1 771 2

Меркел: Споразумението за Брекзит е дипломатически шедьовър

Канцлерът все още съжалява за решението на британците да напуснат ЕС след 45-годишно членство

Канцлерът на Германия Ангела Меркел нарече споразумението за Брекзита "дипломатически шедьовър", който става основа за "организирана раздяла". Тя добави, че все още съжалява за решението на британците да напуснат ЕС след 45-годишно членство.

"Мисля, че бе постигнат един дипломатически шедьовър", каза Меркел за споразумението, което цели оставащите 27 страни от ЕС да запазят "много близки отношения" с отиващата си Великобритания.

Германският канцлер призна, че изпитва "известно удовлетворение" от сключването на сделката, но не пожела да дава мнение дали тя ще бъде предоговаряна, ако Камарата на общините я отхвърли.

Споразумението за Брекзита не подлежи на предоговаряне, каза британският премиер Тереза Мей в унисон с изявленията на европейските си партньори.

"Ако хората си мислят по някакъв начин, че ще има още едни преговори, това не е така", каза тя пред журналисти в Брюксел, след като по-рано през деня Европейският съвет одобри сделката за раздялата с Обединеното кралство. "Това е споразумението; то е резултат от тежки и трудни преговори през значителен период от време. И както беше казано, това е сделката, която е на масата. Това е възможно най-добрата сделка. Това е единствената възможна сделка", подчерта Мей.

Британският премиер отказа да коментира какво ще се случи, ако парламентът в Лондон отхвърли споразумението.

Белгия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хк+йххххйххх
  Отговор
  1 20:24  25.11.18
  Нула коментари. Показателно. Кръгла нула е бабока.
 • Тръмп
  Отговор
  2 21:43  25.11.18
  Заради ”тази от ЩАЗИ” има Брекзит,много е нагла и тъпа да дава оценка на грешките си!!!:):):)От Брекзит печели само Путин,а Меркел и тя работи за Лукойл,както предишния тъп Канцлер!!;););)

Напиши коментар:


Публикувай