Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 12:35 1 108 8

Австралия също отхвърли Пакта на ООН за миграцията

  • пакт-
  • австралия-
  • миграция-
  • отхвърли

Това не било в националния интерес на страната

Австралия също отхвърли Пакта на ООН за миграцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Австралия стана поредната държава, която отказва да подпише Пакта на ООН за миграцията, като нейни министри заявиха, че това не е в националния интерес, предаде ДПА.

Съществува риск пактът, който ще бъде подписан следващия месец на среща на върха на ООН в Мароко, да насърчи незаконното влизане в Австралия, се казва в изявление, подписано от премиера Скот Морисън, вътрешния министър Питър Дътън и външната министърка Марис Пейн. Пактът "не прави адекватно разграничение между хората, които влизат незаконно в Австралия, и тези, които идват в Австралия по подходящ начин", се казва в изявлението.

Пактът на ООН за миграцията се превърна в спорен въпрос в много западни страни. Сред отказващите да го подпишат са Полша, Австрия, Чехия, Полша, Хърватия, Унгария, България, Естония, Израел и САЩ. Според критици на това необвързващо споразумение то утвърждава икономическата миграция като човешко право, а привържениците му казват, че то ще подобри управлението на международния мигрантски поток и ще защити човешки права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на танас

    8 1 Отговор
    и Полша
  • 2 боцмана

    13 1 Отговор
    Още едни трезвомислещи управници.

    Коментиран от #5

  • 3 незнайко

    2 6 Отговор
    Само нашите управници нямат ТОПКИ да се противопоставят и правят това което им се каже !!!

    Коментиран от #4

  • 4 goni

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    E! И нашите са отказали! Не си прочел статията до край!:)

    Коментиран от #6

  • 5 Жоже

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    Трезвомислещи тия не са, по-скоро не са чак толкова изкукуригали или прости, като нашите.
  • 6 Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Не са отказали официално, а продължават да се ослушват като диво прасе в тръстика, щото Меркел ще им се обиди.
  • 7 ХанкоБрат

    9 0 Отговор
    Дендър мафията ГЕРБ обаче няма да има нищо против да продаде още веднъж националният суверенитет. България е държава на Българите, а не на талибано негърските диваци.Няма как всяка тарамбука решила да прекрачи Българската граница, да има повече права от българите, защото точно този пак поставя човешките права над гражданските. Българите не се длъжни да изхранват Африка и Азия. Така че не бива да се съобразяваме с превзетата от маймунари и камилари ООН, според които белите хора вече нямат никакви права дори в собствените си държави!
  • 8 Барчо

    7 0 Отговор
    За миграцията няма "подходящ" начин на влизане в чужда държава. Размножават се като хлебарки, не желаят да работят и после искат да ги издържат други. Пешкирите да си седят там, където са се родили. Даже хлебарките се размножават само там, където има какво да ядат. А тия не ги интересува нищо. Няма той какво да яде, ама да направи 20 деца, грешка няма. Вън тая мърша. А тия дето са писали тоя пакт трябва да бъдат махнати, че може и още глупости да сътворят.
Новини по държави: