22 Ноември, 2018 17:03 1 024 2

Австралия ще лишава терористи от гражданство

  • австралия-
  • тероризъм-
  • гражданство-
  • сидни-
  • мелбърн-
  • скот морисън

На австралийци, замесени в терористична дейност в чужбина, ще бъде налагана забрана за връщане в страната

Австралия ще лишава терористи от гражданство - 1
Снимки: БТА/АР

Австралийското правителство подготвя закон, който да лишава терористите от гражданство, предаде АР.

Целта е да се улесни депортирането им от Австралия. Новото законодателство ще бъде внесено за обсъждане в парламента през следващите няколко седмици, заяви правителството.

Новите правила създават възможност хората с двойно гражданство, обвинени в терористична дейност на територията на Австралия, да бъдат лишавани от гражданство, независимо каква присъда са получили от съда.

По сегашното законодателство обвинените в тероризъм трябва първо да бъдат осъдени най-малко на шест години затвор преди да стане възможно лишаването им от гражданство.

"Хората, които извършват терористични актове, отричат ценностите ни и трябва да напускат Австралия", заяви австралийският премиер Скот Морисън.

Властите планират на австралийци, замесени в терористична дейност в чужбина, да бъде налагана забрана за връщане в родината до две години.

Австралия ще лишава терористи от гражданство

До този момент деветима терористи с двойно гражданство са лишени от австралийско гражданство. Според австралийския министър на вътрешните работи Питър Дътън законовите изменения ще доведат до увеличаване на броя на хората с двойно гражданство, застрашени от отнемане на паспорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    2 0 Отговор
    Да приготвят паричките и право в нашата агенция , никой няма да върнат.
  • 2 Пеньо

    0 0 Отговор
    Отнемат гражданството дори на местни. Един такъв заявил, че се е бил на страната на добрите. От държавата му отговорили, че ако е искал да се бие на страната на добрите е трябвало да се запише в Австралийската армия, отнели му паспорта и въобще не бил допуснат в Австралия!
Новини по държави: