Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 19:18 1 761 10

ООН алармира: Рекордни емисии на въглероден двуокис

  • фреон-
  • въглероден двуокис-
  • парникови газове-
  • оон-
  • хлорофлуоровъглерод

Количеството парникови газове, които блокират топлината в атмосферата, са достигнали нов пик

ООН алармира: Рекордни емисии на въглероден двуокис - 1
Снимка: Shutterstock

Количеството на парникови газове, които блокират топлината в атмосферата, са достигнали нов рекорд, съобщи в Женева Световната метеорологична организация (СМО), информира Reuters.

В доклада на агенцията на ООН се казва, че не се наблюдава обрат в тенденцията на глобалното затопляне. Средните концентрации на въглероден двуокис са се повишили до 405,5 частици на милион през 2017 година. За сравнение те са били 403,3 на милион през 2016-а.

Друг индустриален парников газ също бележи увеличение, въпреки приетия международен мораториум върху него. Става дума за фреона, използван в хладилните системи, известен също като хлорофлуоровъглерод. Най-вероятното обяснение за този ръст се дължи на изпускането му в атмосферата от страни в Източна Азия.

"Без драстични съкращения на емисиите на въглероден двуокис и на другите парникови газове климатичните промени ще продължат да носят деструктивен характер с непоправими щети върху живота на Земята. Прозорецът за възможни противодействия на този процес почти е затворен", предупреди генералният секретар на СMO Петери Талас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    19 5 Отговор
    Това на снимката е охладителна кула, а запада да престане да ни трови въздуха Германия е най - големия замърсител в Европа!
  • 2 Емил

    5 2 Отговор
    Да се очакват повишени добиви на селскостопанска продукция!
  • 3 боцмана

    5 2 Отговор
    Давайте да се връщаме в пещерите.
  • 4 еколог

    7 6 Отговор
    Голям пик, няма що! Направо потресаващо увеличение...
  • 5 ПромивкиНаМозъка

    6 3 Отговор
    Стига с това промиване на мозъка, и то се прави точно от хора, които натискаха да има дизел в европа и света ... сега въздуха им пречи. Не разбирате ли че това е просто средство за квоти и после тези квоти да се търгуват между държавите - с други думи Германия вместо да произвежда мръсни пластмаси ще каже на нашите управляващи - дайте да ви внесем нови заводи и ще има рязане на едни ленти едно чудо. Накрая немеца хем по-евтино някой ще му работи, хем ще се води че е спазил квотите, хем ще диша и по-чист въздух. Та сега статии, че колите замърсяват, накрая това ще е предтекст да си изхвърлят още мръсно производство тук - те вече са го направили, но винаги може още ... когато насреща има продажни политици.
  • 6 Гост

    17 4 Отговор
    Изкараха си заплатките тези търтеи и продажници от СМО към ООН. Какви парникови газове, като за стотен път ще кажа, че през периода Карбон, съдържанието на СО2 е било 3 пъти по-високо от сегашното, а температурите са били същите!!! Що не го пишат в проценти - защото няма да изглежда страшно ли? Ами то увеличението е "страшните" 0,0002% и сега СО2 става 0,04% в земната атмосфера - ама много страшно било. То има един единствен начин за справяне с СО2 и това е фотосинтезата, ама никой не залесява или да се опитва да озапти животинското раждане сред неуките негри по света! Двулични лицемери!
  • 7 РАМБО

    4 2 Отговор
    Ако не вярвате че ви манипулират вижте добре снимката - това е ВОДНА ПАРА !!! Чайникът в къщи е по-отровен ! И замърсяването е толкова !
  • 8 малии

    3 1 Отговор
    А самолетите фъркат като врабчета из небето,ама сте се захванали за колите.
  • 9 ХанкоБрат

    1 0 Отговор
    Ами водете талибано-негрите в България, за да спират вредните емисии. Заедно с ГЕРБ-мафията със сигурност ще се преборят за световната екология.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: