Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 17:20 3 733 14

Младите корейци не са лоялни на Ким Чен-ун

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • млади-
  • корейци-
  • лоялни-
  • дезертьор

Вероятно 80% от младото поколение е безразлично и нелоялно

Младите корейци не са лоялни на Ким Чен-ун - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският войник, който избяга в Република Корея през миналата година, е син на генерал, но той разкри, че повечето граждани на КНДР на неговата възраст не са предани на лидера Ким Чен-ун. Информацията съобщава британското издание "Гардиън", позовавайки се на японския вестник Sankei Shimbun.

Драматичното бягство на Ох Чон-сон през селцето Панмунджом в демилитаризираната зона, обстрелван от своите другари в армията, беше широко отразено от световните медии през миналата година. Севернокореецът беше настанен в болница в Южна Корея със сериозни наранявания. Изключително рядко севернокорейски войници бягат през селцето - голяма туристическа атракция и единственото място на границата, където въоръжените сили на двете държави буквално са лице в лице. Според японския вестник 25-годишният е син на генерал-майор. Sankei Shimbun отбелязва, че това е първото интервю за медия на дезертьора.

Но въпреки че е бил привилегирован - той се описва като "горната класа" - 25-годишният смята, че не е предан на ръководството на КНДР. "В Северна Корея хората, особено по-младото поколение, са безразлични един към друг, към политиката и техните лидери, няма чувство на преданост", разкри той. Севернокореецът е "безразличен" към управлението на Ким Чен-ун, третото поколение семейство Ким, което води КНДР, а също така не се интересува какво мислят приятелите му.

"Вероятно 80% от моето поколение е безразлично и нелоялно. Естествено е да не проявяваш интерес или преданост, тъй като наследствената система е приемана като даденост, без значение от неспособността й да нахрани народа", подчерта той и отрече медийна информация в Южна Корея, че е издирван за убийство в КНДР. След проблеми с приятели, пише вестникът, той започнал да пие, съобщи News.bg. При връщането си на поста той преминал през контролно-пропускателен пункт, страхувайки се от екзекуция, и решил да избяга. "Страхувах се, че мога да бъда екзекутиран, ако се върна и заради това пресякох границата", обясни 25-годишният и добави, че не съжалява, че е избягал. Вестникът пише, че японското разузнаване е потвърдило самоличността на Ох. "Наистина усещах, че сме на ръба на война със САЩ. Напрежението, което усещах, идваше от върха", разкри още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масон

    3 7 Отговор
    Нормално!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    3 14 Отговор
    Малейййй и в Северна Корея са се появили сорослии ! Ко ша прайм другари, трябва да защитим другаря Ким Свин, то е от нашите ?!!

    Коментиран от #4

  • 4 ОMG WTF

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Като вирус се предава соросо лакейството и тех ги подлъгват с шарени бонбонки както бг. Соросите.
  • 5 Бесен Язовец

    8 5 Отговор
    Много си първосигнален, ще знайш, и много тъпо разсъждаваш ! Щом не са лоялни, веднаго ги пишеш сороси, тъй ли ??
  • 6 ОMG WTF

    5 7 Отговор
    Тъй тъй, искат да направят и КНДР роби както направиха Ю. КОРЕЯ!!

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    7 2 Отговор
    Вероятно ключова дума в статията.каква е истината никой не може да каже.а тези които бягат от там са готови да кажат всичко .така че истината е в зоната на здрача.
  • 8 Кики

    4 6 Отговор
    Нищо подобно! На този войник му е наредено да говори така,за да злепостави С.Корея.Познати американски прийоми!Няма друга страна в света, която да обича така лидера си!
  • 9 Bubbles

    6 1 Отговор
    Е нищо де, Прасчо като гръмне няколко стотин от тях на стадиона и другите ще почнат да му се кланаят...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    2 1 Отговор
    И аз имам подозрения, че младите яренца нещо не са ми коректни и все се озъртат за стария пръч, но аз съм му сложил торбата и ще си останат само с мераците.
  • 12 Курейче

    0 1 Отговор
    Ю ЕС ЕЙ , ю ес ей , ююююю !
  • 13 за пореден път

    2 2 Отговор
    Разкритията не изненадват никого. Мазохизмът е рядко заболяване, особено при младите хора, които до определена възраст имат изострено чувство за справедливост. Да обречеш народ на лишения, глад и болести в името на това да си на власт е нещо добре познато на всички, живели при социализма, къде повече, къде по-малко. Винаги залагат на омразата към врага. Всички, които не им вървят по гайдата, са "врагове на народа", а всъщност на тях. И досега без аргументи, с лъжи и говорене на небивалици олигарсите, наречени комунисти, се борят за власт. Не в името на добруването на народа, а за собственото си самочувствие и неограничени възможности да крадат и решават съдбите на хората. Колко престъпници и техни провинили се деца се отърваха безнаказано по Живково време? Порочно и долно, но реално!

    Коментиран от #14

  • 14 Валери

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "за пореден път":

    Маймуноо маймуноо, колко банани трябва още да изядеш докато станеш човек.
Новини по държави: