Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 10:00 3 378 17

Вучич: На албанците е позволено всичко, САЩ са им и баща, и майка

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • рамуш харадинай-
  • нато

Моята борба за Косово е борбата на Давид с Голиат, каза сръбският президент

Вучич: На албанците е позволено всичко, САЩ са им и баща, и майка - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде интервю за сръбската държавна телевизия, главна тема на което бе ситуацията в Косово, съобщават сръбските вестници.

"Хората мислят, че Косово е наше от памтивека, но това не е истина. Имахме проблеми, винаги сме се борили за тази територия и винаги сме губили. Съгласно преброяването от 1991 г. сме имали само 17 процента от нашето население от 1981 г. и бяхме застрашени. Натискът от албанската миграция се засили. Те бяха много дисциплинирани и даваха всичко за своя албанска държава, а ние бяхме готови на компромиси и напускахме Косово. Правихме драматични грешки през 90-те години и по-късно, само че не голкова видими", каза Вучич, запитан за сръбската политика спрямо Косово.

Вучич изрази дълбока загриженост от факта, че гражданите на Сърбия не искат косовският проблем да бъде решен и не знаят пред какво са изправени, а албанците са готови окончателно да решат въпроса за своята държавност и са готови да платят всяка цена за това.

Вучич: На албанците е позволено всичко, САЩ са им и баща, и майка

Вучич каза, че го тревожат резултатите от проучване, което показва, че сръбските граждани мислят, че статуквото може да се запази.

"Това не е възможно", подчерта той. "Никой не го иска, нито Европа, нито светът, не искат и албанците, които в момента в Косово са 91-92 процента и вече имат потвърдена от западния свят държавност", каза сръбският президент.

Той запита както да се прави, ако се стигне до конфликт.

"Да се радваме, че сръбската армия ще влезе и ще рискува конфликт с НАТО, или да кажем - елате и избийте нашия народ. Затова през цялото време говорех да намерим компромисно решение, без решение навлизаме в огромни проблеми за нашия народ", каза той.

Моята борба за Косово е борбата на Давид с Голиат, който е целият западен свят и албанците заедно, каза Вучич.

Албанците отдавна работят за присъединяването на Косово към Албания, имат само едно знаме - албанското, а всички в Европа се правят, че не виждат това, добави президентът.

Вучич: На албанците е позволено всичко, САЩ са им и баща, и майка

Той коментира и снимката, направена на съвместното заседание на правителствата на Косово и Албания в Печ, на която албанците позират с ръце, поствени като крила на орел, с думите, че повече му приличат на кокошки, отколкото на орли. "За нещо подобно всички ние щяхме да бъдем изпратени в Хага", каза той.

На срещата на Европейската народна партия чух от голям европейски лидер, че в Европа единствено на албанците е позволено всичко, твърди Вучич.

Той обаче заяви, че няма да приеме никакъв шантаж и натиск по въпроса за диалога с Прищина.

"Европейските представители имат много идеи за някакви компромиси, но не и как да смирят албанците. Препълнени са с идеи, но аз вече не съм готов да ги слушам. Цената изобщо не ме интересува, чух, че някои искат да ме смачкат, но не ме интересува. Америка е и майка, и баща за албанците, а останалите са им стринки и лели", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    29 0 Отговор
    да ви таковам и бащата и майката тогава...
  • 2 Сащ са изроди

    44 0 Отговор
    Както тука, където е стъпил америлански крак, той върви с превъзхлдството на исляма. Юдеите го използват като булдог на каишка и само задават целта, а тя винаги е бяла християнска държава, по възможност от източна европа

    Коментиран от #14

  • 3 Черни

    28 1 Отговор
    Какво ли ще се случи с Албанците на Балкана ако полуострова попадне под влияние на Русия?
  • 4 Лошо

    13 1 Отговор
    Ще го докарат до война
  • 5 хисторик

    16 12 Отговор
    Да не забравяме, че конфликтът в Косово започва от 1912 г., когато Сърбия изцапва албанската и българската земя, окупирайки Косово и Македония, където сърбите са били максимум 10-15% от населението, а в Македония дори клонят към кръгла 0. Българите се предадоха, но албанците проявиха силен дух, за да се освободят от вековния си окупатор. Да се освободят от долнопробна и гнусна държава, която създаде много зло на Балканите, подкрепена от Великите сили преди 100 години.

    Коментиран от #6, #15

  • 6 Д'мин

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "хисторик":

    Хистерия, сърбите са за цакане, но нека си ги цакаме ние, имаме много да им връщаме. Но да се подкрепят мюслита, защото видиш ли те са за таковане, не е много далновидна политика.
  • 7 некойси

    21 1 Отговор
    Прав е! Там се прилагат двойни стандарти и то не от вчера. Целта е подкопаването и отслабването на Сърбия, така както си действат и у нас.
  • 8 да се вземе предвид че

    22 7 Отговор
    Сърбия може да е в ролята на Давид, но държи най-силния скрит коз - Русия! Руснаците ще помогнат на сърбите, а и на нас да се избавим от говедарската паплач, която реално ни е поробила! Само гледайте сега какво ще стане в Украйна след като продажната подлога потрошенко се върже за пореден път на краварските напъни за атака срещу Русия, Путин няма да чака повече и ще нареди на армията да навлезе и да превземе Киев! А това може да стане максимум за 48 часа, повечето украински войници ще дезертират или ще се предадат веднага защото не искат да се бият с руските си братя заради американския кеф и фашистката хунта в Киев! А познайте какво ще се случи с потрошенко и близкото му обкръжение, нищо чудно да ги оставят на озверялата тълпа да ги линчува, а бъдете сигурни че тя вече наистина е озверяла от студ и глад!

    Коментиран от #9

  • 9 1234

    11 13 Отговор

    До коментар #8 от "да се вземе предвид че":

    Не знам с какво си се назобал, но е много. Дай ми пример кога Русия е подкрепила България при конфликт със Сърбия? Ти може и да чакаш някоя рубла, но аз не очаквам нищо добро от Русия за България.
  • 10 история

    7 6 Отговор
    Г-н Стайков , това по случай годишнината от Ньойския договор ли го написахте или търсите от нас сълзи за сръбската държава.
  • 11 роско от плевника

    8 6 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ОКОЛО 1918 Г. ТАКА БАБУВАХА И НА ЮГОСЛАВСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ....ТАКА КРАЛ МИЛАН СЪЗДАДЕ МАКЕДОНИЯ. НЕГОВИ СА ДУМИТЕ" ЩЕ НАПРАВЯ ОТ ВСЕКИ БЪЛГАРИН В МАКЕДОНИЯ ПРАВ СЪРБИН"....СЕГА ,НЕКА ОТ ВСЕКИ СЪРБИН В КОСОВО ДА НАПРАВЯТ ПРАВ ШИПТЪР“““““
  • 12 гощо

    4 0 Отговор
    Ако не бяха САЩ един двама дето ги търсеха като воено престъпници щяха да ги вкарат у пътя.
  • 13 ХанкоБрат

    15 0 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ си няма и хабер какво е очаква след циганското демографска експанзия. Хората във властта са наясно какво ни очаква, тъй като работят в тази насока вече 30 г. По-лошото е, че не знае огромна част от българите, които са се отрекли от своята цивилизация и народ и се мислят за англосаксонци.
  • 14 ХанкоБрат

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сащ са изроди":

    Абсолютно си прав, но колко човека в България го осъзнават?
  • 15 Кръст

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "хисторик":

    хистЕрик! Вероотстъпници като теб ще затрият България. САЩ са винаги срещу православните, само така получават каквото искат - албанци в Сърбия, цигани в България. Разделяй и владей!
  • 16 Помнещ

    6 0 Отговор
    Косово- плацдарм на исляма срещу Православието и Европа
  • 17 HUAWEI

    4 2 Отговор
    Не обичам нито сърби нито албанци, едни и същи са мечтаят за империи за велики държави все неща от миналото. Слезте малко на земята и вижте реалността, косово никога повече няма да бъде сръбска територия и не знам за какво ви е с мюсли население над 90 %. Сърбите хем искат Русия хем Европа така не става накрай от два стола се пода много силно на земята. Да не говорим и колко територии имат за връщане на България.
Новини по държави: