде АР.

Прочутите трамваи, превърнали се в емблема на града, също не се движат.

По настояване на кмета общественият транспорт днес е безплатен. Заради влошената видимост беше нарушен и графикът на полетите от и до международното летище. Според общинските санитарни власти качеството на въздуха се е влошило до степен "много вредно за здравето".

Димен ад на брега на океана (СНИМКИ)

Жители на Сан Франциско публикуваха в социалните мрежи снимки на известния мост "Голдън гейт", който едва се различава в наситения на фини прахови частици въздух.

Огромният пожар, който продължава да бушува в северната част на Калифорния, е взел досега над 60 жертви, а няколкостотин души са в неизвестност.

Димен ад на брега на океана (СНИМКИ)

Утре на място пристига президентът Доналд Тръмп, който ще се срещне с пострадали от пожара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    7 2 Отговор
    Много хубав и красив град.

    Коментиран от #2

  • 2 американската мечта

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "jo hustan":

    Ню Йорк,Чикаго,Сан Франциско,Лас Вегас ,Лос Анджелис,Бостън,Маями,Филаделфия и още и още...Това са все красиви американски градове ,които си заслужава да се видят !
  • 3 Бай хой

    1 4 Отговор
    Грозни и безвкусни струпвания на небостъргачи. Като замъци на баба яга. И съвсем я огелпиха. След непосилния дълг сега и мор предизвикан от пожари.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.