Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 08:30 1 642 1

Лондон има нов преговарящ за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • министър-
  • стивън баркли-
  • тереза мей

Рокади в британския кабинет

Лондон има нов преговарящ за Брекзит - 1
Снимка: БТА/ AP

Британската министър-председателка Тереза Мей назначи държавния министър за здравеопазването Стивън Баркли за нов министър по въпросите на Брекзит, заяви неин говорител, цитиран от Ройтерс.

Мей лично ще надзирава последните 10 дни от преговорите с Европейския съюз за бъдещата рамка, а Баркли ще се съсредоточи върху вътрешната подготовка за излизането на Великобритания от общността и прокарването на проектоспоразумението за Брекзит на министър-председателката в Парламента, каза говорителят.

Баркли, гласувал за излизане от ЕС на референдума през 2016 година, замени Доминик Рааб, който подаде оставка като министър за Брекзит заради плана на Мей за напускане на общността. Бившата вътрешна министърка Амбър Ръд беше назначена за министър на труда и пенсиите на мястото на Естер Маквей, която също напусна заради сделката на Мей за Брекзит. Подалите оставка министри не са съгласни с позицията, в която е поставена Великобритания в преговорите по развода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ree

    0 2 Отговор
    Новата желязна Лейди не се отказва,назначава и продължава.👏
Новини по държави: