Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 09:40 1 823 7

Груевски: Щяха да ме ликвидират в затвора

  • никола груевски-
  • македония-
  • унгария-
  • затвор-
  • ликвидират-
  • бягство

Разпродават държавата, заяви бившият премиер

Груевски: Щяха да ме ликвидират в затвора - 1
Снимка: Facebook

Бившият македонски премиер Никола Груевски обяви на своята страница във Фейсбук, че Унгария му е предоставила политическо убежище. Това, по неговите думи, се е случило, защото е жертва на политическо преследване в Македония. Груевски заяви, че е получил информация, че в затвора ще бъде ликвидиран.

В изявлението си Груевски посочва още, че съдът и прокуратурата са се превърнали в инструмент за политически натиск и разправа над другомислещите. „Аз реших да се противопоставя на всичко това и с моите действия да изпратя този въпрос на по-високо ниво. Някой може да ме иска, или да не ме иска, да се съгласява, или да не се съгласява с мен, да смята, че водя добри или лоши политики, но не може да отрече, или да си затвори очите пред онова, което се случва в Македония в този период и което ще опиша“, пише бившият македонският премиер.

Той казва още, че е решил да не изпълнява желанието на СДСМ (Социалдемократическия съюз на Македония) да седи в затвора, докато те „разпродават държавата“. Груевски пише, че продължава борбата за македонската кауза. „Аз не избягах от правосъдието, а, използвайки други методи, регулирани от международното право, продължавам да търся справедливост за мен и всички други жертви на политическо преследване в Македония“, обяснява още Груевски, цитиран от „Фокус“.

Почетният председател на ВМРО-ДПМНЕ посочва също, че Македония трябва да стане членка на НАТО и Европейския съюз, но „не трябва да позволява под прикритието на тази цел, настоящата недемократична власт да се разправя с политически опоненти и да им организира съдебни дела и хвърляне в затвора, за да може безпрепятствено да извършва престъпления, корупция и разпродажба на държавните и националните интереси“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чвор бор

    6 3 Отговор
    не. само щяха да го онождат
  • 3 MGewehr

    10 5 Отговор
    Долен сърбомански шебек и "фацата" му подобна!
  • 4 Иванов

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Саламе, мани човеко да си живее. И он е байган, ако и да се сърбее и русее. И в Унгария от байганизма нема да може да избега, оти му иде отвътре!
  • 5 Ристе

    7 8 Отговор
    Така се случва с всички руски подлоги
  • 6 onq s konq

    4 3 Отговор
    Дали някой да бъде ликвидиран ВЪВ или ИЗВЪН затвора е въпрос на личен избор.
  • 7 Експерта

    1 1 Отговор
    ДАЖЕ ОТВЪНКА Е ПО ЛЕСЕН ЗА ОЧИСТВАНЕ,АМА ТОИ НЕГО ОСЪЗНАВА ЩОТ МУ ЛИПСВА ИНТЕЛЕКТ
Новини по държави: