22 Ноември, 2018 16:53 1 996 2

Меркел: Всичко вече зависи от Лондон

  • ангела меркел-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей

Дебатите за споразумение за Брекзит трябва да продължат във Великобритания, заяви канцлерът

Меркел: Всичко вече зависи от Лондон - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският съюз е направил почти всичко по силите си за постигането на задоволително споразумение за Брекзит, а Великобритания е мястото, където по-нататъшни дискусии по въпроса са най-необходими, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Reuters.

На конгреса на германската асоциация на работодателите Меркел заяви, че ще направи всичко възможно, за да има споразумение за Брекзит, защото едно хаотично напускане на Великобритания би помрачило бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство.

"Ще направя всичко възможно, за да бъде постигнато споразумение. Нерегулиран Брекзит е възможно най-лошият вариант не само за икономиката, но и за психологическия климат на бъдещите ни отношения", каза силният човек в Берлин.

Меркел: Всичко вече зависи от Лондон

"Вече щяхме да имаме споразумение, ако не беше ирландската граница", добави тя.

"Постигнахме известен напредък, но по този въпрос ще са необходими още много дискусии, особено във Великобритания. Като страни членки можем да направим само две неща: да се отнасяме към Лондон в приятелски дух на партньорство и да бъдем единни като оставащите 27", подчерта още Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 клан недоклан

    0 1 Отговор
    и сорос
  • 2 многострадалния

    0 0 Отговор
    Попитали радио Ереван: Какво ще се случи след Брекзит ? Отговорът бил : Британия ще загуби всичките си колонии : Ямайка, Барбадос, Австралия, Нова Зеландия и Канада ! Които ще станат републики.
Новини по държави: