1 867 6

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги

Очаква се разследване на реакцията на президента към убийството на журналиста

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги
Снимки: БТА/АР

Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на САЩ ще проучат отговора на президента Тръмп на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги като част от разследване на връзките между САЩ и Саудитска Арабия, заяви следващият председател на комисията Адам Шиф, цитиран от Reuters.

Шиф в момента е най-високопоставеният представител на демократите в тази комисия и най-вероятно ще я оглави от януари, когато започне работа новият състав на долната камара на Конгреса, в която партията му спечели мнозинство на изборите от 6 ноември.

Комисията ще разследва оценката на американското разузнаване на убийството на Хашоги, войната в Йемен, стабилността на саудитското кралско семейство и отношението на Рияд към вътрешнополитическите критици и медиите му, каза Шиф за в. The Washington Post.

Тръмп отхвърли оценката на ЦРУ, че убийството на Хашоги е извършено по пряка заповед на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, който е фактическият управник в Рияд.

Шиф заяви, че комисията ще проучи данните на ЦРУ, както и дали личните финансови отношения на Тръмп със саудитците са повлияли на реакцията му на случая като президент.

Демократите на война с Тръмп и по казуса Хашоги

"Ако чуждестранните инвестиции във фирми на Тръмп влияят на политиката на САЩ по начин, който е в разрез с интересите ни, ние трябва да го знаем", каза Шиф.

Тръмп защитава благосклонната си позиция към Саудитска Арабия с американските оръжейни сделки с Рияд и стратегията на САЩ към Иран.

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Borislav Popov
  Отговор
  1 13:26  24.11.18
  На Трамп му е през пистолета, кой там какво щял да разследва, за него е важно, че икономиката на САЩ дръпна много яко напред и всичко което той замисля се осъществява ! Путен май сбърка, че назначи Трамп, ако беше г-жа Клинтън, за него и Русия май щеше да е по добре, но вече е късно, мандалото хлопна.

  Коментиран от #3, #4

 • Тръмп
  Отговор
  2 13:37  24.11.18
  Доказателствата са все още косвени по Законите в САЩ и за това няма санкции!!!:):):)Без труп,това е положението!:):):)
 • 3 14:02  24.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 14:08  24.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • хашоги
  Отговор
  5 14:15  24.11.18
  направо съсипах скрипал
 • 6 14:19  24.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай