Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 17:15 2 797 10

Важно споразумение между Япония, САЩ и Австралия

  • сащ-
  • япония-
  • австралия-
  • споразумение

Трите страни засилват сътрудничеството

Важно споразумение между Япония, САЩ и Австралия - 1
Снимка: БТА/ AP

Япония, САЩ и Австралия се договориха заедно да работят за развитието на инвестициите в инфраструктурни проекти в Индийско-тихоокеанския регион, за да се гарантира свободна и отворена търговия, предаде ТАСС. Това се посочва в публикувано днес изявление на трите страни по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Папуа Нова Гвинея.

Правителствата на Япония, САЩ и Австралия, които споделят стремежа към подкрепа на Индийско-тихоокеанския регион, който е свободен, открит и процъфтяващ, са готови да обявят съвместен напредък в работата по решението на инфраструктурните задачи в региона, се посочва в документа, разпространен от японското министерство на външните работи.

Страните планират да осъществят съвместни консултации с държавите в региона, за да определят потенциалните проекти за инвестиции. По-конкретно става дума за развитието на телекомуникационните мрежи и енергийните мощности. Новата регионална концепция бе предложена тази година за страните от басейна на Индийския и Тихия океан. Според експерти една от основните задачи на инициативата е ограничаване на влиянието на Китай в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    6 5 Отговор
    Изолирайки Китай от ресурсите на Австралия, САЩ и Япония ѝ "налагат" да насочи търсенето в недостига от суровини на север, към Русия и Монголия..! Търгувайки с Китай, при "нови" по-изгодни условия, САЩ всъщност заобикаля ембаргото наложено на Русия..!? Суровини от Русия, които няма как да стъпят на американския пазар поради ембаргото, служат за захранване на Китайската икономика..!? Продукцията, от която икономика се търгува на американския пазар, но при по изгодни за САЩ условия поради новите мита..!? Печелят всички освен Русия, защото в случая тя ще се явява само източник на суровина..!! Всички знаем, че по-голямата печалба е в реализирането на пазара на крайния продукт..!! Отново схема за "източване" на Русия, но през наличните реалности на пазарния механизъм..!! Ще видим дали ще сработи..!?

    Коментиран от #3

  • 2 Borislav Popov

    7 7 Отговор
    Какви енергийни проекти ще развивате бе ? Такива като Фокушима ? Или дъщерната краварска фирма Уестингхаус дето обяви фалит ?
  • 3 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Това няма да го бъде . Руснаците не ядат доматите с коловете. Няма как да продадат нещо ако нямат печалба ! Те тяхното ще си го вземат пък ония на какви цени ще си продават един друг си е тяхна работа .

    Коментиран от #4

  • 4 среднощен

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Прав сте - "всички си отварят очите"..! Реалният пазар, обаче, е САЩ..!? Затова и Китай все още не си иска дълговете, които САЩ ѝ дължи, защото самата тя е на доларови позиции..!! Ако се "срине" долара - след Япония ще пострада най-много тя!! На този етап взаимно необходими са си САЩ, Китай и Русия на върха..!! Когато се "развие" нов пазар близък по мащаби до този на САЩ, тогава Русия ще е в най-печелившата позиция!! Защото конкуриращите се пазари сами ще я"позлатят" заради ресурса ѝ..!!

    Коментиран от #5

  • 5 Биби

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    На какъв връх е Русия, бе?! Русия не е дори в топ 10. Икономиката и е колкото на изпадналата в криза Италия...

    Коментиран от #6, #7, #8, #9

  • 6 среднощен

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Биби":

    Който е учил макроикономика знае, че в класирането на една страна като икономически субект, основен параметър за оценка е ресурсът от суровини, с който разполага тя..!! След това е пазарът и т.н...!! Дали ще имаш "златно покритие" в трезорите или в мините не е от особено значение..! Когато златото влезе в трезорите то вече е "нечие"..! Като собственикът много често е и от друга националност, различна от държавата "домакин" на банката..!? Да не кажем, че като "фамилии" нещата се преплитат на "върха"! Било като собственици на мини или пък като собственици на акции в банките..!? На "върха" няма "безредие"..!! Оцветяването по националности е за такива като нас, които искаме да си "обясним" някои неща..!!
  • 7 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Биби":

    Италия е на кредити и пред фалит !! Русия не ! Намерил си и ти кого да сравняваш !!
  • 8 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Биби":

    Списък на страните по външен дълг : Държавният дълг на РФ през април е спаднал в доларово изражение 3,7% - до 51,48 млрд. долара. В евро спадът е още по-чувствителен – с 5% до 46,856 млрд. евро.
  • 9 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Биби":

    Paзмepът нa дъpжaвния дълг нa Итaлия пpeз мapт e пoдoбpил пopeдния cи peĸopд, дocтигaйĸи иcтopичecĸи мaĸcимyм oт — 2,228 тpилиoнa eвpo, cъoбщи днec Цeнтpaлнaтa бaнĸa нa cтpaнaтa.
  • 10 Крадец

    0 0 Отговор
    На снимката,ако е актуална,се виждат само представители на САЩ и Австралия !Японците липсват .