Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 09:20 2 250 4

Пентагонът: Можем да използваме войската, ако се наложи

  • мигранти-
  • армия-
  • граница-
  • сащ-
  • пентагонът-
  • джим матис

Напрежение на американската граница

Пентагонът: Можем да използваме войската, ако се наложи - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис каза, че Белият дом му е дал ясни пълномощия да използва войската за защита на митническия и граничния персонал, ако е необходимо и със смъртоносна сила, по югозападната граница на страната, предаде AP.

Това може, при определени обстоятелства, да означава да се използват войници за временно задържане на мигранти в случай на безредици или насилие срещу патрулите на граничната охрана, отбеляза шефът на Пентагона пред репортери във Вашингтон. "Ще ви държим в течение за всяка нова възложена ни мисия и за всяка промяна на броя на изпратените на границата войници", добави той. До момента в граничната зона са изпратени около 5800 войници на действителна служба. Засега задачата им бе главно да поставят телени мрежи или други бариери по границата и да транспортират граничарите.

Матис подчерта необходимостта войниците да не бъдат въвличани в роли на гражданско правоналагане, като арести или други полицейски функции, което се забранява от закона, освен в специални случаи, посочени от Конституцията или Конгреса. Военният министър подчерта, че този път той е натоварен с пълномощия за повече от това, но добави, че ще ги използва само в отговор на конкретно и обосновано искане от министърката на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    11 7 Отговор
    ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ВИДИ КАК ЛЮЛКАТА НА "ЧОВЕКОЛЮБИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ" ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ РАЗТРЕЛЯ "ХУМАННО" И ПРЕВАНТИВНО" ХИЛЯДИ МИГРАНТИ (ДЕЦА,ЖЕНИ, МЪЖЕ И СТАРЦИ) ПО ГРАНИЦАТА СИ!!!!!!!!!!..........ХАЙДЕ, ПУЦАЙТЕ ........,ЧЕ ВЕЧЕ ДОРИ СЕ БАВИТЕ.........
  • 2 СссереМ

    3 4 Отговор
    Абе викнете Динко и Перата и кьорав мигрант няма да мине......непретарашен,и им дайте един вагон с опашки.
  • 3 Гошо

    0 3 Отговор
    Ами Путин с неговите зелени човечета?Те от любов към Украйна ли анексираха Крим?А дали отпускарите от руската армия си починаха добре в казармите на Донецката република и вече са се прибрали в Русия?

    Коментиран от #4

  • 4 Motorola

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Няма Украйна.