Тема: Украйна

26 Ноември, 2018 14:36 5 447 37

Военен самолет на САЩ мина през България за Крим

  • българия-
  • самолет-
  • украйна

Самолетът е излетял тази сутрин

Самолет, за който се смята, че е американски, е бил забелязан в района на Черно море, съобщи RT.

Това е станало след информациите за стрелба между руски и украински кораби. Смята се, че самолетът е излетял от военна база в залива Суда край полуостров Крим. Той е излетял около 7 ч. сутринта. Час и половина по-късно самолетът е бил забелязан във въздушното пространство на България. Той е летял към Кримския полуостров.

През вчерашния ден руските власти задържаха три украински кораба, опитващи се да преминат към пристанището Мариупул в Азовско море.

Според Русия корабите са плавали незаконно в териториалните води на страната. Руският външен министър Сергей Лавров определи тези действия като акт на недвусмислена провокация, отправяйки обвинение за нарушаване на международното право.

Властите в Украйна обявиха, че не смятат, че са действали в противоречие с международното право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 863

    41 8 Отговор
    Върна ли се? Или ще му струваме?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССР

    18 39 Отговор
    Дрогари и дрогарки - да затегаме памперси … това коланите че хамериканците идат !
  • 4 Сефте КОМЕНДАТСКИ ?!

    30 7 Отговор
    Ще изследва Турболентното влияние. Да видим как ще се върне.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пичове оправете си грешката

    51 0 Отговор
    Заливът Суда е в остров КРИТТТ, а не Крим. И тогава статията се връзва.

    Коментиран от #8

  • 8 Хер Отто Флик

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пичове оправете си грешката":

    Е ти пък сега, заради една буквичка в края! Ето така се "майсторят" манипулациите.....
  • 9 Без аналог!!!

    36 5 Отговор
    Американците никога няма да си заложат задниците заради Азовско море , така че Украйна ще бъде оставена да се оправя сама , а тя на практика няма какво да направи срещу Русия. Деюре Украйна има право , но дефакто керченския мост и Крим са руска територия и Русия възнамерява да превърне Азовско море във вътрешно и никой няма да и попречи, както на времето никой не попречи на Хитлер да превземе Европа

    Коментиран от #12

  • 10 Borislav Popov

    25 1 Отговор
    Какъв е тоя краварски самолет дето е излетял от база край Крим , минал е над България и пак се е насочил към Крим ??!!!!................." Смята се, че самолетът е излетял от военна база в залива Суда край полуостров Крим."????................Да не би случайно да става дума за Крит ?
  • 11 Насран русофил

    6 19 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 12 onq s konq

    11 29 Отговор

    До коментар #9 от "Без аналог!!!":

    И кого мислиш че ще заблудиш с лъжите си че Украйна ще бъде оставена да се ОПРАВЯ САМА?А защо си мислиш че "на практика няма какво да направи срещу Русия"?Ще ТИ ГО ОБЯСНЯ БАВНО И НА СРИЧКИ:Америка/и респективно НАТО/ ИЗОБЩО НЯМА НУЖДА ДА ВЛИЗАТ ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ С РУСИЯ - достатъчно е ДА ДОСТАВЯТ СЪВРЕМЕННИ МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА И ТО ТАКИВА,КОИТО НАПЪЛНО СЪОТВЕТСТВАТ НА РУСКИТЕ!Говорим за пълен набор ОТ НАЗЕМНА ТЕХНИКА ,ДО РАКЕТИ!Естествено това руснаците ОТЛИЧНО ГО ЗНАЯТ,както знаят че НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ПО ВЪПРОСА!

    Коментиран от #14, #16, #17, #23

  • 13 Кримският полуостров за часове

    11 22 Отговор
    Няма да е руски ако украинците имаха ген.Владимир Вазов, ген. Иван Колев и полк. Владимир Серафимов! Руснаците щяха да живеят в балтийските блата! Родното им място!

    Коментиран от #15, #37

  • 14 Borislav Popov

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Ти как смяташ - кой ще я подкрепи ? От ЕС май единствено Поляците - защото драпат да вземат парче от Украйна ! И краварите - щото са далече и си вярват че огъня няма да стигне до тях! Никоя друга държава от ЕС няма да се включи във военни действия против Русия !!!
  • 15 Borislav Popov

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кримският полуостров за часове":

    А бе що приказваш глупости ? Ами прати им сега Плевнелиев , Соломон Паси ,Дянков и всичките соросиди !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мммм

    24 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Бавничко да ти го кажа и аз за да ме разбереш правилно. Първо на американците въобще сега не им е до долните и продажни бедняшки укри,техният трън в задника,който все повече се набива е на мексиканско-американската граница,второ САЩ по никакъв начин нямат отговор на оръжията на Ресия,защото ако имаха адекватен то нямаше да се навират все по-близо до границите на Русия и трето Украйна дори и с модерни американски натовски оръжия ще бъде прегазена от руската армия за не повече от 48 часа. Когато руснаците тръгнат да бранят родината и земята си никой не е в състояние да ги спре.

    Коментиран от #27, #29, #33

  • 18 Кирил

    3 7 Отговор
    Съюзен самолет,нормално
  • 19 ТЕРИТОРИЯ ГЕТО ГАЗЕНО ОТ

    17 1 Отговор
    НАТУВСКИ БОТУШИ Е НАШТА БИВША НАРОДНА РЕПУБЛИКА А СЕГА МУТРЕНСКА НАРКО РЕПУБЛИКА.
  • 20 Мммм

    18 3 Отговор
    Аз имам един въпрос,защо този военен самолет на краварите преминава през нашето въздушно пространство.Той го нарушава и трябваше да се вдигнат нашите МиГ-ове и да го посрещнат подобаващо с трасета или най-добре с ракети. Откъде на къде чужд военен самолет ще ни нарушава границите.

    Коментиран от #30

  • 21 Братушките

    13 2 Отговор
    Преминали са новите братушки...
  • 22 Knaciba

    12 1 Отговор
    Е наште скапани ВВС спят ли?Щом тея минават скопойно през нашто небе шкембето беязкачанов даси даде оставката веднага!
  • 23 без аналог

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    дали е лъжа времето ще покаже . Да , американците могат да доставят на Украйна модерни оръжия , но модерните оръжия струват пари , а САЩ не е благотворителна организация , а има граници , които нито руснаците , нито американците престъпват . Това , което прави Русия е равностоно на това НАТО да затвори Босфора за руски кораби и ако това е провокация , нищо чудно и да последва нещо такова . Разбира се аз мисля че това едва ли ще се случи , САЩ просто имат сметка Руснаците да имат враждебно настроен съсед и конфликта да продължава да си тлее
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Граф Хан СОЛО СУ 24 БГ МОДИФИКАЦИЯ

    22 2 Отговор
    Не вярвам да се изостри ситуацията, все пак това са най-близките два братски народа на планетата които се разбират без преводач /както примерно ние със сърбите и македонците/. Но все пак вижте на какво е способна ЦРУ и как за няколко години ги накара да се избият помежду си! Не дай боже при един военен конфликт да се намеша и НАТО, защото това ще означава 3 световна и ГЛОБАНА война. Смешковци от детската градина са тези които си мислят че 3-тата световна война може да бъде ограничен ЯДРЕН конфликт. Това е невъзможно смешковци и престанете да вушавате фантасмагории от рода на ''третата световна вече започна и я да си унищожиме по няколко града и да седнем да преговаряме''!!! Всичко което може да бъде изстреляно ще се изстреля и всичко което може да излети ще излети.Не мислете че са само тези 7-8 хиляди ракети на руснаците и 5-6 хиляди ракети на американците с ядрени и неутронни глави има поне още толкова и силата на детонацията може да се сравни с избухването на две супер нови звезди и унищожаването на две слънчеви системи /приблизително/. Чуете ли сирените се крийте, но бъдете сигурни че два часа по-късно няма къде да може да се скрие никой на тази планета от ядрения и неутронен апокалипсис. Единствените два възможни варианта са ако някой е изобретил устройство за връщане назад във времето или намеса на извънземните /Исус примерно/...Добрата новина е че два часа след като засвирят сирените и не засвирят тези за отбой ще минеме на второ ниво на съществуване

    Коментиран от #26

  • 26 Граф Хан СОЛО СУ 24 БГ МОДИФИКАЦИЯ

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Граф Хан СОЛО СУ 24 БГ МОДИФИКАЦИЯ":

    Добрата новина е че два часа след като засвирят сирените и не засвирят тези за отбой ще минеме на второ ниво на съществуване където всеки ще си плати за тарикатлъка който е правил в това измерение и всеки който е правил добри неща естествено ще е на по -доброто място, без изключения и без никакви връзки и адвокати.

    Коментиран от #31

  • 27 Шляхтиц

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мммм":

    Моите най-дълго си почитания към Вас, Господине. Шляхтиц.
  • 28 744

    1 5 Отговор
    Да не се бърка - полковник Владимир Серафимов по убеждения е русофил. За това не е произведен генерал приживе. След кончината му вдовицата му заявява, че вече няма значение и отказва тази чест на пратениците на двореца. Ама и баш обитателя на двореца не е препирал за този безсмислен жест - наистина трябва да е бил последователен ватник и русофил, след като дори посмъртно не е произведен.
  • 29 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Мммм":

    Похвално е че с душа и сърце се опитваш да анализираш горещите точки по света,но И СЕБЕСИ няма да пропусна да похваля,...защото имам търпение да ти се връзвам на акъла и да те отразявам изобщо:)Не разбирам как може да ми вадиш аргумент,че Америка била вдълбочена и обсебена от проблема с мигрантите си И НЯМА ВРЕМЕ да се занимава с Украйна,след като Тръмп ясно и точно определи РУСИЯ КАТО ОСНОВЕН СВОЙ ВРАГ-не Китай,не Ислямска държава или Иран-РУСИЯ!А ако не се сещаш-Украйна има мн важна роля са САЩ, като БЕЗПЛАТНА ВНУШИТЕЛНА АРМИЯ,БАЗИРАНА НА САМАТА БРАЗДА ,която без проблем ЗА НУЛА ВРЕМЕ И БЕЗПЛАТНО може да получи въпросните амер. оръжия,нямащи нищо общо с противотанковата пратка "Джавелин".И тук не става въпрос за НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ РУСИЯ налагащо себеотвержена отбрана от руския мужик на Родината си,а ОТВЕТНИ ДЕЙСТВИЯ НА РУСНАЦИТЕ при нападение от ТЯХНА СТРАНА.

    Коментиран от #32

  • 30 Санитар от Карлуково

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм":

    И аз имам един въпрос - защо спря да се лекуваш?
  • 31 никси

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Граф Хан СОЛО СУ 24 БГ МОДИФИКАЦИЯ":

    неколцина да вземат да прочетат странична литература зада се ограмотят малко повече
  • 32 Хер Отто Флик

    1 7 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Да не се забравя, как Стингер ите започнаха да свалят съветските вертушки и сушки в Афганистан! И как чебурашките от няколкото трофейни Жила, сделаха своите игла 1 и 2! "Горьi стреляют, Стингер взлетает...."
  • 33 Иванов

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Мммм":

    Абе, лунгурин, те и руснаците под путкинския режим само си го местят и се ослушнат, а ти 100% залагаш на тях. Я по- кротичко.Ще ти хвръкнат спестяванията и ще гледаш като мюре в трастика. Мен да ти кажа ми е през оя, жалко е за младите, че ще станат на пепел заради простотията и алчността на москалското жуже. Янките ще изпържат Европа и око няма да им мигне, а ушанките ще останат със заканите си. Пфу!
  • 34 Само питам

    0 2 Отговор
    Откога Раша Тудей стана сериозен източник на информация за български сайт. Изглежда трябва да се вземат сериозни мерки срещу руската хибридна война срещу свободния свят ио руските подлоги да бъдат санкционирани.
  • 35 Сефте КОМЕНДАТСКИ ?!

    1 0 Отговор
    Пак ще изследват Кримската Турболентната . Още днес ще дръпнах на обратен курс. АРК - 0 !
  • 36 И ако радиото онемей

    1 0 Отговор
    И екрана полилей , Кой ще викне " Мей Дей" аман недей !
  • 37 ПРЪДНИ си и ще ти олекне.

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кримският полуостров за часове":

    А ако те бие хормони, направи си една - "Мара Шепова" и ще заспиш като къпане ако вече си се изакал.
Новини по държави: