Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 08:25 1 322 0

Тръмп влезе в сблъсък с Върховния съд

  • доналд тръмп-
  • върховния съд-
  • сащ-
  • сблъсък-
  • президент-
  • джон робъртс-
  • обама

Президентът продължава да си намира врагове

Тръмп влезе в сблъсък с Върховния съд - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп влезе в остър спор с председателя на Върховния съд на Съединените американски щати Джон Робъртс. Върховният съдия защити независимостта на федералната съдебна система от обвиненията в политически пристрастия, които отправи американския президент.

Полемиката между тях възникна, след като федерален съдия в Сан Франциско блокира указа на Тръмп, който нареждаше да се отказва предоставяне на убежище на нелегални имигранти. Президентът обоснова решението си със стремежа да бъдат спрени керваните от мигранти.

Тогава Тръмп директно обвини Робъртс, че в системата има "съдии на Обама". Шефът на Върховния съд отвърна, че съдебната система е независима и няма съдии нито на Обама, нито на Тръмп. Би Би Си отбелязва, че за първи път шефът на Върховния съд говори открито против президента. В исторически план е рядкост висши представители на съдебната власт да влязат в сблъсък с държавния глава на Щатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА