Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 09:00 4 993 21

ЦРУ: Принцът е наредил убийството на Хашоги

  • джамал хашоги-
  • цру-
  • принц-
  • мохамед бин салман-
  • убийство-
  • турция-
  • саудитска арабия

Такова убийство не може да бъде извършено без неговото знание

ЦРУ: Принцът е наредил убийството на Хашоги - 1
Снимка: Shutterstock

Централното разузнавателно управление е заключило, че саудитският принц Мохамед бин Салман е наредил убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде „Вашингтон поуст”.

Дисидентът беше убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул по особено брутален начин, а тялото му бе унищожено, за да се скрият всички доказателства. Рияд потвърди за убийството, но продължава да отрича, че престолонаследникът е поръчал екзекуцията.

ЦРУ е стигнало до заключението, след анализ на информация от много разузнавателни източници, че Мохамед бин Салман е поръчал убийството. Американските служби са убедени, че подобна операция не може да се случи без неговото знание. Турция също настоява, че заповедта е била дадена от високите етажи на властта в Рияд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моко бъчвата

    2 11 Отговор
    Естествено, новината е фалшива.
  • 2 Фен

    37 2 Отговор
    И сега? Санкции? Отзоваване на посланици? Военни учения в Йемен.... Или си спазваме двойните стандарти и това е?
  • 3 Бай хой

    18 1 Отговор
    То цруто га фани магариту за петия крак и прави задълбочен анализ че е мъжко.
  • 4 прока

    32 3 Отговор
    Къде са санкцийте срещу Саудитска Арабия бе кравари и ЕС ,чакаме същите санкций койте се правят на Русия и Иран,нали санкцийте са за това да се пазят човешките права ,демокрацията ,нали за това се борят ЕС и САЩ ,паричките,многото парички не са важни за краварите и ЕС,важно е демокрацията,чавешките права .Сега е периода в който се доказва двуличноста на краварите и ЕС.

    Коментиран от #6

  • 5 Kcaniba

    23 6 Отговор
    Лицимерието на запада!!
    Точно като по времето на кланетата по българските земи от османлиите и башибозука , запада колективно мълчеше и невиждаше, докато Русия не повдигна въпроса!!!

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Мужик

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "прока":

    Всъщност, САЩ вече наложиха санкции срещу 17 саудитци, за които се смята, че са са свързани с убийството, а в Сената преди ден беше внесено предложение за оръжейно ембарго срещу Саудитска Арабия, но като четеш само новини от ТАСС и РИА, и дневната доза пропаганда на Мария Захарова, изглежда си ги пропуснал?...

    Коментиран от #8

  • 7 Мужик

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Другарю, всички знаем, че си руснак и, че работиш в "Агенцията за интернет изследвания" в Санкт Петербург (известна и като Фабриката за тролове), но е хубаво да се запознаваш малко с историята на държавите, които ще тролиш. Въпросът за османските кланета бива повдигнат точно от Запада, в частност от британския политик и министър-председател Уилям Гладстон, който след потушаването на Априлското възстание се връща в политиката с кампания в подкрепа на българите, и издава брошурата „Българските ужаси и Източният въпрос“. Брошурата има широк отзвук и изобличава „турската раса“ като „велик антихуманен екземпляр на човешкия род“. Не Русия, а именно Гладстон предлага да се предостави автономия на Босна, Херцеговина и България, а също така и да се прекрати британската подкрепа за Високата порта.

    Коментиран от #9, #14

  • 8 Nikinek

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мужик":

    Внесено в Сената предложение за оръжейно ембарго срещу Саудитска Арабия... Къде е петролното ембарго? Къде са изгонените дипломати? Къде са икономическите санкции? А случката с оръжейно ембарго просто нямада се случи, защото демокрацията е на 2-ро място, на първо са парите...
  • 9 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мужик":

    Е как пак го вързахте това с турците и Османската империя...ако имаше кланета на българи ,ти откъде се пръкна?!

    Коментиран от #12

  • 10 Townboy

    4 2 Отговор
    Понеже петролът в Сауди Арабия почти свърши вече САЩ може да ги "демократизират". Вероятно ще застрелят саудитския принц като куче както направиха със Саддам и Кадафито.

    Коментиран от #11

  • 11 Да ама

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Townboy":

    Кога САЩисаните са демократизирали държава без петрол?Свърши ли им петрола и може да станат независими.Ако случайно не са геоинтересни.
  • 12 Мужик

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасане, въпросът не го повдигнах аз, а онзи руснак Kcaniba, дето заработва, като обвързва всяка тема с това - колко благодарни трябва да са българите на Русия и колко лош е Западът. Но в следствие на новата руско-турска дружба май вече гледаш да не критикуваш руските друзя?... Иначе, кланета, иска ли ти се, или не, е имало, макар и в няколко конкретни периода, и във връзка със съвсем справедливата борба на българите за освобождение и за запазване на християнската вяра. Това, че турците не са избили всички българи, ли е аргументът ти, че не са клали българи?...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мужик":

    Явно само тъпотии са ти в соросоидната тиквата. Англичани - офицери са служили в турската армия и са пречили всячески на освобождението на България. Хайде марш на "Козяк" за надницата и до БХК за премиални. Лошо е, че гнусни хора, като теб винаги продават Родината.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Мужик

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Какво общо имат англичаните с "Козяк" и БХК бе, лумпен?! Чул си две неща (само не знам как не намеси Сорос и не ме нарече "джендър") и ги повтаряш като папагал до втръсване. Хвани прочети малко история, вместо да рецитираш само чужди опорни точки по форуми! Британците са били съюзници с Османската империя при друг британски премиер, големият враг на Гладстон - Бенджамин Дизраели. Гладстон започва кампания точно с това - че Великобритания не може да е съюзник с такива главорези и нечовеци като турците, и да остане безразлична към страданията на българите, и така сваля Дизраели от власт. А, за да не каже някой, че става дума за нещо кампанийно, Гладстон остро се противопоставя на Берлинския договор, с който Русия ни разцепва страната на две части, при това - едната оставаща под пряка власт на султана, защитава Търновската конституция и се противопоставя на нейната отмяна. Именно ти си гнусният продажник, но си прекалено глупав, за да го разбереш!

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Мужик

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Грешка, намесил си Сорос, разбира се...
  • 17 Груьо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мужик":

    Вярно е това, дори през комунистическо време, имаше улица "Гладстон" в нашия град.
  • 18 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мужик":

    Англичаните получават кипър, поради това, че защитават турските интереси на берлинския конгрес.
  • 19 Недоумяващ какво става

    3 1 Отговор
    Тя уж защитават човешките права в едни случаи в други нарушават човешките права, санкции на едни на други не, едните са врагове, другите са приятели, тоест за последните не важат правилата на демокрацията и демократичните ценности.... Евреите взеха насила палестинската земя след масови убийства на палестинците 1948 и направиха държавата Израел в Палестина и продължават да изкореняват коренното население палестинците с постоянна бомбардировки и САЩ мълчи и Европата мълчи..... Айде къде са ви западните ценности за човешките права?????

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Мужик

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Недоумяващ какво става":

    Хаха, ти сериозно ли твърдиш, че коренното население на части от Израел и дори на Източен Йерусалим, са арабите?... Като си бил малък, май много са те изпускали по глава?... Я, вземи и прочети Библията, в която всичко се случва там и после ни кажи колко герои араби има в нея?...
  • 21 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Недоумяващ какво става":

    Изпреварихте ме. Щях да пиша същото. Когато по крайно съмнителни разузнавателни данни "откриха" оръжие за масово поразяване или нарушение на човешките права в Ирак, Сирия или гославия последваха бомбардировки и санкции. Като откриха "пръст на Русия" по отравянето на Скрипал следват санкции. Когато има нарушение на правата на човека в С.Арабия избират нейния представител за член на комисията на правата на човека при ООН. А когато същата тази С. Арабия убие без съд и присъда дисидент и в ЦРУ "стигне до заключението, че Мохамед бин Салман е поръчал убийството", вече няма нарушение на човешките права и няма нито санкции нито бомбардировки. Това е то ... аршин по американски.