26 Ноември, 2018 19:46 1 509 0

ОАЕ помилваха британски учен, осъден за шпионаж

  • оае-
  • учен-
  • матю хеджис

Матю Хеджис скоро ще бъде освободен

ОАЕ помилваха британски учен, осъден за шпионаж - 1
Снимка: БТА/AP

Обединените арабски емирства помилваха британския учен Матю Хеджис, който беше осъден на доживотен затвор по обвинения за шпионаж, съобщи ДПА.

Великобритания приветства решението. Министерството на външните работи на ОАЕ обяви, че семейството на Хеджис е изпратило писмо лично до президента на страната Халифа бин Зайед ал Нахаян. В писмото е имало молба за помилване на учения.

Вече е била издадена заповед за помилването на Хеджис и още стотици затворници. Решението е по случай националния празник на страната на 2-ри декември. Тогава ОАЕ чества своето обединение.

Британецът беше задържан на летище в Дубай на 5-ти май и беше обвинен в шпионаж в полза на чужда страна. Хеджис ще може да напусне страната след приключването на процедурите по освобождаването му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА