Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Ноември, 2018 15:34 2 567 33

НАТО твърдо подкрепя Украйна

  • нато-
  • петро порошенко-
  • украйна

Извънредна среща на Алианса и ООН

Представители на НАТО обявиха, че са свикани извънредни разговори между посланиците на страните – членки и Украйна, съобщи „Вашингтон Пост“.

Срещата е свикана по молба на украинския президент Петро Порошенко. По-рано днес той разговаря с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Още новини от Украйна

В разговорите Столтенберг е подчертал, че организацията напълно подкрепя териториалната цялост на Украйна. В това число влизат и правото на страната да плава в своите териториалния води.


В неделя руска брегова охрана откри огън по украински кораби в Керченския пролив. Срещата на посланиците в ООН ще дискутира точно този случай.

В същото време стана ясно, че представители на Германия, Украйна, Франция и Русия ще имат среща в Берлин. Те ще се опитат да вземат общо решение за намаляване на напрежението между Украйна и Русия.

Международни лидери вече призоваха за успокояване на ситуацията. Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    46 3 Отговор
    Нато твърдо подкрепяУкрайна,ама да внимава нато,че да не вземе да умекне.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ристе

    4 47 Отговор
    Време е рашките да се сложат на място.

    Коментиран от #9, #22

  • 4 фактите

    5 45 Отговор
    Аз като чуя русия се сегам само за мизерия и корупция.
  • 5 Hhhhhhh

    30 0 Отговор
    Колко твърдо.
  • 6 Kcaniba

    17 2 Отговор
    Твърдо зад!!
    С двете меки!!
    Вацизъма в Бандерия трябва да цъде спрян, а тези лицимери игрички си играят!!!
  • 7 Гост

    28 0 Отговор
    Твърдо ги подкрепя, но само чрез декларация! Така бе и когато Хитлер и Полша взеха Чехословакия! Провокацията от страна на Украйна е ясна! Това е единственият начин да накарат НАТО да разположи военни сили на територията на Украйна. НАТО са наясно, че Русия няма да го допусне това. Игрите са на големите /Франция, Германия, САЩ, Великобритания, Русия/, а не такива джуджета като Украйна.
  • 8 Borislav Popov

    24 3 Отговор
    Те от алианса също така безрезервно подкрепяха и Турция , ама видяхме какво стана след свалянето на руския самолет ! Ако сега и Путин въведе военно положение и пълна бойна готовност - тия на бърза ръка ще свият знамената !

    Коментиран от #24

  • 9 Borislav Popov

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    Ами върви подкрепи Украйна бе умник.
  • 10 НКВД

    21 4 Отговор
    Мнго страшни събра ли се извънредно! Сега кокошките в русия ще спрът да снасят
  • 11 samuil

    19 2 Отговор
    Степента на твърдост е лабораторен термин.Украина е корумпирана страна, управлявана от олигарси милиардери.Никой нормален политик,не би жертвал живота на Земята,заради интересите на производители на оръжия и някакви си доктрини.Тръмп откровено каза,че финансовите интереси са по- важни,отколкото лигавенето за ,,демократични ценности,,.
  • 12 АйДЕЕЕ СКОРО УШАНКИТЕ

    15 3 Отговор
    ША ГРАНИЧАТ С РУМЪНИЯ А ЗАЩО НЕ СЪС СЪРБИЯ.......

    Коментиран от #23

  • 13 Гост

    0 22 Отговор
    С руския кенеф е свършено.
  • 14 ГосТ

    0 19 Отговор
    Що за полюции и низша нервна дейност, някой да мисли, че Русия има някакъв шанс срещу НАТО?

    Коментиран от #16, #17, #25

  • 15 Бачо Киро

    15 1 Отговор
    Подкрепя, подкрепя, колко да подкрепя... Като и ако се стигне до там, ще се позоват на факта, че не могат да се намесват, понеже Украйна не е членка...
  • 16 Бачо Киро

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Гостеее, госте, прост си госте, ако си мислиш, че нато ще си мръдне пръста въобще срещу Русия, дори да не бяха ядрените оръжия... Балък, никоя от западните страни няма да рискува каквито и да било директни военни действия срещу тях... Мислиш, че примерно една Германия ще рискува разрушен Мюнхен, Франкфурт и Берлин? Ти нормален ли си... Военни действия само далече.. Сирия, Афганистан, Либия, Ирак... Може и на луната. Туй то... До днес не се намесиха, дори вече доста западни политици казват, че Крим остава руски, ти още чакаш дядо Коледа...
  • 17 ПросТ

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ИЗПЕПЕЛИ СВЕТА ТВА СА УШАНКИТЕ. НЕ СЪ ЕБАВАЙТЕ С ТЯХ. СЪЩЕВРЕМЕННО ИМАТ НАЙ ДОБРАТА ОТБРАНА Е НЕОБЯТНА ТЕРИТОРИЯ. НЕКОЙ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ КРАВАР ША ФЪРЛИ БОМБА В ПУСТИЯ СИБИР ..? дет НЯМА НИКОЙ? ЕТО ТАМ МОЖЕ ПОСЛЕ ОСТАНАЛИТЕ ДА ЖИВЕЯТ.
  • 18 gogo

    21 0 Отговор
    Значи 3 военни кораба влизат в територията на Русия, Русия задържа трите кораба и започва дело срещу нарушителите ..... и НАТО твърдо подкрепя ...... какво? Нещо не вдявам - да се нарушава Руското пространство? Или очакват Русия да завземе на караминьол Украйна и твърдо подкрепят териториалната цялост на Украйна?
  • 19 Гадория

    0 19 Отговор
    Рашките не са прави. Все едно Турция да не дава на БГ или на някой друг да преминава през Босфора.

    Коментиран от #20

  • 20 Бачо Киро

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гадория":

    Я се поинтересувай как преминава военен кораб през Босфора и ела пак. Няма такива филми да си прави каквото иска и да не отговаря на сигналите на бреговата охрана. Плюс това точно брегова охрана е блъснала украинското корито, не военен кораб. Военните кораби действат по-различно и ефектът е различен....
  • 21 Стамат

    17 1 Отговор
    От както ЦРУ вкара лакеите на власт в Украйна при това с убийствата на десетки украинци , нещата станаха доста зле за Европа. Русия никога няма да допусне НАТО и краварите да я доближат .Да не говорим пък за Севастопол който никога няма да сбъдне мокрия сън на ФАЩ да стане тяхна военна база.Украйна е просто приемлива загуба и за двата полюса.Жалко че самите украинци не го разбраха .
  • 22 Мммм

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    Ами те са се сложили точно на място Ристе ,бутнаха двете украински гемии и ги сложиха на арест на руският бряг. Виж по-добре е Усрайна да внимава с провокацийте,че ще ядат големия въпреки НАТО и еврогейският съюз. Никой няма да им помогне освен с празни приказки. А провокацията е с цел Перушенко да се циментира на власт,защото в противен случай няма да е президент, както показват резултатите.
  • 23 Шляхтиц

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "АйДЕЕЕ СКОРО УШАНКИТЕ":

    Аз искам и с България да граничат. Обичам тази РУС, РУС, РУС,,,,,,,,,,
  • 24 Borislav Popov

    0 13 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Е и, какво стана след свалянето на руския самолет ! Стана това, че руснаците по вече не смеят да припарят в турското въздушно пространство и стана това, че за отмъщение, руснаците започнаха и турски поток да им правят, тръба газова, сакън да не замръзнат братята им мюсулмани.

    Коментиран от #26

  • 25 Мммм

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Полюцията ми е насочена към твоята липсваща дори низша нервна дейност, да смяташ,че пък НАТО има някакъв шанс срещу Русия. При един евентуален военен конфликт недай Боже,загубите и за НАТО и САЩ включително ще са съкрушителни, а май и за живота на Земята като цяло,поради това казвам че имаш липса дори на низша нервна дейност да пишеш глупости от този род.
  • 26 Мммм

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Раздвоение на личността ли си,какво си не знам,но в момента имаш къса памет за да пишеш такива глупости. За сваленият самолет бе достатъчно няколко месеца и то летните, за да разберат турците,че без руските туристи и руският пазар за турски зеленчуци не са нищо, а като се видя "приятелите" им от алианса се затвориха като гъзове и им казаха да сърбат това което са надробили,като побързаха веднага след инцидента в първия половин час да кажат,че нямат нищо общо с това. А Ердоган накрая клекна и като видя,че няма на къде тропа крак при Путин в Москва и сега и газ без пари и ядрена централа строена с турски средства използваща руска технология и от там енергии на независимост, а не като нас от страна износителка на ток ще се превърнем на такава внасяща,заради еврогейци и кравари.
  • 27 Аз казах

    10 0 Отговор
    Да ,НАТО ще воюва с Русия до последния украинец.били ги подкрепяли ,само ръчкат украинците да провокират руснаците и украинците за едно потупване по рамото от щатите са готови на всичко.
  • 28 Да подкрепя - МОЖЕ , но да се намеси ?

    4 0 Отговор
    Едва ли ?
  • 29 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 0 Отговор
    Другото е политика ! Народа бе човек с повече достойнство от днес при СОЦА.
  • 30 Кога тръгват нашите дивизии и армии ?

    0 0 Отговор
    Предлагам айлин и боза , помага при запек !

    Коментиран от #31

  • 31 Кога тръгват нашите дивизии и армии ?

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Кога тръгват нашите дивизии и армии ?":

    /да се чете / : Предлагам айрян и боза ......
  • 32 Димитър

    6 0 Отговор
    Последните които нато подкрепиха твърдо бяха грузинците. Така ги подкрепиха, че загубиха 1/3 от територията си. Сега когато сащ и нато твърдо подкрепят украйна, тя вече изгуби Крим, и по всичко личи, че предстоят да бъдат загубени още територии. Знаете ли какво...май е факт, че с приятели като сащ и нато, не ти трябват никакви врагове!
  • 33 nikola

    3 0 Отговор
    нато твърдо подкрепя с мека... украйна изодзадзе...