18 Ноември, 2018 08:02 1 610 4

Анархисти предизвикаха хаос в Атина

  • гърция-
  • полиция-
  • атина-
  • анархисти-
  • сблъсъци

Сблъсъци в гръцката столица

Анархисти предизвикаха хаос в Атина - 1
Снимка: БТА/ AP

Анархисти се нахвърлиха в събота вечер в Атина на министри и депутати от управляващата партия на радикалната левица СИРИЗА, участващи в протестното шествие пред посолството на САЩ в Гърция, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия "Антена". Над 20 души са били арестувани по време на безредиците.

В същото време имаше сблъсъци и между анархисти и полиция в центъра на Атина. Срещу полицаите летят десетки бутилки със запалителна смес и камъни, а служителите на реда отвръщат със сълзотворен газ и светлинно-звукови гранати. След като замеряха полицаите, анархистите се скриваха на територията на Политехническия институт, където, както и в други гръцки висши учебни заведения, полицията няма право да влиза.

Правилото за "университетско убежище" бе въведено след антифашисткото студентско въстание през 1973 година, в памет на което беше вчерашното шествие в Атина. Подобни безредици избухнаха и в Солун и други големи градове в Гърция. В Солун анархистите замерват полицаите със запалителни бутилки и след това се крият на територията на Солунския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНАРХИСТ

    7 4 Отговор
    АНАРХИЯТА Е МАЙКА НА РЕДА....
    БИЙ БЕЛИЯ ДОКАТО ПОЧЕРВЕНЕЙ....БИЙ ЧЕРВЕНИЯ ДОКАТО ПОБЕЛЕЙ...
  • 2 Borislav Popov

    5 5 Отговор
    Тези анархисти ми звучат като че ли са платени от една определена северноазиатска православна държава...
  • 3 ХАРЛИК

    1 1 Отговор
    Така НАПОМНЯТ НА ВЛОСТИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА АКО ДЕ САМОЗАБРАВЯТ. АЦИПРАС Е УМЕН ЧОВЕК. ИЗЛИШЪКА ОТБЮДЖЕТА ГО РАЗДАВА НА БЕДНИТЕ СЕМЕЙКТВА!!!!3
  • 4 БУК

    2 0 Отговор
    Анархистите са доста добре оборудвани. Даже огнехвъргачка имат.
Новини по държави: