16 Ноември, 2018 18:50 2 070 3

Съдът нареди: Тръмп, върни акредитацията на Джим! (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • акоста-
  • cnn-
  • сара хъкаби сандърс-
  • акредитация

Пропускът на Акоста беше отнет, след като той влезе в сблъсък с президента на пресконференция

Съдът нареди: Тръмп, върни акредитацията на Джим! (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американски федерален съдия разпореди Белият дом незабавно да възстанови журналистическата акредитация на кореспондента на телевизия CNN Джим Акоста, предаде АР.

Пропускът на Акоста беше отнет миналата седмица, след като той влезе в сблъсък с американския президент Доналд Тръмп на белязана от спорове пресконференция.

Съдия Тимъти Кели нареди акредитацията на журналиста да бъде възстановена, докато трае делото, заведено от CNN срещу действията на Белия дом.

Акоста многократно е влизал в сблъсъци с Тръмп и президентския говорител Сара Хъкаби Сандърс през последните две години.

Mинути по-късно Белият дом съобщи, че ще възстанови временно акредитацията на журналиста. "Днес правосъдието ясно посочи, че не съществува абсолютно право на достъп в Белия дом, свързано с Първата поправка в конституцията", каза говорителят на президента.

Съдът нареди: Тръмп, върни акредитацията на Джим! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съдът нареди: Тръмп, върни акредитацията на Джим! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стопанинът на Белия дом ясно показваше, че не харесва CNN още преди да стане президент и продължи тази линия след идването си на власт. Той определя телевизията като "фалшиви новини".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 4 Отговор
    Какво стана със свободата на словото ? На кое място в класацията е обора ?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Номер едно са американците !!! Къде другаде телевизия ще съди президент!!! В ушанкия ли ??? Ако нещо подобно се случи в империята на Пу..кин , цялата телевизия отива в Сибир с еднопосочен билет !!!