20 Ноември, 2018 13:47 2 376 6

Вучич: Ние не арестуваме за Mercedes-и

  • никола груевски-
  • бягство-
  • сърбия-
  • македония-
  • александър вучич-
  • mercedes

Истинският въпрос е как Груевски е напуснал Македония

Вучич: Ние не арестуваме за Mercedes-и - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият македонски премиер Никола Груевски премина през територията на Сърбия с редовни документи. По това време срещу него нямаше издадена заповед за международно издирване. Това каза сръбският президент Александър Вучич в интервю за местната телевизия "Хепи". Според него "истинският въпрос е как Груевски е напуснал Македония и дали по това време той е бил издирван, или не".

"На 11 ноември през нощта, между 1.00 и 2.00 часа, нямаме официална информация по този въпрос, лицето Никола Груевски влиза на територията на Албания. Там той се легитимира, заедно с още двама унгарци. След това влиза в Черна гора през граничния пункт "Божай", отново с редовни документи и с пасаван, който е издаден от унгарското посолство в Тирана", каза още Вучич, предаде БНР.

"След това на 11 ноември влиза в Сърбия с редовна лична карта, придружаван от същите две лица. На 12 ноември в 5.11 часа лицето напуска Сърбия през граничния пункт "Хоргош" с пасаван № 100 501, издаден в Тирана, с лична карта и придружаван от двама души с дипломатически документи и дипломатическа кола. По това време срещу него няма никаква заповед за международно издирване. Дори на 13 ноември в 19.35 часа от бюрото на Интерпол в Скопие е издадена тази заповед. С една дума, ако бяхме спрели Груевски, това щеше да означава отвличане от наша страна", подчерта Александър Вучич.

Освен вече произнесената присъда срещу Груевски по делото „Танк“ за закупуването на скъп служебен Mercedes, бившият македонски премиер е обвиняван също така за корупция, злоупотреба с власт, изборни измами и незаконно подслушване. Вучич заяви и още, че в Сърбия не осъждат и не арестуват политици за закупуване на скъпи Mercedes-и.

"Както Груевски, така и бившият сръбски президент Борис Тадич закупи брониран Mercedes, но нямаше никаква причина да бъде арестуван, защото не е извършил нищо противозаконно. Mercedes-ът се използва от държавата", каза още Вучич. Сръбският президент заяви, че е разговарял с Никола Груевски по време на погрома на македонския парламент на 27 април. Тогава той му се обадил от Виена с молба да призове за успокояване на ситуацията. След това са имали и разговори във връзка с Европейската народна партия. Вучич каза, че в момента имал "нормална комуникация" с македонския премиер Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    10 15 Отговор
    Шумадийските свине не арестувате руски мекерета!
  • 2 БОЯ ЗА МАРКИРОВКА НА ЕДНО БЕГЕ

    13 6 Отговор
    ШОСЕ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ НЯМА НАЛИ А ШМАТАРОЦИ ЕВРОПЕЙСКИ...... БАЙ ТОШО ИНО ВРЕМЕ ВИ КАЗА ; ВИИ ДЕМОКРАТИТЕ НЕ МОЙТЕ БОЙДИСА ТУЙ КОЕТО СОЦИАЛИЗЪМА ПЖСТРОИ. СЯ ВШДЯХТИ ЛИ КОЙ Е ПРАВ И КОИ СА ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ...
  • 3 Македонец

    16 12 Отговор
    Изцяло монтиран процес върху Груевски. Един от най-честните и почтени държавници в днешно време. Срам за фашизоидите назначени с преврат. Македония на Македонците!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Иванов

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Македонец":

    Епа дръжте си я, на нас не ни требва.
  • 5 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Македонец":

    Море лъжеш, руски македонци няма.
  • 6 1944

    3 9 Отговор
    сръбската кочина - точен макет на руската кочина.
Новини по държави: