Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 14:14 1 638 5

Льо Пен: Европейският федерализъм е източник на напрежение и конфликти

  • марин льо пен-
  • ес-
  • франция-
  • национален сбор

Лидерът на "Национален сбор" даде заден ход от свои предишни призиви за излизане на Франция от еврозоната

Льо Пен: Европейският федерализъм е източник на напрежение и конфликти - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският федерализъм е източник на напрежение и конфликти, заяви пред журналисти в Париж лидерът на френската партия "Национален сбор" Марин Льо Пен.

На въпрос на БТА как може да се гарантира, че визията й за "Европа на нациите" няма да се изроди във войнствен национализъм и да разпали стари вражди, тя отговори, че "Европейският съюз е носител на насилие и на война". "Дори обмисля да създаде европейска армия. Защо? За да води война срещу Китай, Русия или срещу САЩ? Извинявайте, но не ми изглежда, че зад това стоят миролюбиви намерения".

Льо Пен даде заден ход от свои предишни призиви за излизане на Франция от еврозоната и се обяви в подкрепа на запазването на единната валута за момента. Тя обаче изтъкна необходимостта за уреждане на проблеми с "легитимността на управлението" на еврозоната и с работата на Европейската централна банка.

"За първи път има перспектива за радикална промяна на начина, по който Европа функционира", заяви лидерът на "Национален сбор" и изтъкна изборните успехи на други евроскептични партии в редица европейски страни.

"Най-сетне се отваря врата и може би ще можем най-сетне да седнем около една маса и да скъсаме с политиките, срещу които се обявяват хората", добави Льо Пен на проявата във френската столица, която бе организирана от журналистическото сдружение "Клуб гранд Юроп".

Тя говори и по вътрешнополитически въпроси. Льо Пен разкритикува френските власти за обвиненията срещу нейното движение, че стои зад протестите на "жълтите жилетки", които по думите й не са само срещу цените на горивата, а срещу цялата политика на президента Еманюел Макрон.

Льо Пен: Европейският федерализъм е източник на напрежение и конфликти

Льо Пен изрази подкрепа за протестите и обвини на свой ред властите, че умишлено не предприемат мерки срещу извършителите на вандалски прояви, за да опетнят каузата на демонстрантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: