Last news in Fakti

23 Ноември, 2018 17:41 1 474 1

Мадрид: Искаме преки преговори за Гибралтар

  • гибралтар-
  • брекзит-
  • испания-
  • великобритания

Всяко споразумение между ЕС и Великобритания изисква предварителното одобрение на Испания

Мадрид: Искаме преки преговори за Гибралтар - 1
Снимка: БТА/АР

Испания заяви, че сделката за Брекзит трябва ясно да подчертае, че Мадрид ще има думата по въпроса за това как бъдещите отношения между ЕС и Великобритания ще се отразят на Гибралтар.

Този въпрос също така трябва да бъде обсъден на двустранна основа, предаде Reuters, като цитира изявление на говорителя на испанското правителство Исабел Селаа.

"Ясно е, а и правителството е решено, че трябва да бъде напълно гарантирано, че всяко споразумение между ЕС и Великобритания изисква предварителното одобрение на Испания, що се отнася до въпроса за Гибралтар", каза говорител на испанското правителство.

Същевременно испанският държавен секретар за европейските въпроси в министерството на външните работи Луис Марко Агириано каза, че Испания иска "писмен" ангажимент от Лондон за Гибралтар преди срещата на върха на ЕС в неделя, на която се очаква да бъде договорено окончателно споразумението за Брекзит между ЕС и Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 0 Отговор
    Ами време е да го върнат на испанците!!
    Не са империя вече, а шепа острови!!
    Нали Русшя уж била злото, а тези мишоци ползват чуждите земи и проливи като колонизатори!!!
Новини по държави: