Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 13:13 3 709 6

Лондон и ЕС си стиснаха ръцете. Брекзит идва

  • брекзит-
  • гибралтар-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

ЕК и Великобритания се споразумяха по политическа декларация за бъдещите отношения 

Лондон и ЕС си стиснаха ръцете. Брекзит идва - 1
Снимка: БТА/АР

Преговарящите екипи на Европейската комисия и Великобритания постигнаха споразумение по проекта на политическа декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство след Брекзит, съобщи официален представител на ЕС, цитиран от Reuters.

Проектът на декларацията ще бъде внимателно анализиран от посланиците на 27-те страни от ЕС на днешната им среща в Брюксел.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е изпратил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмо, с което го запознава с черновата на т. нар. политическо изявление. Този документ ще бъде част от постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания.

В неделя се очаква Европейският съвет да утвърди споразумението за оттеглянето и изявлението за рамката на бъдещите отношения. След това започват преговорите с Лондон по бъдещите отношения, предвиждат правилата.

Говорителят на ЕК добави, че в събота британският премиер Тереза Мей ще има втора среща с Юнкер за тази седмица, непосредствено преди заседанието на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ассссс

    11 5 Отговор
    Е и, нас какво ни засяга тази глупост не ми е ясно нешо? Или...?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Plovdiv

    10 11 Отговор
    Tя не ни засяга засега... Но до 10 години половин Европа(минимум) може да пожелае да се махне от Съветския съюз на 21 век.

    Коментиран от #4

  • 3 660

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "ассссс":

    БРЕКСИТА НЕ НИ ЗАСЯГА НИ НАЙ-МАЛКО, ВИЖ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА 2-та МИЛИОНА РОМСКИ РОЖБИЧКИ КОИТО ВЕЧЕ ПОРАСТВАТ И ВЕДНАГА ЗАЧЕВАТ НОВИ И НОВИ ЗАЩОТО НИЕ ГИ СТИМУЛИРАМЕ С ПОМОЩИТЕ, ТРЯБВА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА - ЛИЦА ПОД 18г и без основно образование да не получавт помощи, защото раждат бъдещи престъпиници, бездомници, клошари, убиици и изнасилвачи
  • 4 Хахаха така се преебаха тия уроди

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Plovdiv":

    Кой ще се махне бе бастун, Линдон вече съжалява, фирми си местят офисите и авоарите от там, паунда пада до най ниското си ниво евър, демек народа обеднява!!! Ако можеха да върнат нещата никога нямаше да гласуват за брекзит, но понеже са гласували масово идиотите без работа чудещи се какво да правят и на бъзик са гласували и ето го резултата, нищо хубаво не ги чака, ако им трябват и визи да пътуват ще падна от смях и кеф къв им го наби баба ти Тереза, която никога няма да управлява !!!

    Коментиран от #6

  • 5 Ivan

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ассссс":

    Интересува ни, тъй като има много българи там, има търговия и бизнес с Великобритания а и не на последно място може и други да поискат да напуснат ЕС.
    Както писаха, това е съвременен Съветски съюз.
  • 6 Night Rider

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха така се преебаха тия уроди":

    Лявата пропаганда много ти е изпилила мозъка, фирмите се изнасяли, ти вярваш ли си какво говориш? Мислиш ли, че големи фирми, да кажем като ЛИДЛ и БМВ ще спрат да продават на острова?
    Още един пример - Антон Скарлатов и ортака му Рун Совндал и фирмата им базирана във Варна оперираща главно във Великобритания ще хлопнат кепенците? Ще надуят малко цените, но не е болка за умиране. Ти си вярвай, че рижавите няма да има какво да ядат, те за това владяха 2/3-ти от земното кълбо...
Новини по държави: