Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 18:05 10 170 12

Турция към САЩ: Стига сте си затваряли очите

  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • турция-
  • сащ-
  • цру

Анкара обвинява Вашингтон, че не прави нищо около убийството на саудитския журналист

Турция към САЩ: Стига сте си затваряли очите - 1

Турция обвини САЩ, че се опитват да си затворят очите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в Истанбул и определи коментари на американския президент Доналд Тръмп по въпроса като "комични", предаде Reuters.

Тръмп заяви, че САЩ възнамеряват да останат "непоклатим партньор" на Саудитска Арабия, въпреки че каза, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман може да е знаел за плана за убийството на журналист Джамал Хашоги.

"Нашите разузнавателни служби продължават да правят оценка на цялата информация, но е напълно възможно престолонаследникът да е знаел за това трагично събитие - може да е знаел, а може и да не е!", каза Тръмп.

Коментарът на Тръмп противоречи на становището на ЦРУ, което смята, че убийството на Хашоги е било извършено по заповед на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

Нуман Куртулмуш, заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган, отхвърли вчерашното изявление на Тръмп, определяйки го като "комично".

"Не е възможно за разузнавателна агенция като ЦРУ, която знае дори цвета на козината на котката, която се разхожда в градината на саудитското консулство, да не знае кой е дал тази заповед", каза Куртулмуш. "Това не е правдоподобно нито за американското, нито за световното обществено мнение", посочи Куртулмуш.

Турция към САЩ: Стига сте си затваряли очите

След убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул през октомври Турция редовно повтаря, че заповедта за ликвидиране на журналиста е дошла от най-високите нива на саудитското ръководство, въпреки че Анкара не е обвинила директно принц Мохамед бин Салман.

Рияд отрича всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    63 6 Отговор
    тоя султан сега ли разбра че тия американци си затварят очите за всеки който има петролен кладенец в двора си???
  • 2 Костелив орех

    52 4 Отговор
    Се оказа този султан. Не си затваря очите пред двойните стандарти.
  • 3 МОНГОЛЕЦА

    61 4 Отговор
    КОМШУУУУУУ ,,,, И ЯЗЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМ ВЕЧЕ .
    БЪДИ МНОГО ВНИМАТЕЛЕН С ТЕЗИ КАУБОЙ ЦИ , ЗА ТЯХ ИМА ЗНАЧЕНИЯ САМО ПАРИ , ПЕТРОЛ И ПЕЧАЛБИ .
  • 4 Онбаши

    81 2 Отговор
    Може да не ни е приятен Ердоган, но има куража да се опълчи на господарите и да им казва истината в очите! Не като нашия - "каквото кажат началниците горе"....

    Коментиран от #6

  • 5 Баба Ванга

    8 36 Отговор
    Усещам ке лирата преди нова година стигне рублата.
  • 6 Бачо Киро

    51 3 Отговор

    До коментар #4 от "Онбаши":

    Верно е това. Не го дишам Ердоган, но което си е така, така си е. Гледа си интереса и не цепи басма ни на Меркел, ни на Тръмп. Не би навредило нашите дупедавци да вземат пример, но нямат гащи ... Турция и армия има барем, нашите правят поръчка за 8 самолета с години, колкото да имат излишък на хартия...
  • 7 ха ха ха

    41 2 Отговор
    Ердо го плюят, че не им играе по свирката, рапоня го Фалят и народът измира по план.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Bat Sande

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "Bat Sande":

    ...още по-тъпото е, че тъпите хамериканоси са инструмент в ръцете на лихварите. Безмозъчните бачкат като волове, плащат данъци за да може лихварите да редят пъзела както ги устройва. А ние гризем дървото. Трябва ли ви легенда кой кой е!??
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Крал Салман

    0 0 Отговор
    Бедни ми Куртумлуш къде се навираш. Кашоги е започнал като саудитски агент. В Турция са пратени негови бивши колеги. Саудитски агенти. По ислямския закон емирът има право да поиска главата на предателя. Всеки поданник е длъжен да изпълни заповедта. Къде тук се натрапвате вие турцие. Или с новиата конституция и Ердо е емир.
Новини по държави: