Тема: Украйна

26 Ноември, 2018 16:02 6 645 72

Украйна обяви военно положение. Започва мобилизация

  • украйна-
  • военно положение-
  • русия

Решението ще е в сила през следващите 60 дни

Украйна обяви военно положение. Започва мобилизация - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под указ за налагането на военно положение в страната, съобщи ТАСС.

Мярката влиза в сила от 15:00 ч, руско време на 26-ти ноември до 15:00 ч. на 25-ти януари. На украинският генерален щаб е наредено да организира частична мобилизация.

Решението е взето, след като вчера руската брегова охрана откри огън срещу украински кораби в Черно море.

По-рано Порошенко и Съветът за национална сигурност на Украйна подкрепиха решението за въвеждането на 60-дневно военно положение. Той призова Русия незабавно да освободи задържаните украински кораби и моряци.

Вече беше обявено, че са свикани извънредни срещи на НАТО и съвета за сигурност на ООН. Постоянният съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще проведе специална сесия във Виена.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск вече обяви, че е обсъдил ситуацията с Порошенко и заяви европейска подкрепа за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    87 11 Отговор
    Хахаха тия си вярват

    Коментиран от #53

  • 2 кифладжиев

    102 7 Отговор
    дано и Плевнелиев не ни призове да настъпим и ние към Русия
  • 3 Бесен пес

    96 12 Отговор
    Да си сядат на трите букви Украинците .. защото си нямат на представа каква Разярена Мечка как гази ...
  • 4 Даммммм

    111 8 Отговор
    Не е лесно да изпълняваш американски заповеди-готови са да жертват народа си-само и само да угодят на САЩ. Еми не ги разбирам урките-явно са си тотални идиоти. С това скачане по американската свирка загубиха Крим,Донецка Област,Луганска Област...а сега и държавата ще си изгубят.
  • 5 ****

    90 9 Отговор
    Бедна им е фантазията не само на Украинците,ами и на подбудителите им от запад до какво може да се стигне,ами дано се вразумят, и всичко да се размине мирно и тихо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    18 74 Отговор
    съобщи ТАСС
    Вие във Факти освен ТАСС друго четете ли, гледате ли?
    Заливате ни с руска пропаганда по 5 пъти дневно и след това защо положението в БГ било зле.
    Ми какво да е..Пълните и без това празните глави на русоблизците с пропаганда всеки божи ден и те се скъсват да пишат тук против собствената си държава....подкрепяйки държава, която ни мрази.

    Коментиран от #10, #40

  • 8 ГосТ

    11 85 Отговор
    Украйна трябва да влезе в ЕС и НАТО. Кви са тия македонии. Това ще бъде добре и за тях и за ЕС. Само така ще опазят териториалната си цялост от руската агресия. Започвам да мисля, че Русия ще се окаже по голямото зло от сащ. По голямо,но и по слабо зло. При всички случаи.

    Коментиран от #23, #26, #42

  • 9 роско

    49 4 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ ,,РОСКО,,назначен преди от Иво Прокопиев, вероятно щял да поведе българските доброволци в помощ на призводителя на бомбони с марка РОШЕН в братска Украина.Компания ше му правят др.Иван Костов,онзи Андреев,а зашо не и Валерката.Дедо Сорос им стъкмява раниците с по- дебели шуби.Зима иде,а в Сибир е -41С......
  • 10 А стига бе

    51 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Ванка,абе много си първичен бе...Прочети тогава Билд или Шпигел-същото инфо..-ама на дали можеш да ги прочетеш-като ти гледам нивото-силно се съмнявам.
  • 11 Случаен

    52 2 Отговор
    Искам да попитам нещо сериозно всички от този форум. Ако ЕС нареди на Бойко да се включим във военни действия срещу Русия на страната на Украйна колко от вас биха участвали в подобно начинание?

    Коментиран от #13, #14, #16, #17, #60

  • 12 Българин

    12 54 Отговор
    Тея пияни руснаци няма да мирясат!?

    Коментиран от #19

  • 13 Факт

    63 5 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Гаранция че повече от 80% от Българите ще пратят на майн..та си и Боко и Е.С....А соросоидите дето се пеняват тук-първи ще се завират по мишите дупки...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Граф Хан СОЛО СУ 24

    56 2 Отговор
    Предполагам Порошенко цели да си натегне вътрешните проблеми в Украйна. Не вярвам да се изостри ситуацията, все пак това са най-близките два братски народа на планетата които се разбират без преводач /както примерно ние със сърбите и македонците/. Но все пак вижте на какво е способна ЦРУ и как за няколко години ги накара да се избият помежду си! Не дай боже при един военен конфликт да се намеша и НАТО, защото това ще означава 3 световна и ГЛОБАНА война. Смешковци от детската градина са тези които си мислят че 3-тата световна война може да бъде ограничен ЯДРЕН конфликт. Това е невъзможно смешковци и престанете да вушавате фантасмагории от рода на ''третата световна вече започна и я да си унищожиме по няколко града и да седнем да преговаряме''!!! Всичко което може да бъде изстреляно ще се изстреля и всичко което може да излети ще излети.Не мислете че са само тези 7-8 хиляди ракети на руснаците и 5-6 хиляди ракети на американците с ядрени и неутронни глави има поне още толкова и силата на детонацията може да се сравни с избухването на две супер нови звезди и унищожаването на две слънчеви системи /приблизително/. Чуете ли сирените се крийте, но бъдете сигурни че два часа по-късно няма къде да може да се скрие никой на тази планета от ядрения и неутронен апокалипсис. Единствените два възможни варианта са ако някой е изобретил устройство за връщане назад във времето или намеса на извънземните /Исус примерно/...Добрата новина е че два часа след като засвирят сире

    Коментиран от #18

  • 16 Отговор:

    36 1 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Най много 1-2 ма от лудницата на които са им обещали шоколад!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Граф Хан СОЛО СУ 24 БГ МОДИФИКАЦИЯ

    39 1 Отговор

    До коментар #15 от "Граф Хан СОЛО СУ 24":

    Добрата новина е че два часа след като засвирят сирените и не засвирят тези за отбой ще минеме на второ ниво на съществуване където всеки ще си плати за тарикатлъка който е правил в това измерение и всеки който е правил добри неща естествено ще е на по -доброто място, без изключения и без никакви връзки и адвокати.
  • 19 Тя и майкати не:

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Мирясва, затова трай!

    Коментиран от #24

  • 20 12345

    34 1 Отговор
    Абе незнам, но забелязвам, че ВМЗ Сопот пак заработи яко. Със затихването на военния конфликт в Сирия почти бяха спрели работа, защото нямаха поръчки, а те работят за американски фирми. Щом пак заработиха, значи американците въоръжават някого. Дано не пламне война в Европа, че тогава става лошо за всички.

    Коментиран от #45

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Россия

    32 5 Отговор
    Хаза тея скапани глупаци армия нямат пък военно положение обявяват и с какво с стари амортизирани трошки на 30-40 лазарника останали от бившите части на Руската армия от 1990 година когато Русия изтегли свойте войски от Украйна и даде независимост на тея бандеровци много са смешни и жалки
  • 23 Мужик

    10 38 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Много са ми интересни русофилските лумпени - как, дори в такава, повече от очевидна и ясна ситуация, пак взеха, че изкараха Украйна и Запада лоши и провокатори?! Руснаците са стреляли по украински кораби и са ги задържали, къде точно е провокацията на Украйна, да не говорим пък какво изобщо намесват Запада?... Корабите са били в международни води, на път, където преминават и търговски кораби! Какво, за вас Черно море само на Русия ли е, продажници гнусни?!

    Коментиран от #28, #47

  • 24 Твойта майка също

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "Тя и майкати не:":

    Си мечтае,но е много неугледна

    Коментиран от #69

  • 25 Експериментът

    34 4 Отговор
    Поросенко постигна целта си: да отложи изборите, който губеше със сигурност. Юлия Тимошенко преди 4 месеца предвидждаше сценария на хунтата. От ескалирането на положението печели само алкохолика .Който е само със 7% подкрепа.
  • 26 Мужик

    7 27 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Съжалявам, предишният ми коментар не беше към теб. Отначало имаше едно изречение, в което се съгласявах с казаното от теб, но го изтрих, за да не надхвърля лимита за дължина на коментара, а забравих да махна това, че е отговор. Както и да е, отговорът ми беше - Русия винаги е била по-голямо зло от САЩ, но защото знае, че е по-слабо зло, си служи с изключително подмолни номера и манипулации.
  • 27 ртр

    21 4 Отговор
    Идат избори февруари и ето как се взима още един мандат за Порошенко :) Без избори :) Това нашата тиква не се е сетила да го приложи :)
  • 28 ГосТ

    12 29 Отговор

    До коментар #23 от "Мужик":

    Вече разбирам че санкциите от ЕС са напълно основателни. Тия от тайгите,така и не се научиха "как да се хранят заедно с хора".

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кокото

    15 1 Отговор
    Потрошенко :)
  • 32 ГосТ

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "Распутин":

    Вие не разбрахте ли, че отдавна не става въпрос за жива сила ? Освен това има професионална армия, която изпълнява разпоредбите на държавата.

    Коментиран от #36

  • 33 бгбгбгбгбг

    26 2 Отговор
    Украйна ще бъде пушечното месо на юдомасоните срещу Русия. Затова и ЕС подкрепя Украйна.
  • 34 onq s konq

    5 30 Отговор
    Противно на русофилските твърдения че Америка и цялото НАТО "пълнят памперси" като чуят за Русия,нещата са ИЗОБЩО НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА НИТО В УКАИНСКАТА КРИЗА,НИТО В СИРИЯ.По всичко личи обаче,че БЕЗ МАКАР И ЛОКАЛНА ВОЙНА ,Путин без кръв няма да си отиде.

    Коментиран от #41

  • 35 4eren smqh

    6 22 Отговор
    Егати коментара, ако ни издадат заповед, колко българи щели да отидат на фронта.То това да не ти е концерт по желание.Колкото мобилизират, толкова ще отидат.Искаш не искаш там си,>>.

    Коментиран от #49

  • 36 Распутин

    13 4 Отговор

    До коментар #32 от "ГосТ":

    Да,бе,разбрах
    Надяваш се на "виртуални"сили.
    Но един момент и за теб ще се намери куршум.Както за Хитлер.
    Сополо,седни си на задника и анонирай втихомълко.

    Коментиран от #39

  • 37 Рафи Марукян

    2 23 Отговор
    Погледнете се, колко човека, слуги на Москва си написахте името?
    Нито един, какво говори този факт, срам, неудобство, страх.
    Русия си беше и остана Империя на злото и ги съжалявам нещастните, руснаци извън 3-4 големи градове....
  • 38 Като домакин

    13 0 Отговор
    На снимката - тримата танкиста и кучето Шарик ... :)
  • 39 Хер Отто Флик

    2 17 Отговор

    До коментар #36 от "Распутин":

    Тебе колко пъти те тровиха болшевиките? И пак крякаш за тях!

    Коментиран от #50

  • 40 Мммм

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Ами ти си за мразене бе Ванка,като подкрепяш държава нарушител беееееее...
  • 41 Хер Отто Флик

    5 20 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Всички знаем, че болшевик без бой и кръв, власт не дава!
  • 42 Мммм

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Гостеееееее сбъркал си агресията не е руска,а точно обратно усраинско-краварска. Чети бе недей само да плюеш във въздуха безразборно.
  • 43 ТОЧКАТА

    18 0 Отговор
    Военното положение демократично ще утвърди избора на Порошенко отново за президент.
  • 44 Иванов

    5 16 Отговор
    Пути този път настъпи мотиката и то с двата крака. Вижте за Тръмп няма никакво значение дали ние ще отидем в рая или в ада. Според него Бог ще познае своите. Обаче вие рускогъзолизачи ще идете на утка си майчина и вервайте, че така ще стане!

    Коментиран от #46

  • 45 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "12345":

    От доста време ние подсигуряваме кибритените клечки...А драскалото онези го подсигуряват....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 патриотъ

    12 1 Отговор
    То на снимката е цялата армия на Порошенко.Е забравих и трите арестувани от руснаците катера,ама и те са само пародия.Успех на Украйна по пътя към ада!
  • 49 Мммм

    15 1 Отговор

    До коментар #35 от "4eren smqh":

    Да бе да и с какво ще те облекат,като няма М-ово имущество, а и оръжие няма,защото няма М складовете,а и коя е гаранцията,че ако докопат оръжие вместо на изток да тръгнем, няма да ни хрумне първо на запад през София да минем,а отворко такъв недорасъл.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 весо868

    5 2 Отговор
    Дразнят руснаците.Да не си подаваме Д-ТО!
  • 52 Кочината русия е на дъното !!!!

    6 16 Отговор
    Крайно време е НАТО да покаже на пияниците какво е мощ и сила
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Къде е курск ?????

    5 16 Отговор
    Ако Украйна имаше ядрено оръжия путин къде ли щеше да е скрит като мишка но и това време идва

    Коментиран от #63

  • 55 шундурко

    5 3 Отговор
    е ся е момента младоженеца да нарами пушка и да подкрепи хохлите
    росковицеее,аре ший партенки ,че левент роско едва се свърта иска на фронта

    Коментиран от #64

  • 56 Слава на Украйна

    5 20 Отговор
    Братя украинци българите са със вас бой по пияната сган руска те са враг и на България

    Коментиран от #62

  • 57 Иванчо Драгел лично

    5 1 Отговор
    Всеки има мнение. Няма лошо. Лошото е, че на живеещите тук с техните си пробеми, ако пренебрегнем известията за край на света, от древно време, а си припомним двете последните десетилетия. Колко са проблемите? Глупави и голи приказки за багоденствие на всички. Такива заглавия (прогнози, заключения) ги приемам като връх на глупостта, ама не съвсем и то защото разбирам, че всеки трябва да изкарва по някакъв начин средства за насъщния! Друг иска нов мандат ПРЕЗИДЕНТСВО. На трет наливат вода в „мелницата” за увеличаване на разходите за въоръжаване. Моята молба е БОЖЕ пази ни от улави военолюбци в Украйна и НАТО. Ние къде сме? Тежко ни!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    6 1 Отговор
    Грузинският вариант ! Потрошеното като Сукашвили ще търси убежище . Украинците жив ще го изядът.
  • 60 El Torro

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Бих се включил във военни действия само и единственно,ако има пряка заплаха за Софето или България. На чужди фронтове за чужди завоевателни идеи и интереси не ми се мре.
  • 61 Бойко и & , са на

    0 1 Отговор
    Същият хал.
  • 62 Надявай се Х на пияни жени.

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Слава на Украйна":

    Кога тръгваш, че да ти помахам , за с БОГОМ !
  • 63 На майка ти в

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Къде е курск ?????":

    Знаеш къде
  • 64 Бат Вальо

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "шундурко":

    Да би тръгнал Роско, ама не може, щот и таз, втората, му е настъпила с чехъл пеньоара, та тъй ...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 И не са първите

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "kniaz":

    Е тогава ще ядът матракурката , голям си мечтател , тия от НАТО какво толкова са ти направили , та да ги пращаш да се самоубият.
  • 67 Екатерина

    7 1 Отговор
    За мен,в основата е Православието.Векове преди и ..сега вярата в Бог действа на хората като меч.Те там се самозабравиха.Тоя Порошенко е предател от класа!Пази Боже!
  • 68 азззззззз

    6 1 Отговор
    Цялата дандания е,когато изборите се провеждат да са под военно положение.Контрола в Украйна да е под американски контрол
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гонзо виелицата

    1 3 Отговор
    На усрайна пожелавам от сърце, за Коледа да валят руски ракети .......
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: