Last news in Fakti

26 Ноември, 2018 17:21 10 966 12

Втори тестов изтребител „Gripen E” изпълни първия си полет (ВИДЕО)

  • saab-
  • gripen

Продължителността му е била 33 минути

Втори тестов изтребител „Gripen E” изпълни първия си полет (ВИДЕО) - 1

Вторият тестов боен самолет Gripen E осъществи първия си полет в 09:50 ч. местно време на 26 ноември 2018 г. Той излетя от летището на SAAB в Линчопинг (Швеция). „Хората мислят, че да си тестов пилот е най-вълнуващата работа в света и така трябва да бъде. Да се лети на Gripen E е толкова лесно, дори на първи полет“, каза Робин Нордландер, експериментален тестов пилот на SAAB.

По време на полета, който продължи 33 минути, Нордландер изпълни серия от действия, с които бяха тествани полетните характеристики и различните тестови критерии, като софтуера, животоподдържащата система и радио системата. „Този нов самолет ни позволява да разширим дейностите по изпитване като в по-голяма степен тестваме функционалността на бордовите системи. В същото време с два самолета ние повишаваме цялостната скорост на тестване. Програмата бележи добър напредък и привлича интерес, тъй като потребителите, а и не само те, искат да видят и научат повече какви способности ще даде Gripen E на техните пилоти“, каза Йонас Йелм, ръководител на бизнес направлението Аеронавтика на SAAB.

В следващата фаза от тестовата програма за Gripen 39-9 е включено тестването на тактическите системи и сензорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахото

    22 6 Отговор
    Хайде на Грипените-промоция
  • 2 ТОЧКАТА

    45 2 Отговор
    Хубав като шведка и също толкова желан....Пък и не се фука и не ти обира портмонето предварително,.

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    40 8 Отговор

    До коментар #2 от "ТОЧКАТА":

    Точно така, Gripen E е последната модификация на шведите като самолета дори се доближава до характеристиките на категорията 4+ . За нас по-сполучлив вариант е Грипен, експлоатацията му е в граници 35-40г докато на Ф-16 блок 70,който се мъчат да ни пробутат американците е 25г-30г в най-добрия случай. Потдръжката му е наполовина колкото на Ф-а..! Ама като ги знам ония дупета горе,дето само се услушват на кого да се наведът,се съмнявам че пак избора ще е схема,и ще се надупят на САЩ.

    Коментиран от #11

  • 4 Бесен пес

    27 6 Отговор
    Много добър самолет е ' Грипен Е ' наистина много добър , и технологията която е вкарана в него е супер ! Идеално ще ни пасне на нас .. ма уви ... требе да е американското .. - Ф 16 ..
  • 5 Иванов

    23 9 Отговор
    Назе самолети ни не требват. С кой шъ са тепаме? Москалите- братушки, турчолята- аркадаши, гръците- туризъм на държавните разбойкови чиновници, македонците- без каментар, сръбето- православнии бракя( като Кайн и Авел), власите- същите цигани като нас. Та с кого ще се бием???

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Неутрал

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Но с извънземните, ако чуят, че няма военни самолети, те веднага ще са тук :)
  • 7 Чичо

    16 1 Отговор
    Какво и да купим, армия вече нямаме и няма да имаме. Хора няма...
  • 8 Ако баба ти беше мъжка

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Е па на лефски и це се ка.Има.
  • 9 бай Мите

    4 0 Отговор
    Имаме кадърни летци като Румен Радев,Константин Попов и други и мисля че те трябва да решат кой самолет е добър за БГ.Цоковци,боковци,каракачанки и др.елементи не трябва да се месят където не им е работа

    Коментиран от #10

  • 10 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "бай Мите":

    Имахме...по-скоро трябва да кажем. Тия хора вече не са в активна летателна годност. И като цяло военната ни авиация е на изкуственно дишане. Как ще накараш някой млад човек да постъпи в ВВС,след като до скоро нямаха гориво да летят нормално. Няма тренировки,само теория а това не е нормално. ВВС,трябва да имаме кой каквото ще да говори...! Имаме базата,ако съхраним и малкото останали опитни хора,да обучават новите след тях пак е някакъв шанс да не умре родното ни ВВС,както подводния ни флот. Имали сме цели 5 подводници,клас „Кило” и заради безхаберието на политическия ни елит...щото те разпределят парите...вече нямаме нито една. Последната „Слава” стана музей. А румънците още си ги потдържат и ги ползват за практически тренировки и обучение. Така се прави,ама ние нали сме „умници”

    Коментиран от #12

  • 11 M. A. G. A.

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Как,, дори се приближава до 4+" дай параметри за 4 поколение. Това е най - добрия самолет с един двигател в момента. Освен в стелт, Грипен превъзхожда Ф-35 във всичко.
  • 12 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Подводниците ги ликвидирахме като условие за влизане в НАТО.
Новини по държави: