26 Ноември, 2018 07:28 7 033 58

Русия и Украйна на ръба на нова война (СНИМКИ)

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • керч-
  • азовско море

Съветът за сигурност на ООН ще се събере на извънредно заседание заради кризата

Русия и Украйна на ръба на нова война (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Въоръжените сили на Украйна са приведени в пълна бойна готовност по решение на началника на генералния щаб, съобщи министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Въз основа на решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна за въвеждане на режим на военно положение, началникът на генералния щаб издаде заповед за привеждане на съединенията и частите на въоръжените сили в пълна бойна готовност", се казва в съобщението.

Заради ситуацията в Керченския проток секретарят на Съвета Александър Турчинов тази нощ обяви подкрепеното от президента на Украйна предложение за въвеждане на военно положение за 60 дни. То ще бъде разгледано от Върховната рада, която ще се събере в 16 ч. местно време, съобщи нейният председател Андрий Парубий.

Русия и Украйна на ръба на нова война (СНИМКИ)

В отговор Русия поиска да се свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Азовско море, заяви пред журналисти в Ню Йорк заместник постоянният представител на Moсква в ООН Дмитрий Полянский, цитиран от ТАСС.

Русия и Украйна на ръба на нова война (СНИМКИ)

"Във връзка с опасното развитие на ситуацията в Азовско море и последвалите събития Русия поиска свикване на извънредно открито заседание на Съвета за сигурност на 26 ноември с дневен ред "Поддържане на международния мир и сигурност". Заседанието е насрочено предварително за 19 ч. московско време", добави той.

Русия и Украйна на ръба на нова война (СНИМКИ)

В Москва Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) заяви, че има "неопровержими доказателства за използването от Киев на украинските военноморски сили за провокация в Черно море". ФСБ заяви това, след като руски граничари откриха огън срещу три украински военни кораба, които се опитаха да преминат през Керченския кораб. ФСБ каза, че "са използвани оръжия, за да бъдат накарани украинските военни кораби да спрат".

Задържаните украински военни кораби, нарушили руската граница и задържани в Черно море, ще бъдат доставени в пристанището на Керч, предаде ТАСС, като цитира "граничната служба на ФСБ в република Крим".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    124 18 Отговор
    Параша има рейтинг 2%....
    Трябва военно положение, защото през май 2019 идат изборите в Usраина.
    Има война - няма избори!!
    Няма избори - Парашанко вечен президент!!!
    Диктаторчето на фащ!!
    Но тези игри са на ръба, защото Путин може да стигне Киев за 24 часа и да закачи диктаторчето за топките към трамвайните траверси.

    Коментиран от #23

  • 2 СссереМ

    21 120 Отговор
    Ще се ритат руски кратуни.

    Коментиран от #5, #6, #32, #35, #39, #51

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кур за бг

    2 29 Отговор
    Аааааааааа494

    Коментиран от #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 El comandante

    64 11 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    сссссссерем майка ти отново ебеееем и ще ритсме твоята минетчийййска кратунааа!!!!Длава РОССИИ ебаани гербаФи сороспийййй!!!Запишете се доброволци в усраинска та армия бе гербаФи ебалнициии и вървете срещу РУСИЯ ама иска топки а вие гербаФи пендели имате само задници за ебанеееХеХеХе

    Коментиран от #9

  • 7 Русия и Украйна

    3 29 Отговор
    Да ми ядат кура
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А ти записа ли

    8 29 Отговор

    До коментар #6 от "El comandante":

    Се вече в руската армия или там не приемат жеендъри?

    Коментиран от #13

  • 10 Адмирал

    55 4 Отговор
    Украйна олекна с 3 кораба

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Kcaniba

    36 1 Отговор

    До коментар #10 от "Адмирал":

    А имаше 6....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джигит

    46 6 Отговор
    Реално Русия и Украйна са срещу Порошенко продажния фашист!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Borislav Popov

    11 63 Отговор
    Руските свине ще престанат ли някога да нагнетявят напрежението? Ако има пак голяма война, този път САЩ и Запада няма да са им съюзници и не виждам кой ще ги спасява. Толкова ли са тъпи тия рушняци?

    Коментиран от #21, #34

  • 19 Ристе

    5 22 Отговор

    До коментар #17 от "El comandante":

    Може щом казваш, всички ти вярват, но вмирисания храст на майкати са се изредили до един офицери и още толкова войници, а тя горката накрая взела та заченала от местния даун, та си се пръкнал ти, видно и не се опитваш да мислиш, а редиш рростотия след простотия.
  • 20 спициалис

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "охо бохо":

    Не колега, той се испуска понеже неможе да задържа от прекалено разширение на изхода-входа.
  • 21 даскал

    37 5 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Не се опитвай да се правиш на умен. Личи си , че не ти достига капацитет за тази дейност. Ако небяха руснаците тебе нямаше да те има защото твойте родители да са излетяли през едни комини в газообразно състояние
  • 22 Кирка в капака

    44 4 Отговор
    Тъпите хохли дали си въобразяват че ако стане патаклама, НАТО ще се бие с Русия заради тях? Могат да разчитат само на половинчати санкции, които повече ще навредят на Украйна.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 смеееехх

    41 5 Отговор
    Смех, смех, смееееееехх. Украйна да не опитва нови провокации защото търпението на Путин има граници. За три до четири часа Руските войски ще пият водка в центъра на Киев

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 fjj

    22 3 Отговор
    Да се чете: Армията на Усрайна е в бойна готовност.
  • 30 vvvvv

    28 0 Отговор
    Враг трябва, външен, преди зимата. А когато арестуваха руски кораби, мълчание. Ще се взриви У-краина.
  • 31 Симо

    29 1 Отговор
    Каква бойна готовност? Всички части които изобщо са боеспособни са в т.н. зона на АТО.Т.е. срещу ЛНР и ДНР. Там частите се комплектуват с криминални престъпници воюващи за амнистия.Както каза командващия на ВСУ в зоната "Ако руснаците тръгнат, войната ще свърши за 10 минути". От наркомани и алкохолици войници не става.До колкото си спомням руснаците планират на 11 час да са в Киев.Само че мисля че може и по бързо да стане. А Порошенко го чака въжето за 15 000 убити и нанесени материални щети за десетки милиарди.За Турчинов, Яценюк, Лешко,Тягнебок,Аваков и други видни майдановски женски полови органи не ми се мисли.Ще им спукат задника ,а и не знам дали ще отърват и те въжето.Само че се съмнявам че ще се сражават.На тях това не им трябва.Те и да загубят войната ще избягат в ЕС и от там ще лайат какави демократи са били и ще крият накраденото по западните банки,както правеше "видния" опозиционер" Немцов. След като го убиха заради женските му истории (имаше 1 законна, 2 незаконни и 10 любовници) , се оказа че той горкия от недоядени закуски вероятно е сдиплил някъде около 1 милиард долара в западни банки. Естествено "жените му" се хванаха за косите кой ще прилапа парите, въпреки че беше ясно какво решение ще вземе съдът. На парите имаше право само законната му съпруга. Всички други останаха с пръст в едно място, въпреки че му бяха родили 3 извън брачни деца. Дошлите на власт окрадоха чудовишно Украйна и сега търсят начин да озаконят накраденото. Най добрия на

    Коментиран от #46

  • 32 Симо

    31 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ще си ритат здравните книжки тъпанар, не руски кратуни. В цялата украинска армия има не повече от 10 000 военни в Донбас , а в Мариопол са още по малко и то някакви доброволчески отряди от западна Украйна. Руснаците ще минат през тях все едно че ги няма. После ще ги търсят по канавките, както беше в Грузия и я Чечня.
  • 33 omv

    24 1 Отговор
    Укрите пробваха дали ще им мине номера и като не мина и ядоха шамарите си обърнаха гърба и скоропостижно се ометоха. Да правят провокации могат, а когато видяха дебелия взеха да ревът. Порошенко веднага взе да се обяснява как нямало да обявяват война на Русия. То пък остана ида го направят и руснаците да им решат проблема веднъж завинаги.

    Коментиран от #45

  • 34 Симоо

    36 3 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Предполагаемо сте някое 15 годишно пъпчиво педерастче закърмено с холивудска пикня. По време на 2 св, война програмата Ленд-Лиз на САЩ и запада е заемала едва 13% от всичката техника на Руската армия. И с нея и без нея резултата щеше да е същия. Може би малко по бавно ,но същия. Вероятно сте с циганин или турчин с българско самосъзнание, но говорещ на "майчин език" . Сред Българите русофоби няма, само с сред мангалите и турците има. Русия се намира на своя територия и никога не е държава военни с бази извън своята юрисдикция, за разлика от задокдкеанските свине, които само за последните 20 години са сътворили 64 военни конфликта. Не си спомням Русия да е пращала кораби в големите езера, по повод спазване на човешките права на канадските или американски индианци.
  • 35 omv

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Да и твоята ще е първата.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сссерем

    5 36 Отговор

    До коментар #24 от "смеееехх":

    Русия не може да води битка срещу редовна армия,където са отишли все бой са яли,виж ако отсреща са талибани с прашки са силни,или пък са най силни в бомбенето на болници и детски градини,но срещу Украйна ще настъпят мотиката много яко,ще има много ГРУЗ 200.

    Коментиран от #38, #44, #52

  • 38 omv

    24 3 Отговор

    До коментар #37 от "Сссерем":

    Верно ли бе? Ма ти май наистина си вярваш? А като не може да води война Русия с друга редовна армия укрите, защо си биха камшика и избягаха? Предполагам, че за да не потънат и останалите им 4 корита.
  • 39 белене за соросите

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    май твойта тиква е на прицел, много скоро ти и твойте соросоидни педалчета ще нахраните прасетата
  • 40 Хер Отто Флик

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    Който не е чул украинска водка "Немирофф медовая з перцiм" нищо не е пил!

    Коментиран от #55

  • 41 Хер Отто Флик

    0 7 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    Който не е чул украинска водка "Немирофф медовая з перцiм" нищо не е пил!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Румяна Костова

    21 1 Отговор
    Военното положение освен несменяема власт за Порошенко ще смъкне украинската гривна още надолу.Турчинов говори и за блокиране на социалните мрежи.Украйна от пет години воюва с Русия,но защо ли ще въведе военно положение чак сега,три месеца преди изборите за президент?
  • 44 Румяна Костова

    16 2 Отговор

    До коментар #37 от "Сссерем":

    Хайде стига с този груз 200.Дойче Веле пусна специална статия за вас тук на 15 ноември ,в която ясно пишеше,убитите вагнеровци в Сирия са шестима.Това не ви го казва Москва ,а вашия идеен вдъхновител.
  • 45 Никол4о

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "omv":

    Шопарът Парасьонко ( с български корен) пак загрухтя. Идва Коледа -нож... и на кучетата дето го разлайват!
  • 46 До Симо

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Симо":

    По -скоро ЛНР и новата ОНР (..одеска) да обявят независимост от Украйна. Така Украйна няма да има нужда повече от флот
  • 47 Обява

    14 0 Отговор
    Продавам плавници, шнорхели и водни колела! За смели хохъли 50% отстъпка!
  • 48 Шаран БГ

    17 1 Отговор
    Дано да се разберат мирно и тихо. Много са наблизо спорещите !
    /На № 18 " Борислав Попов" / Уважаеми г-н Попов, ако мислите, че САЩ и Велика Британия са решили изхода на ВСВ, трябва доста книжки още да изчетете. Ако за това Ви се плаща - просто поискайте по-вече.... Молете се да няма "голяма война", че стане ли, този път няма да има за какво да спорим, ако оцелеем въобще ........
  • 49 Byg

    2 11 Отговор
    Тук в клюкарника някои така пламенно защитават агресора русия , човек би си помислил , че това им смисъла на живота. А те руснаците постоянно ни клатят с каквото и когато могат , попа им дойде тука и напляска румен публично , макар те самите да го монтираха. Колкото и да се правят на велики руснаците са си просто пасмина налитаща на бой.

    Коментиран от #50

  • 50 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "Byg":

    Искаш да кажеш, че руснаците са вързали украинските кораби и нарочно са ги издърпали в руски води, за да могат да ги обвинят. Между другото са ги пък закотвили да не бягат, че да се наложи да стрелят по тях.

    Страшна мисъл мой човек, продължавай в тази насока.
  • 51 смешен кравар

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Абе руски не знам дали ще се ритата , ама таза нощ са ритали украински , равносметката три украински кораба конфискувани и няколко урки ранени. Скоро и краварите кратуни ще ритаме.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Найден

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Найден":

    Да се чете, дрисльото
  • 55 Пробвал

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хер Отто Флик":

    Тая с лютите чушки ли , направо след нея отказах алкохола, по голяма отврат , през живота си не бях пил.
  • 56 Цар Вул

    4 0 Отговор
    Руснаците ще ги опраскат"Като прасе дрисливи потури"и ла финита комедия!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Кирчо

    0 0 Отговор
    Попитайте българите в Украина дали подкрепят режима на адвентиския свщеник Турчинов и после пишете.Ами не ви стиска.