Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 10:03 4 028 30

Русия загуби битката в Интерпол

  • ким чон ян-
  • интерпол-
  • русия-
  • битка

Москва обвини Вашингтон, че се намесва в избора

Русия загуби битката в Интерпол - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия загуби битката в Интерпол. Международната организация на криминалната полиция избра южнокореец за нов ръководител на организацията – на фона на натиска от западните страни да не бъде избиран руският кандидат Александър Прокопчук.

Кандидатът на Южна Корея Ким Чон Ян беше избран за глава на Интерпол, предаде ТАСС. Изборът беше направен в Дубай. Мандатът на южнокорееца ще е за две години. На практика той ще завърши мандата на предишния шеф на Интерпол Мън Хунвей. Той подаде оставка през октомври, след като бе арестуван в Китай заради подозрения в корупция.

Истински скандал се разрази заради около кандидата на Русия. Писмото на американски сенатори, призоваващи да не се допусне избирането на руския кандидат Александър Прокопчук за шеф на Интерпол, е нагледен пример за натиск и намеса в избори. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков преди решителния вот.

САЩ и други страни не искаха руснака за шеф на Интерпол, защото по този начин според тях Русия е щяла да насочи мерника към критиците на президента Владимир Путин, предаде Би Би Си. Русия определи кампанията срещу Прокопчук като явно дискредитиране на неговата кандидатура. Интерпол е организация, която обединява полицейските сили на 194 държави, които си споделят разузнавателни данни и си помагат за издирвани хора или изчезнали лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    60 13 Отговор
    Те същите сенатори спряха и южен поток, най страшното е, че има кой да се съобразява с тях. И докато е така светът няма да види нищо добро
  • 2 ФАЩ

    48 14 Отговор
    са изключително нагли и некоректни, но краят им като една от големите световни сили е близък и неизбежен. Няма как да си против всички и да вървиш нагоре, в такава ситуация се оказва в краката на Русия и Китай.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    29 7 Отговор
    " Бащите на нацията" със сигурност са развили 5000N.m в гробищата. Гледайки" отгоре", как наследниците им се подиграват с демокрацията.
  • 5 дааа

    20 7 Отговор
    .....Битката може би но войната НЕ.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Натю

    13 30 Отговор

    До коментар #5 от "дааа":

    И войната ще изгуби русофилче, но няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на путлеристка Русия. Джуджето ще бъде или обесено и хвърлено в Москва река от самите руснаци или ще бъде избягало в северна Корея.

    Коментиран от #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 патриотъ

    24 10 Отговор
    Говедарските лайнарски поклонници изпълзяха пак от смрадливите си дупки и в един глас започнаха да убеждават света колко е лоша Русия.Колко сте жалки!Вие и сами не си вярвате,макар че,не е изключено,но ви плащат да сте тъпи!
  • 10 Име като гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Американските свине":

    Нищо,после,ще претоплиш на микровълновата и пак газ:-))))
  • 11 75485477

    3 11 Отговор
    Урааааааа!
  • 12 Ристе

    15 12 Отговор
    Те ватниците нямат въобще спечелена битка.

    Коментиран от #14

  • 13 ****

    16 7 Отговор
    Искам да попитам тези които са против Русия,и подкрепят запада и сащ,това означава ли,че също подкрепяте планът РАН-ЪТ който е насочен срещу България,а тези хора нали знаете как ги наричат,ПРЕДАТЕЛИ !А иначе вие наричате хората които са на страната на Русия предатели,защо? За това,че Русия ни е по близка до език, и религия,за товали я мразите?Няма сила на света която да ме накара да намразя Русия.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 викт

    11 11 Отговор
    Русия ще загуби всяка битка включително за Северен паток 2 и Турски паток
  • 16 До****

    8 12 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    Никой не те кара да я мразиш! И никой не я мрази! Но агресивните, наглите и тъпите никой не ги обича! Защо обичащите Русия не искат да живеят в Русия, не пращат децата си там, а се в гадния запад? В прогнилия капитализъм дето се не гние? Ама щом вярваш в планът ран ът не мога да очаквам кой знае каква мисловна дейност.

    Коментиран от #25

  • 17 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    13 5 Отговор
    хихихихихихх, хехехехехех, хухухухухху, хуйхуйхуйхуй, хохохохохох, поредният четвъртит пирон между кривогледите очички на монголо-болшевишкото джудже. Кеф, та кеф. Всеки ден Кочината се срива. Свободният ни демократичен свят просперира със всичките си пропуски и води народите ни към благоденствие. Жалко за руснаците. Надали всички заслужават тая низост.
  • 18 12345

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Натю":

    Какви мокри сънища сънуват джендърчетата. И защо мислиш така? Защото Путин не цепи басма на САЩ и уверено води страната си напред? Еххх, защо и ние нямаме такива ръководители, а все ни управляват жалки мекотели, робуващи на някого.

    Коментиран от #19

  • 19 Бай Натю

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "12345":

    Джуджето води русия напред към пропастта путлерастино. А мекотелите винаги са свикнали да ги управляват.

    Коментиран от #23

  • 20 АЗ123

    2 1 Отговор
    КАК Е ГЛАСУВАЛ ШОФЬОРА НА МЕТО ИЛИАНСКИ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ
  • 21 Лупи

    4 0 Отговор
    Ебаси якото, шефа на интерпол арестуван за корупция :) Явно света има нужда от прочистване, че мършата се е пропила на всякъде!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ****

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Натю":

    А тебе като гледам,Бойко те е повел към висините,само гледай да не паднеш от тези висини,и да си натъртиш празната гадулка.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лупи

    1 7 Отговор

    До коментар #16 от "До****":

    Защо трябва да пращаш децата си да живеят някъде и какво общо има това с любовта или симпатиите ти към Русия? Това, че Русия е с по-слаба икономика и по-нисък стандарт предпоставка ли е някой да я мрази и какво общо има това със симпатиите на някой тоя жизнен стандарт? Точно тия дето пращат децата си да живеят на запад или където и да е другаде без значение, са най-големите национални предатели! Тая територия дето я имаме, я имаме благодарение на жертвите на нашите деди и на РУСНАЦИТЕ! Това си го запиши на челото! А тоя дето си е изпратил децата навън от нашата държава той не обича никой освен себе си и парите без значени, какво твърди.
    Най-смешни са ми тия злобни човеченца дето "громят" комунизма в интернет 30 години след рухването на тая система почти по целия свят! Евала, големи сте! Жалки въшчици тръгнали да си леят простотията за щяло и нещяло срещу една държава дето нито я е еня за тебе въшко, нито ще ѝ сложиш прът в колелото. Все едно някой жаба да тръгне да ти говори за ядрена физика, това представлява незнайния амебоподобен злобен човечец в интернет там нейде в една прокъсана държава, която скоро може и да я няма, благодарение и само ЕДИНСТВЕНО на собственото ѝ население и неговата простота, страхливост и алчност.
  • 26 Бай Натю

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "****":

    тиквата е от вашта русофилска черга, бе путлераст, вас ви води и се прави на евроатлантик. И заедно свирите като празни гАдулки дитирамби за джуджето.

    Коментиран от #27

  • 27 ****

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Натю":

    Значи гАдулка знаеш как се пише,и го подчертаваш,а ваЩта не,нямаше да ме е яд да ми правиш забележка,ако беше по грамотен от мен!

    Коментиран от #28

  • 28 Бай Натю

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "****":

    Между неволната печатна и фактическата грешка разликата е колкото между българина и русофила.

    Коментиран от #29

  • 29 ****

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Натю":

    Коя буква е неволна печатна,посочи ми я.
  • 30 РОСФАКТ

    6 1 Отговор
    За поста се гласува, и повечето делегати гласували за корееца. Какво не разбрахте?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания