Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 18:54 4 124 5

Улична война в Тирана

  • aлбания-
  • тирана-
  • еди рама

Протестиращи в албанската столица влязоха в сблъсък с полицията

Улична война в Тирана - 1
Снимка: БТА/АР

Няколкостотин протестиращи албанци влязоха в сблъсък с полицията, докато се опитваха да нахлуят в парламента, за да заявят несъгласие с решение на правителството за разрушаване на техните жилищни сгради с цел построяване на път, предаде АР.

В съобщение на полицията се посочва, че 12 полицаи са били ранени, като не се споменава за пострадали сред протестиращите. Албански медии съобщават за ранени протестиращи, но без да дават подробности.

Правителството планира да събори 317 сгради, за да отвори място за разширяване на околовръстния път на Тирана. Местните жители блокират пътя през деня в знак на протест.

Властите казват, че ще изкупят земята и сградите от една трета от живущите там - тези, които представят доказателство за собственост, и ще платят на останалите наема за три години.

Премиерът Еди Рама призова протестиращите да вземат това, което законът им дава, и да се махнат от пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    23 8 Отговор
    Шиптърска им работа.
  • 2 А българите

    34 5 Отговор
    Щяхме да подвием опашка пред властта...
  • 3 Коце

    22 4 Отговор
    Браво на албанците
  • 4 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Шиптърите не ги обичам познавам един изключителен националист от Косово, казва се Муса и един от Албания казва се Алберт, който не е в ред с главата с часове може да ти разказва за Ескендер, как с владели Италия и Босна, Гърция и Сърбия и т.н. големи националисти са неьависимо, къде са и от къде са. Явно имат по-здрави топки от нашите, нашите протести след залъгванията и заиграванията утихват, при тези обаче назад няма!
  • 5 Гого

    0 0 Отговор
    Май Албанците ще се окажат по корави от Българите.
Новини по държави: