Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 14:14 2 572 7

Юнкер: Това беше единствената възможна сделка с Лондон (СНИМКИ)

  • жан-клод юнкер-
  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • мишел барние-
  • тереза мей

Доволни сме от постигнатия резултат, но денят е тъжен, заяви председателят на ЕК

Юнкер: Това беше единствената възможна сделка с Лондон (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Постигнатото споразумение за напускането на Великобритания беше единствената възможна сделка.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, след като по-рано Европейският съвет подкрепи споразумението и рамката за бъдещите отношения с Лондон.

Доволни сме от постигнатия резултат, но денят е тъжен. Не е време нито за аплодисменти, нито за шампанско, каза Юнкер. Всички, изказали се на днешното заседание, изразиха тъга. Преди година ЕК пое задължението да преговаря с Великобритания. Трудността бе да запазим единството на държавите от ЕС. Често имаше натиск от Лондон над отделните държави от Общността и съответната работна група в Европейския парламент. Имаше проблем с нашите испански приятели, които много обичам. Споразумяхме се и за Гибралтар. Онези, които не са испанци, не разбират мащаба на въпроса. Постигнатото споразумение е добро за Испания, добави той.

Това е най-добрата възможна сделка. Призовавам да бъде подкрепена в Камарата на общините към британския парламент, това е единствената възможна сделка, посочи Юнкер.

Юнкер: Това беше единствената възможна сделка с Лондон (СНИМКИ)

Той призова това да се има предвид при предстоящото гласуване на британските депутати. По неговите думи не са прави онези, които възнамеряват с отхвърляне на сделката да предоговорят по-добри условия за оттеглянето на Великобритания.

Председателят на ЕК уточни, че британските служители на комисията ще запазят работата си в институцията. Винаги съм се радвал на професионализма на британците в ЕК, добави той.

Днешният ден не е най-бляскавият за ЕС. Най-голямата работа едва сега започва. Разводът е тъжен момент, както някои от вас знаят. Не вярвам, че Великобритания ще бъде като останалите чужди за ЕС държави, има остатъци от любов, коментира Юнкер.

Трудно е да се предскаже как ще премине процесът по ратификацията на споразумението, отбеляза председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Пред нас остава труден процес на ратификация, предстоят още преговори. Въпреки това как всичко ще приключи, сигурното е, че ще останем приятели до последния ден, а дори и с ден повече, добави той.

Юнкер: Това беше единствената възможна сделка с Лондон (СНИМКИ)

Юнкер: Това беше единствената възможна сделка с Лондон (СНИМКИ)

Главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние определи споразумението като честно и балансирано. Никога не сме работили срещу Великобритания. Всеки сега трябва да поеме своята отговорност при одобряването на споразумението. Ще останем съюзници, партньори и приятели, добави Барние по повод бъдещите отношения с Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Alabala

    7 1 Отговор
    Eга ти как се целувта, както едно време баи Тошо и Брежнев. ЕС новият СССР.

    Коментиран от #3

  • 3 Помнещ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Alabala":

    Много по - ЗЪЛ Е!
  • 4 Azazel

    9 0 Отговор
    Жан-Клод, силно притеснен от възможността да бъдат обмитявани любимите му шотландски напитки, с които държи под контрол ишиаса си, се е съгласил без възражения с единствената версия на споразумение, предложена му от Тереза Мей.
  • 5 Ишиас 42°

    5 0 Отговор
    Каквото и да чуете от г-жа Ишиас бъдете сигурни, че прецакването за ЕС и неговите обитатели е грандиозно! Наздраве!
  • 6 Манафоглу

    2 0 Отговор
    Стига сте се целували бе гейове джендърски,ами отворете една бутилка "Ишиас"-12 годишно и ударете по едно.Тц-тц-тц ! И на това ли трябва да ви учим ние българите !
  • 7 Хайделбергският

    0 0 Отговор
    ...единствено възможната ?? ...от колко варианта, някой да е чувал да са споменавали за опции?
    Освен това израза *единствено възможен * е в устата на губещите, а логиката е това да не са страните от ЕС, явно мъгла здраво е обгърнала тази неясна и почти насила направена сделка
Новини по държави: