Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 11:05 2 344 6

Приклещиха Тръмп да каже дали принцът е убиец

  • джамал хашоги-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сенатори-
  • саудитска арабия-
  • убиец-
  • принц

Президентът е длъжен да обяви официално позицията си

Приклещиха Тръмп да каже дали принцът е убиец - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама високопоставени американски сенатори поискаха президентът Доналд Тръмп да обяви официално дали саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман е отговорен за убийството на работещия в САЩ саудитски журналист Джамал Хашоги, предаде ДПА.

Сенаторът републиканец Боб Коркър и колегата му демократ Боб Менендес, които са двамата водещи членове на сенатската комисия за външните работи, поискаха от Белия дом да обяви официално дали Бин Салман е отговорен за убийството на Хашоги. Съгласно закона "Магнитски" президентът е длъжен да определи официално дали чуждестранно лице е отговорно за убийство без съд и присъда, ако двамата водещи сенатори от комисията за външни работи поискат това.

Сенаторите заявиха, че очакват отговор в срок от 120 дни. Конгресменът демократ Адам Шиф, който ще оглави комисията за разузнаването на Камарата на представителите от януари, поиска незабавно прекратяване на подкрепата на САЩ за саудитските военни операции в Йемен, замразяване на продажбите на оръжие за Рияд и заяви, че САЩ трябва да намалят зависимостта си от кралството по други въпроси в региона.

Сенаторът демократ Марк Уорнър, който е заместник-председател на комисията за разузнаването, разкритикува президента Тръмп за поведението му в аферата Хашоги. "Провалът на президента да потърси същинска отговорност от Саудитска Арабия за смъртта на Джамал Хашоги е пореден пример как тази администрация в Белия дом се е оттеглила от американското водачество по въпроси като човешките права и защитата на свободата на медиите", заяви Уорнър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бин Ал Ка.ут

    12 0 Отговор
    Новият саудитският крал май ще бутне собствената си къща - след като почти са унищожили Йемен, Сирия, основните спонсори на Идил
  • 2 vvvvv

    12 2 Отговор
    Какви ги говорят тия. Саудитска арабия е рай за демокрация. САЩ от десетилетия помагат.
  • 3 цистит

    3 7 Отговор
    оставете ги тия капиталисти ами гледайте при ас кво се случва щото след като почне турски поток който е на парно по добре да се застреля от сега

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "цистит":

    Защото няма да има пари от транзитни такси за усраинците ли? Нали Боко с наши пари ще строи терминал за краварски газ в Гърция и цените на газта и парното ще се сринат, а има вариант и да станат напълно безплатни. Е, няколкостотин милиона ще подарим на бедните гърци и кравари.
  • 5 Иван Гешев

    4 0 Отговор
    Е, вместо с парно ще се топлите с порно.
  • 6 И така

    2 0 Отговор
    Крепостта се превзема отвътре.Изкуствено създадени закони сега се утъпкват с цел едни фирми да могат да продадат оръжия.Значи не Америка и човешките права на първо място а зелените хартийки.