Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 09:18 2 239 19

Нов данък надвисва над руснаците

  • месо-
  • русия-
  • данък-
  • колбас

Ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок акциз върху продуктите от червено месо

Нов данък надвисва над руснаците - 1
Снимка: Shutterstock

Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия, пише "Известия" - ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок акциз върху продуктите от червено месо: над 160 рубли за килограм.

Това разказват пред вестника инициаторите за облагане на тази продукция от правителствения Експертен съвет. В крайна сметка цената на колбасите може да нарасне почти с 30 на сто.

Според Експертния съвет със средствата от новия акциз трябва да бъдат субсидирани производителите на най-полезните хранителни изделия. Например да се премахне или свали ДДС върху ядките, бобовите храни, пресните зеленчуци и плодове, зехтина и др. Защото според официалната статистика потреблението на плодове и зеленчуци в Русия намалява.

Новата мярка се очаква да съдейства за оздравяване на руската нация, за увеличаване на продължителността на живота, посочват експертите.

Здравното министерство в Москва подкрепя вдигането на акциза и напомня, че СЗО препоръчва тези мерки като ефикасно средство за борба с неинфекциозните заболявания. Месопроизводителите обаче са против използването на данъчни инструменти за тази цел. А според шефа на руското им национално сдружение Сергей Юшин "трябва да се отчете и това, че не всички граждани имат готовност да минат на салата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    23 12 Отговор
    Карай да върви,нали има бояришник и киселочки.

    Коментиран от #14

  • 2 КГБ Териер

    14 19 Отговор
    За щастие 1КГ. Сурово Месо в Русия е 90 рубли!! Ислат даоткажат руснаците от вредните меса. А в САЩ ги насърчават да ядът бургери с рас. мазнини!

    Коментиран от #6

  • 3 Въпрос

    15 14 Отговор
    160 руб. са 2,3 евро-4,6 лв....къде е трагедията тук??? Или просто трябва рано сутрин да плювнем...???

    Коментиран от #13

  • 4 Пешо

    7 11 Отговор
    Типична фалшива новина!
  • 5 Иванов

    17 11 Отговор
    Явно хранителните продукти недостигат щом разменят със Сърбия самолети и ракети срещу прясно месо. Да си увеличат риболовния флот, а не само да строят крайцери и разрушители. От месата, ако има полезно месо това е само рибата и то морската риба, само да не е от Фокушима. Обаче хазарските сатрапи ги боли гуя за славянското население на което гледат като на роби и пушечно месо.
  • 6 кил а коми фор мами

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ Териер":

    Палячо, по-скоро искат да отакажат бедните руснаци от месото!
    Месото е важно за здравия организъм, не бива да се прекалява, ама да отакзваш човека от него????????
    Да нямат пари хората да си купят месо!? А същевременно да даваш луди пари за ядрени бомби, това само в съветския кенеф може да се случи.
  • 7 кил а коми фор мами

    9 10 Отговор
    Сега руските боклуци, ще ядат боклуци, защото няма да имат пари за качествено месо, което е съвсем в реда на нещата.
  • 8 Горбачов

    8 9 Отговор
    Браво на Путкин,ще откаже блядухите от свинско месо че е пълно с токсини и не е здравословно.Загрижен е човека за здравето на сънародниците си.
  • 9 Асан от Факултета

    9 6 Отговор
    Явно руснаците черпят опит от българските си колеги - политици, как се унищожава един народ. Не е редно да се присмиваме на руснаците, като голяма част от хората в европейска България - член на ЕС и НАТО, си купуват качествено месо и риба от празник на празник, или от датата за получаване на пенсиите или заплатите до следващата. През останалото време средностатистическия българин тъпче кренвирши, пилешки фенери и рагу, та уши му плющят. И ако рашките дават пари за въоражаване, то ние и затова нямаме. То май за нищо нямаме, освен за издръжка на електората в махалите, които ще са бъдещите палачи на българския народ. И ако тези с парите имат алтернатива да избягат в чужбина, то бедния българин ще похапва кренвирши от пилешки крака и перушини, и ще чака някой да го освободи от собствените му управници.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да МУ МИСЛЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГОСТИ

    5 2 Отговор
    НА НАС НИ ТРЯА ИНА КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА ЗА ЗАМЕЗВАНЕ НА ПЕТ ЧОВЕКА И ПОВЕЧЕ ВОДКА. СКРОМНИ СМЕ И СМЕ ЩАСТЛИВИ
  • 13 ЦРУ

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Трагедията е .че от тази година със указ на Жужи мин.работна заплата е равностойна на 270 лв.....ЗАПЛАТА.не пенсия ! А Раша ЛИШАВА рашките от ПЕНСИЙ....защото по официални неправ. данни СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ на живот на мъжете е 59 год ...а Жужи ще дава пенсий над 65 години ! ПАНИМАЕШ ?
  • 14 Random

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Алоо, Хитлер е бил вегетарианец и е пропагандирал здравословното хранене - месо е можело, но рядко. Масло - никак, също и белият хляб е бил забранен - само черен е можело. Целта е била здрава нация. Краварите ги виждаме - по 200-300 кила и само се съдят.
  • 15 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    Райхсмарки по става от евро или долар, ама май е малко късно...
  • 16 редник

    5 2 Отговор
    рясно мляко – литри на човек за 1 година:
    През 1988 г. сме консумирали 195 литра мляко на година – През 2014 г. – 20 литра
    Месо: През 1988 г. – 75 кг. – През 2014 г. – 32 кг.
    Яйца: През 1988 г. – 263 бр. – През 2014 г. – 143 лв.
    Плодове: През 1988 г. – 109 кг. – През 2014 г. – 50 кг.
    Захар: През 1988 г. – 35 кг. – През 2014 г. – 7 кг.

    Коментиран от #19

  • 17 редник

    5 3 Отговор
    Ние българите в България ! Прясно мляко – литри на човек за 1 година:
    През 1988 г. сме консумирали 195 литра мляко на година – През 2014 г. – 20 литра
    Месо: През 1988 г. – 75 кг. – През 2014 г. – 32 кг.
    Яйца: През 1988 г. – 263 бр. – През 2014 г. – 143 лв.
    Плодове: През 1988 г. – 109 кг. – През 2014 г. – 50 кг.
    Захар: През 1988 г. – 35 кг. – През 2014 г. – 7 кг.

    Коментиран от #18

  • 18 Готин ама не съвсем

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "редник":

    Така е! Научиха българите да не ядат, или да си купуват само евтини боклуци. За това магазините са пълни, ама хората гладни!
  • 19 полковник

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "редник":

    Ама първо требеше да ги намериш,пък тогава да ги изядеш...ако ги намериш...тия статистики си ги навий на фунийка и ...нали знаеш къде ???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания