18 Ноември, 2018 10:28 1 314 1

Загиналите в Калифорния станаха 76

  • калифорния-
  • сащ-
  • пожар-
  • загинали-
  • вятър-
  • доналд тръмп

Смъртоносен пожар

Загиналите в Калифорния станаха 76 - 1
Снимка: БТА/ AP

Жертвите на огромния пожар в Северна Калифорния са вече най-малко 76, съобщи AP, като се позова на властите. Огнеборците се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото.

Шерифът на окръг Бют Кори Хъния каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Той подчерта, че списъкът включва дублиращи се имена и имена на хора, които не са уведомили, че са добре. Шерифът призова хората, които са се евакуирали, да проверяват списъка.

Пожарът е унищожил близо 10 000 жилища и 600 кв. километра площи, откакто избухна на 8 ноември. В момента е овладян до 55 процента. Президентът Доналд Тръмп посети и двете части на Калифорния, където бушуват големи пожари, и обеща пълна подкрепа от страна на федералното правителство. При пожара в Южна Калифорния са загинали трима души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 0 Отговор
    Тук и без природни бедствия - живи да ни оплачеш.